Анти-Милеров хормон (АМH)

Дискусија во 'Бременост' започната од Sesil, 25 јануари 2018.

1. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    39.661
    Јас би ти рекла прво да го повториш амх, да не е случајно грешка.
    После би консултирала специјалист за ин витро. матичните секој си се води од своите убедувања и гледишта. Стручни си се, ама за нивното. Штом сакате детенце, не чекајте. Храна и суплементи се ок, јасно дека влијаат, ама треба да се бара решение. Со среќичка !

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Iskreno go pravev na klinikaa me bocnaa na gak pa me pratija na 40 stepeni da go nosam do klinicka biohemija, i doktorkata barashe da se povtori vo avicena. Megjutoa bratucedka mi na 45 so neredovni ciklusi i menipauza i amh 0.01 zabremeni prirodno i ima bebence. Doktorkata rece da ne se vodam po toj hormon nego da rabotam na slucajot da smenam ishrana da namalam stres i vo septembri novi hormoni inache so 0.08 ne znam ni dali ke sakaat in vitro. Na eho se gledaat folikuli ama jajnicite ko da slabo rabotat. Toa e se shro znam za sega ciklusi si imam ne mi prestanale barem do sega pa za nataka ke vidime :) Soprugot ne e bash za invitro i toa e ushte eden problem a sepak za takva odluka se potrebni dvajca :) ne sakam da go forsiram poso i toj treba da e odlucen na toj cekor

3. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    39.661
    Те разбирам, и нам ни требаше време да се одлучиме. Има секакви примери, како тој што го кажа, секако. Сакав да кажам само ако ви се брза да не оставате на случајот, но штом не ви е блиска идејата, ок е. Инаку ивф би ви направиле на приватно секако, ако хормоните и ехото укажуваат дека има фоликули кои се стимулирале.. за ваучер со овој резултат на амх, би одобриле со донирани ј.к. Сепак, ако се другите хормони во ред, амх нема ни да ти бараат на твојата возраст. Чисто како информација.

На MissKriss му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Toa e chudno drugote hormoni se super fsh u Maj 9.9, fsh u septembri 5.0, LH 2.1 konstantno. Pred 6 godini zabremeniv od prva bez zagrkavanje moze i togas mi bilo nisko ama ete sme ulovile dobra ovulacija prvovo e na neplanirano…a za in vitro doktorkava ne beshe i rece da brkame zdravi jajce kletki i da probame do septembei priroden pat nejkese stimulacii za da ne ja istrosime i taa rezerva shto ja ima. Se somnevam i vo tocnosta na rezultato daj boze da sum u pravo. Na krajot imam edna zdravo pravo neka go cuva Gospod i neka dade cudo u megjuvreme za vtoro. Ne znam shto da kazam soprugot e skeptik za in vitro, a za vaucer mi rekoa deka na moja vozrast nema ni da pobaraat amh

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Eve go i ehoto se gledaat i fulikuli kako i dominantni mislammdeka radintoa doktorkava uste ne e za in vitro i ona sama se somnevashe vo amh. Citam i dosta naucni studii deka amh stanalo popularno so in vitroto i deka ne e mnogu relevantno za bremenost zoshto i kako ne znam chudna ni e biologijata

Прикачени фајлови:

• IMG_7580.png
      IMG_7580.png
      Големина на фајлот:
      957,6 KB
      Прегледи:
      19
  6. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    39.661
    Не се оптоварувај штом е така, убаво си опишала и ситуација и ваш став.
    Среќно (fingers)

7. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Ti blagodaram, bi sakala samo da te prasham kako projdovte so in vitroto dali radi istata situacija se odlucivte za in vitro i kolku ve cinese privatno? Dali e uspesno itn…

8. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    39.661
    Оох, долга и широка е нашата, можеш во вонтелесно да ме исчиташ. На кратко, сеуште не сме успеале, а причината е непозната. Ивф имам правено секако, и со ваучер и приватно.
    Ти посакувам повеќе среќа од мојата :)

9. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Ajde ke dade Bog, mojata doktorka vika vaka cekaj go momentot koa nekoe bebence ke reshi da mu stanes ti majka i ke te odbere, ponekogas para dusha ama toa e. Ve razbiram za vtoro mi e teshko za prifakjanje a ne pa ako e za prvo. Neka dava Bog segde ako mu e volja…

На _Vera_ и Joanna28 им се допаѓа ова.
  10. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    2.968
    А следиш овулација? Пробај ако не си следела, земи со траките од аптека и проверувај секој циклус и кога ќе бидеш во овулација работете на случајот. Реално тој водечки фоликул е мал за 11 ден ама тоа може значи дека имаш доцна овулација па затоа не затруднуваш, не е кај секого на 13 ден. Остави го Амх, тоа се резервите. Може и со низок да имаш бременост ако има една квалитетна ЈК, затоа не си прави стрес.

11. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Probav so LH mesecov vcera linijata mi beshe bleda ne kolku kontrolnata no znacitelno jasna, denes pak napraviv beshe pobleda ili sum propustila ovilacija i se desila vikendov ili nemalo ovulacija. Ne znam shto da mislam uzasno mi e kako trgnav po ispituvanja komoleten haos psihicki se poremetiv rezultatite od losi polosi, i eho slabo rabotat jajnici i endometrum na 11 den kd ciklus3.6mm i amh 0.08…zimi drugote hormoni shto se ok i gah 9.9 praven vo maj ako i toa e tocno, rabotava iskaca site iame niski rezervi eden nema normalni normalni imaat samo tie shto ne se testiraat izgleda. Ako e sega volku niska rezervata togas mi bila niska i so prvoto koa sum zabremenila pred 6 godini i na krajot ke zaokruzam deka ova definitivno se svesuva samo na Bozja volja, veruvale nie ili ne…toa e. Premnogu sum razocarana deneska ocekuvav niska rezerva ama ne volku…