Kolku vreme ti preporaca da gi zimash i kako ti gi dozirashe? Jas 3x1 i samo 3 meseci gi piev. Dali i kaj tebe e 3 meseci?
Da, ali mi e strav na svoja raka da gi zimam. Ne znam koi i ne znam kako da gi doziram, toa e problemot. Da, Profertilot se skapi, tocno.
Iskreno neznam tocno nekade od april gi pijam. On mi ja napisata dozata vo izvestajot isto kako vo preth post sto imam pisuvano. Mikroniziranata dhea mi ja dade 75 mg na den, jas zimav 50 mg na den. Sega periodov ne ja pijam. Kaj koj doktor si ?
Zdravo da prasam mojot amh e 1.06 mislam zimoto go ispituvav vo drazvna i mi pokaza tolku .. mi kazaa da pravam invitro mnogu se plasam dali ke mi izvadat jajce kletki .. Se plasam da ne se prazni .. Ve molam pisete iskustva
Дали пратиш овулација секој месец? Ако не кај специјалистот, оди кај матичниот, ама пратете тоа за да не се изгуби некоја јк што ќе порасне. Кај мене растеа само до кај 9мм.
Imam prateno da, ima ovulacija.pred godina i pol imam postignato prirodna bremenost megjuta ne zavrsi ubavo. Posle toa pravev edno ivf na priroden ciklus, bez stimulacija, jajce kletkata se oplodi megjutoa nemase implatacija. Sega se spremam za ivf so stimulacii.
Dali znaesh kolku vreme e preporaclivo da se zimaat? Jas samo tri meseci gi imam zemano dosega. Toa e taa terapija izgleda site shto ja davaat. A zashto gi prekina? Tolku beshe preporakata, samo tri meseci ili? Jas sum kaj d-r Lazarevski.
Dhea treba da se sledi, kje go pregledam da ja vidam vrednosta pa kje prodolzam zavisi. Primer metilirana b12 pri proverka uvidov deka mi e nad granica i ja prekinav nekolku meseci.
Мм пиеше Профертил 3 месеци, правеше втор спермограм иста дијагноза, астенозооспермија. И јадеше јаткасти плодови со мед, непечени индиски посебно.
Jas si ja imam simnato aplikacijata I herb na telefon, preku app store. Preku nea naracuvam prezadovolna .