Pa toa I kazuvam ednas prativ so izbrojani folikuli odam da vidam dali e odobreno Sega morfologija mi Baraat so br na folikuli toa neli e isto kolku Pati treba da brojam folikuli
И јас сум со висок ФСХ и низок АМХ, првиот пат им пишав одма молба со доставувањето на документацијата и ми одобрија со сови јајце клетки. Вториот пат, дополнително ми побараа 2 и 3Д и морфологија како тебе и им пратив. Но ми одобрија за отприлока 2 недели за со донирани, се мислев за приговор но решив да не давам со оглед на моите години. Секој си знае за својата одлука.
I ne mi e Jason zasto so donirani koga moze z Toa 2d I 3d I morfologija neli e isto so br na folikuli?
Jas koga zemav izvestaj od 4d eho od new born za dokumenti za ivf, stoese broj na antralni filikuli na sekoj jajnik i sliki. Toa da ne ti baraat ?
Јас имав Амх 0.15, Фсх 15 лани во мај. После тоа во јули лани имав рејувенијација на јајници во Ремедика ама немаше никакво подобрување. Од тогаш до април годинава имав 2 пункции без ниту една оплодена јајце клетка (празен фоликул и незрела јајце клетка) и еден куп пропаднати циклуси заради немање салам фоликул или лоши вредности на Е2 и Лх. Во мај останав бремена природно на полни 39 години и еве терам 7ми месец. Од промени почнав да вежбам почесто, здрава исхрана, витамини и терање викенди настрана со мозок на пасење.
Super so lesno da ti e, bas mi e drago sto go slusam ova Kako motivacija na mojata situacija Jas sum so 0.10 Ali tesko odi so bremenost koi vitamini gi piese?
Фала, сите да си дочекате. Пиев витамин Д 2х1000, Е 2х400, Коензим Q 10 2x100, Мака 2х1, Профертил за жени и имаше уште нешто, сум заборавила. Имав благо покачено Тсх, 3 или 4, па пиев и Еутиркс 25 по препорака на ендокринолог. Во Њуборн имав 3 пункции, во Систина 2, сите без трансфер. Имав намалена оваријална резерва уште на 36, Амх тогаш ми беше 0,19, Фсх 15. Маж ми имаше малку намалена подвижност на сперматозоиди ама ни рекоа дека тоа е мал проблем. Пиеше профертил за мажи ама ретко. Други маки освен тоа и годините немав. поминавме повеќе од 3,5 години во обиди за второ дете додека не останав трудна. Имам 6 и пол годишна ќерка и за неа исто ми требаше година дена да останам трудна. Тогаш имав 31-32 години и бевме со идиопатски стерилитет (Фсх ми беше ок и имав ок јајници). За исхрана секогаш сум гледала да се хранам здраво, во последните 2 години не јадев благо скоро ич, кафе многу ретко, доста риба, јогурт и зеленчук.
I Jas skoro SE pijam od toa so metilirana folna I b12 plus Ti blagodaram ete I Bez invitro si pominala uste podobo so taa rezerva znaci treba trpenie samo☺️
Направив АМХ во авицена резз е 13.20 за моја возрасна група реф вр е 0,20-11.15, хормоните до сега на 3ти ден ми секогаш биле ок. Што би можело ова да значи сеа?
Висок амх го поврзуваат со пцос. Ме потсети дека комунициравме пред некој ден за хормоните испитани на 12ти ден. Ги имаш ли испитано на 3ти ден од циклус? Какви ти се Fsh и Lh?
Здраво,имам 2 кутии од Овариамин апчињата донесени од Русија.Доколку на некого му се потребни пишете ми.