Zdr imav praveno operacija na jajnik posle toa doktotrot rece probvaj za bebe i vistina ne se pomaciv si rodiv kerkicka eve potporasna rekov ke probvam za drugo posto ciklusot ne mi bese kako so treba imav polip demek da go sledam aj ke go vadam ne go vadam po nekoe vreme go snema .Potoa napraviv ispituvanja na poveke hormoni i okey bea ama mene pak ciklusot poremeten pa resiv da odam na drugo mislenje na 5 ti den od ciklus pak nekoi hormoni prolaktin tch okey ama amh mmnooogu nisko se zaprepastiv 0.04 ..a toj jajnik so imav cista nefunkcionalen doktorot vikaj probvaj ako ne dojdi po 6 meseci in vitro iskustvo help se razocarav duri se mislam za drugo bebce mi zamina vremeto uste malku 38 a kerkata ja rodiv na 35 sekoe dobro
Не ти заминало времето, има некои и на 40+ па природно останале, ако не бива одат на ивф. И јас поради низок амх се одлучив за ивф.
Zdravo bibii dali moze da spodelis iskustvo kako uspea da ostanes bremena so tolku nizok amh dali moze da te kontaktiram na fb kako da te najdam
Дали АМХ се испитува за време на циклус и кој ден? Во Авицена прашував, ми кажаа 1900д дека е, а овде прочитав околу 4000, па да не утнала нешто таа што ми се јави.
I mene isto pozz mozebi si pomlada pa si imala pokvalotetni jajce kletki ili nekoe cudo se desilo ..nz jas ednas probav porano mi dojde ciklus i traese 10 den i pak na ginekolkg pak polip a pred dve nedeli mi rekoa nemas polip imas cista na desen jajnik ama probvaj akone po 6 meseci dojdi za inv ,sega ne sum vo mkd tuka mi velat ne cekaj prirodno nisko e amh.Pak zedoa brisevi dali ke imam infekcija i cekam rezultati i vika da go vadime polipot cistata i posle toa ti treba pomls za bebe ama prethotdno tie rab da se sredat mi idi da si gi fatam kuferit i da odam plldnost kako se javuva toj polip nekolku meseci go imase sega pak dali e nov dali e istiot so gledaat doktorite nz stvarno posto sega brzo tase rece nemas polip i dr dpktor dvajca mi potvrdija nemase polip zatoa ne se planira aj sega ke pram bebe e vaka ova ona cekaj polip cista nz so nervozno e i napnato ama se nadevame ke se sredi pozz ubav den
Nema vrska koj den ciklus mozi bilo koe vreme da proveris i e skapicko tocno nz posto provervav i drugi dva hormoni prolaktin tch i amh i pregled kaj tase me fate 9000 mislam
Abre da nesi frlas pari samo za dzabe upat od maticen gineoolog ako neproveruvas drugi hormoni na 3 den mozes da otide bilo koj den i jas za site hormoni 3 den sto se 750 den plakam.Ako nesi gi proverila odamna site hormoni pobaraj si upat i proveri si na klinika nefrlaj pari za dzabe
Амх нема врска кој ден од циклус. 4-4.500 мислам дека е, земи си упат од матичен гинеколог и оди испитај на клиничка биохемија. @nikja јас за тие хормони 3 ден од циклус платив 250 ден., 50 ден. од хормон. Амх не знам колку беше, ама според тоа што платив испаѓа 250 ден., кога испитував 2 хормони и амх платив 350 ден. Еднаш испитував тсх и амх платив 250 ден.
Dali nekade jas pisav deka ima vrska 3 den dase ispituva,me citas ili ne.Ili samo kolku nesto dase napise.Pisav ako nema provereno odamna hormoni moze so drugite site na 3 den dasi ispita,da neide samo za eden hormon na klinika.
Еве, и јас само се надоврзав дека нема врска амх кој ден од циклус. Па нормално дека ако оди за другите хормони, и амх може заедно, ама ако испитува само амх нема врска кој ден од циклус. Тоа ми беше муабетот, а не да се скока и да се расправа.
Јас треба да испитам само тестостерон поради тоа што кога проверував хормони во Букурешт го немаа тој хормон, а не ми потенцираа кога бев и го изгубив денот за џабе мислејќи дека се сум проверила од упатот. Затоа се мислам утре дали Авицена или Биотек за АМХ, па успат и тој хормон. важно ми беше само дали на трет ден може амх. Фала ви за одговорите.
Мене матичната ми даде упат само за тие 5 хормони што ги бараат во фондот, и барав упат за сите, немало потреба ми кажа, ако ми побарале тогаш, едвај ми даде упат и за амх. Епа можеш и тој хормон заедно со амх, нема врска амх кој ден од циклус, јас и првиот и вториот пат амх го испитував само со тсх, и не ми беше важно кој ден од циклус. Ама е2 ми беше повеќе покачено на трет ден од циклус отколку било кој ден од циклус.
Amh vo avicena i biotek mislam deka ti e dosta skap. Proveri si ubavo. Vidi na ginekologija ili klinicka biohemija so upat od maticen ginekolog. ne e vrzan so den na ciklus koga sakas pregledaj go.
Mojot 1, 06 29 godini sum Pravev invitro pred 5 meseci izvadeni 6 kletki no za zal nitu edna ne oplodena se spremam za vtora poleka so gospod napred