Анти-Милеров хормон (АМH)

Дискусија во 'Бременост' започната од Sesil, 25 јануари 2018.

1. Викичка123

Викичка123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    38
    pa pisuva za kakov vid na problem resava , jas nemam nisto od toa , dzabe gi kupiv trebase ubavo da procitam vo upatstvoto

2. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.470
    Дали има некој испитувано АМХ на ГАК попладне?
    Дали земаат крв?

3. Anickaaa

Anickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, имам 31 година, се обидувам да забременам година и 3 месеци, пред 3 месеци имав висок пролактин и АМХ 0.95, сега пролактинот е малку под долна граница бидејќи пиев Достинекс, но FSH се качи на 19 и АМХ се симна на 0.26. Не знам дали нормална толкава разлика за 3 месеци и матичната се зачуди и предлага да замрзнам јајце клетки. Бидејќи читав дека така уште толку се троши резервата не знам што е паметно да правам, ве молам за совет

4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    1.003
    Не е нормална толкава разлика за 3 месеци. Еден од овие резултати не бил точен. Дали беа во иста лабораторија?
    Што покажува ехото, дали имаш фолекули, ако е навистина толку слаба резервата тоа ќе се потврди и на ехо, со значително помал број антрални фолекули. Ехото го има последниот збор во дефинирање на оваријалната резерва.
    Не паничи, битно е сега да се постави точна дијагноза, добро е да се консултираш и со специјалист за плодност и секако доколку има потреба сега има можности за замрзнување на јајце клетки.

5. МајаЃ6

МајаЃ6 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    20
    Доколку се обидуваш да забремениш и размислуваш за замрзнување , подобра варијанта ти е ин витро бидејки за да замрзнеш ј.к. ќе го изодиш целиот пат за ин витро

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anickaaa

Anickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Во Генеа резултатот за АМХ беше 0.95, а на Клиничка биохемија 0.26. На ехо не ми кажале дека се забележува помал број фолекули, секогаш е уредно.

7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    1.003
    Најдобро е да закажеш кај некој специјалист кој ќе направи проценка и ќе ти даде совети за понатаму. Супер за матичната што ти спомнала за замрзнување, добро е што почнале да делат такви совети за да ја кренат малку свеста, сепак побарај второ мислење и повторна евалуација на состојбата - не мислам дека е толку низок амх 0.2 (штом ехото секогаш било уредно) но сигурно па и не е над 1, а под 1 секако се рачуна како ниска оваријална резерва за твои години.
    Ако немаш партнер и/или не планираш бременост во скоро време, знам случаи каде понудиле контрацептиви за да се зачуваат резервите.
    Потребно е да почнеш и некоја витаминска терапија за подобрување на квалитетот на ј.к (висок FSH може да покажува намалување и во квалитетот), особено ако се одлучите за замрзнување на ј.к.

Си забележала некоја промена во циклусот, пример да ти се намали во времетраење и обилност?

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MajkaVoBorba

MajkaVoBorba Нов член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Imam AMH 0.010 Dali Imam nadez za bremenost?

9. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    39.013
    Добро е да си консултираш и специјалист за ин витро. Ниско е многу, ама не мора да значи дека е апсолутно точно. Мора и преглед и хормони да се проверат.
    Вреди да ја земеш во предвид и опцијата за со донирани јајце клетки.
    Среќно :!:

10. MajkaVoBorba

MajkaVoBorba Нов член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ispiteni se site hormoni dijagnoza rana menopaza a Imam 30g pred 5 g rodiv zdravo bebe ama pred 2g na 36 nedela rodiv mrtvo bebe I od togas hormonite haos ne sum se osudila za In vitro ili donor na jajce kletki doktorot mi kaza opcija za in vitro I donorstvo ama jas se nadevam za prirodno

11. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    39.013
    Жал ми е за тоа што ти се случило.
    Поразговарај со специјалист за да ти каже колкави се шансите за природно. Ако хормоните се хаос, природно е уште поневеројатно да се случи, ако не се средат.Имало на форумов успешни ивф со 0.01 амх, колку што памтам, пребарај во вонтелесно ако те интересира. Според мене со ин витро имаш пореални шанси од природно. Во секој случај млада си, и ако не се случи, имаш време да размислиш за со донирани, ако не успеете со твои ј.к.

12. MajkaVoBorba

MajkaVoBorba Нов член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Dali znae nekoj koja e procedurata za donor na jajce kletki I kolku se kosta