Јас сум 33. Мене резултатите ми се од минатата година. Кога ме гледаа на ехо, исто ми кажаа, резервата на јајце клетки се намалува и дека мора да побрзам за ин витро додека се уште постојат шанси. Не побрзав, сакав во Македонија да правам ин витро, и во меѓувреме останав трудна по природен пат. Секогаш постои надеж, потребна ти е само една јајце клетка. Не размислувај во насока дека е готово. Ништо не е.
Kako, dali pravevte neshto razlicno od prethodno, jas mesecov povtorni ne dobiv ciklus od koga mi se javi krvarenje vo septemvri obilno megjuciklusi od rupturirana cista i se si mislam deka e od amh deka e perimenopauza iako posledno gsh beshe dobro…
Ви благодарам малце ме утешивте секој изминат месец ид Јули навака мислам дека само губсм време, бидејќи и процесов со ваучер за ин витро трае…
Обично за да се констатира перименопауза или влез во менопауза се гледа комбинација од повеќе фактори - меѓу кои првенствено возраст, вредност на хормонот амх во комбинација со хормонот фсх, итн...
Кај мене во Мај FSH 9.9 E2 76.1 Lh 2.1 Amh 0.08 Докторот по она што го гледа на ехо вика дека не е тоа но секако пак ќе повториме хормони и пусти страв… инаку имам 34 години
Не верувам дека е перименопауза. Можеби појачај Е витамин суплементација да порасне малце естрадиолот, па види дали ќе има разлика.