Јас сум 33. Мене резултатите ми се од минатата година. Кога ме гледаа на ехо, исто ми кажаа, резервата на јајце клетки се намалува и дека мора да побрзам за ин витро додека се уште постојат шанси. Не побрзав, сакав во Македонија да правам ин витро, и во меѓувреме останав трудна по природен пат. Секогаш постои надеж, потребна ти е само една јајце клетка. Не размислувај во насока дека е готово. Ништо не е.
Kako, dali pravevte neshto razlicno od prethodno, jas mesecov povtorni ne dobiv ciklus od koga mi se javi krvarenje vo septemvri obilno megjuciklusi od rupturirana cista i se si mislam deka e od amh deka e perimenopauza iako posledno gsh beshe dobro…
Ви благодарам малце ме утешивте секој изминат месец ид Јули навака мислам дека само губсм време, бидејќи и процесов со ваучер за ин витро трае…
Обично за да се констатира перименопауза или влез во менопауза се гледа комбинација од повеќе фактори - меѓу кои првенствено возраст, вредност на хормонот амх во комбинација со хормонот фсх, итн...
Кај мене во Мај FSH 9.9 E2 76.1 Lh 2.1 Amh 0.08 Докторот по она што го гледа на ехо вика дека не е тоа но секако пак ќе повториме хормони и пусти страв… инаку имам 34 години
Не верувам дека е перименопауза. Можеби појачај Е витамин суплементација да порасне малце естрадиолот, па види дали ќе има разлика.
Zdravo, Moze li iskustvo za tie sto ste naracuvale od iherb? Ne sum nikogas pa me interesira Kako stigaat, za kolku vreme vitaminite I slicno..sporeduvav ceni, ne se normalni kaj nas kolku se skapi...
Дали АМХ во даваат да испитате кога ги испитувате и останатите полови хормони? Мене не ми дадоја да го проверам. Ситуацијата ми е 6 месеци н успешно за второ детенце, со првото прирпдно останав бремена после 8 месеци. Имам 33 год.
Mozete da ispitate i privatno, mozebi i podobro bidejki na klinika reagensite se katastrofa da ne recam slabo detektabilni mene od site papovi na klinika od privatno iskocija 4 bakterii. 34 godini imam na klinika amh pokaza 0.08 ciklusite mi se prodolzija na 30+ dena iskreno umorna sum od se ova mi se afketirashe na sekojdnevie i zivot mnogu loso
AMH 0.76 me prakaat na invitro da odam, 39 godini sum. Na edniot jajnik namalen broj na folikuli na drugiot posleden pregled folikul od 20mm. Da napomenam I soprugot so 20% brzi spermatozoidi drugite parametti mu se ok. Iskustvo nekoja da ostanala prirodno bremena ili da go nacakila amh
Амх не се покачува, се раѓаме со сите вкупно јајце клетки и тие само се трошат во текот на животот. Амх и не ти е лош за годините, јас имам сличен, а сум 5 години помлада. Но, со оглед на возраста при што и квалитетот сигурно е намален, затоа ти препорачале ивф. Секако е можна и природна бременост, ако имаш редовни овулации, можете да пробате и со инсеминации, зависи колку ти се чека.
Има мн што останале бремени и со лош спремограм и со ниско амх.Проблемот е што не знаеш колку време ќе трае.Некои останале по години пробување,некои за брзо време.Ако пробувате повеќе од една години би те советувал да ја започнеш постапката,во меѓувреме пробувајте и природно