Мислам не може ни матичен гинеколог, упат кај др на клиника од матичниот гинеколог, па тој да даде упат за испитување на АМХ. Барем вака беше, не знам дали смениле
А бе, јас сум Бт и сеа велам само мојот матичен ГИНЕКОЛОГ смее да даде упат за овој хормон на болница во БТ. Не може матичен општ док така?
Може матичен гинеколог, мене ми даде за на Клиничка биохемија, нешто ми објасни за на ГАК требало од таму гинеколог да ми даде, ама ми даде за на Клиничка биохемија. Инаку така било, да. Матичен гинеколог давале за на ГАК упат, па од таму гинеколог давал упат за амх.
Па сигурно може, и јас кажувам од искуство, како мене ми кажа гинекологот. Мене ми даде за на Клиничка биохемија, а за на ГАК ми објасни дека морало од таму гинеколог да ми даде упат, ова беше летоска. Може и не знаела дека може и за на ГАК.
Iskustvo so amh 0.09? 2 meseca probuvame ama ne sum seuste ostanata bremena. Doktorot rece ako za 2 meseci ne ostanam, da probame inv. Imam 31 god.
I jas bev posledno mislam so am 0.69,ostanav bremena so invitro so bliznacinja.Bez razlika dali e nisko amh mozes da stvoris pomalku folilkuli ama da imas zreli i u ubavi jakce kletki ako pies suplemnti za podobruvanje.Ako nemas drug problem osven amh mozes i prirodno da ostanes bremena.Jas piev impryl,Q10,vitamin d,metil folate,metil b12,Dhea sve ova tie dati se podobri kvalitetot na jajce kletkite.Jas imav dve jajce kletki,dva embriona i dvata se fatija.Taka da podgotovka moras da imas sami od sebe nema dase podobrat
Ова е доста ниско. Имаш предност со годините, млада си така што не се разочарувај ама почни да се спремаш за опција ин-витро. Битна е каква ти е ситуацијата на ехо, колку антрални фолекули имаш и дали имаш овулации? Убаво те советувале погоре да пиеш витамини, особено q10 по можност како Ubiqinol. Каде го испита амх?
Во Плодност. Докторот не ми спомна за испитување на нешто друго, само амх го испитав кога бев. Како да знам дали имам овулации?
А да си испиташ на ГАК или Клиничка Биохемија во Скопје? Имам лошо искуство со анализите во Плодност.
Од Прилеп сум најблиску ми беше Плодност слушнав дека во Прилеп не се испитувало тоа. Колку е точно нз.