Фала. Мене не ми го дале ама дека сум со низок амх се мислам дали да го испитам, дали ќе каже за состојбата. Додуша скоро и прочитав за тој хормон.
Nikoj nikogas ne mi go pobaral. Mislam e podobro na vtor, tret den od ciklus da odis doktorot da te pregleda kolku antralni folikuli imas, toa e poverodistojno i od vrednosta na antimilerian hormon. I najvazno e da se najde soodvetna terapija na koja dobro kje reagiras. Jas sum so nizok amh, po toa sto citam predlagaat mala stimulacija ( mini ivf) da se dobie pomal broj na jajce kletki ama podobar kvalitet i pojaka doza na suplementi za podobruvanje na kvalitetot.
Бев кај Трајковски за 4Д, ми пиша во извештајот 8-9 антрални вкупно. Го прашав како е бројката, ми рече како што е амх, така (амх ми е 0.6). Јас не побарав подлабинско објаснување, после читав и на крај пак не сфатив дали е добра AFC или не. Ако имаш разбирање, дај ми коментар за бројката.
Moeto amh e 0.5, uste pred dve godini imam postignato prirodna bremenost koja ne zavrsi uspesno. So stimulacija dobiv 7 jk. Ako nemate drug faktor ne se otkazuvaj i probuvaj i prirodno, nema pravilo. Mislam deka ne ti e losa brojkata na antralni folikuli. Mnogu e pivazen kvalitetot da e dobar, da se oplodat da stignat do blasto.
За членките од Охрид/Струга, амх се испитува Вевчани- 250 ден или во ординација Сонце 3900 секој четврток.
Било кој ден од циклус. На клиничка или ГАК со упат е 250 ден. На приватно е многу поскапо, околу 4000 денари е по лабораториите.
Нема врска со циклус, со упат од гинеколог на Клиничка биохемија. Мислам дека беше 200-250 ден., по приватниве е 4.000
Чисто информативно, мене ми одобрија со естрадиол 78 (другите сите беа океј), и не ми побараа дополнително амх, а и јас имам намален (0.78 )
Па не е наведено во барањата, но читав дека е во услови за остваруавње на правото на ин-витро. Сумарно, фсх над 12,5 естрадиол над 60 и број на антрални фолекули помал од 5 може да биде причина да ти побараат Амх. Во случај на Амх под 1 одобруваат со донирани јајце клетки, освен во случај да се работи за прв ваучер и да се поднесе молба за со свои. Ова со амх под 1 одобрување со донирани е no sense, под 1 е широк поим. И мене ми е под 1 но имам 10тина антрални фолекули на ехо и овулации, но такви се правилата. Колку год си и колку ти е амх? Ако имаш фора да повториш и следен месец Е2 па да видиш како ќе излезе, за секој случај.