Pa da zaradi amh sto mi e namalen .. po priroden pat probuvav 2 godini so inesminacija probav isto nisto ne bide i invitroto prvo ne uspesno sega se spremam za vtoro
Kaj mene sega ima na desen jajnik cista tecna sostojba i neznam sto da pijam kako da iscezne neznam sto da pijam sto da stavam dodeka e seuste mala da najdam nacin da zemam nesto nekoi caevi ili neznam sto mozebi ke pukne
Taa ke pukni sama kaj mene e povtorno cokoladna t.s endometriozna nz dali so pienje se gubat cisti polipi miomi eve ako znaj nekoj nesto neka spodeli jas nz a imam i polip ko je se gubi se vraka i cista koja si rasti nz so ke napram i jas um nemam
Dali vie so nisko amh imate neredoven ciklus navodno namaleno amh predznak za rana menopauza iskustva ..prethodniot mesec mi traese 9 den pa bilo od polipot sega mi kasni nekolku dena nz so da mislam poke pozz ubav den mozebi me sara i sum vo rana menopauza
Па и ниско ми е, по дефиниција се под 1 се смета за ниско. Дали те гледале на ехо колку антрални фолекули имаш, мислам дека само хормонот не значи многу. Што покажува ехото кај тебе?
Znam deka desen jajnik ne mi e funkcionalen deka imav cista i bev praena laparaskoski operacija nz drugo imav i polip cista i mi velea probvaj za bebe ako ne in vitro ama sega ne midojde ciklus a pred toa malku mi bese poobilen pa nekogas ne i taka toa ke da e rana menopauza za zal
Не мора да значи, обрати се кај твојот матичен, па ако треба и кај специјалист, да те упатат кои анализи треба да ги направиш, може се работи за некој моментален хормонален дисбаланс, сепак си млада 38.
Pravev ispituvanja na hormoni site bea okey osven amh i zatoa mislam deka mozno da e rana menopauza koja mozi da trae od 2 do 5 god poveke ili pomalku se dodeka 12 meseci nemas ciklus togas oficijalno si vo menopauza vo sekoj slucaj ke pojdam na doktor pak pozz ubava vecer
Ne e bas taka, so soodvetna terapija za podmladuvanje i posveten doktor specijalis kje go reguliras ciklusot. Ne gi ostavaj taka rabotite.
Planirav drugo bebce ama ete ne se planiralo hah so e pisano toa da znaev ke si zacuvav jajce kletki vo mladosta kojznael deka vo ova moderno vreme rano faka menopauza kako i da e se zakazav pa ke vidam sekoe dobro
I mene ni trae 7 den menstr.a prethodniot mesec normalno,pred toj mesec skoro 10 dena. Kazi mi dali se toa znaci za predmenopauza,jas sum 45 god. Ne sum bila na ginekolog da vidam sto e tocno.. Imase li nekoi bolki od polipot ili ne?