Форумџика на годината

Анти-Милеров хормон (АМH)

Дискусија во 'Бременост' започната од Sesil, 25 јануари 2018.

1. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.385
    Не се зголемил, едноставно си проверила во различна лабораторија и затоа имаш различен резултат. Во секој случај е нула запирка нешто. Да беше 2 овој пат па да се запрашаш како е можно.

На Mariza85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pavlova87

Pavlova87 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dali vo isto vreme moze da se pie gametix i folinomel?

3. Cat4ever

Cat4ever Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    19
    Здраво, дали некоја има високо амх (4.88) и слаб квалитет на јк?
    Имам 31 год. и 3 неуспешни ивф.
    На 1 ивф имав 2 бластоцисти од 7 јк, 2 ивф престанаа да се развиваат на 3 ден, на 3 ивф имав 3 оплодени од 5 јк, само 1 бластоциста.
    Немам пцос.
    Спермограмот е добар.

4. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    115
    јас имам Амх 1.09, ФСХ 9.9, ТСХ 4,39 и Т4 72.30. Две ипол години се обидуваме за дете безуспешно.. Проодност на канали и Спермограм добри. Лани Хормоните во ред ми беа. Откако направив АМХ се разочарав многу, 32 години имам Ќе одам на ендокринолог за тироидната и следно планирам инсеминација.

5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.385
    Во која лабораторија провери амх?

6. Cat4ever

Cat4ever Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    19
    Клиника за гиникологија на Државна

7. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    3.505
    Дали на клиничка биохемија може да се испита на сигурно амх? На ГАК ми рекоа дека морам да имам упат од нивен специјалист од одделот за стерилитет. Некој скоро да испитувал?

8. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    1.629
    Не е пред скоро, ама имам испитано на биохемија со упат од матичен гинеколог,
    уствари сите испитувања може да се направат со упат од матичен гинеколог.

На Alm. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    1.271
    Да, може на клиничка со сигурност, имам испитувано 2 пати. Само да погодиш да има реагенси.

На Alm. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    31

Ако можам да те утешам - jас имав АМХ исто ниско околу 1 и нешто, а ФСХ ми беше 14 дури. Ми се слоши кога ги видов резултатите.

Ама останав трудна природно. Неколку месеци пред да почнеме да пробуваме пиев пренатални витамини плус фолна киселина и коензим Q10 (последното за подобрување на квалитетот на јајце клетките), и ги пиев додека да добијам позитивен тест. Прекинав да пушам, алкохол не пиев исто. Не знам дали сѐ тоа придонело. Ама и спермограмот на партнерот беше супер, тоа исто проверете, барем најлесно се проверува. Исто и за тироидните хормони обавезно оди на ендокринолог и консултирај се со гинекологот, може ќе ти дадат терапија.

Не се обесхрабрувај, битно е да имаш регуларни менструации и да имаш овулација. Ама ете има и други решенија.

На Rozevata и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. Srnazvezda

Srnazvezda Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Ne se zamarajte so AMH mnogu.Dovolna e samo edna jace kletka za bebe.Jas imav 0.1 Amh i zabremenav

На Rozevata, Elperseguidor#, Carpe Diem New и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.385
    На колку години забремени?

13. Srnazvezda

Srnazvezda Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    40

На intj_girl и Rozevata им се допаѓа ова.
  14. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    39
    Dali nekoj se soocil so visoko fsh.
    Imam 34 godini, amh 0.08 (barem tolku beshe vo juli nemam dusha vishe da go ispituvam od sto zapagam vo depresija) fsh mi beshe 9.9. Sega pravev pak analiz fsh 28, lh 5.1, estradiol 18.6. Shok i depresija! Imam ciklusi sekoj mesec od 22 do 32 dena…ne znam dali moze ova da fluktira pa mesecov da mi e tolku…imav kratok ciklus dobiv na 6 januari pa pak na 24ti januari…ciklusot normalen si trae 5 dena nishto narocito ili abnormalno! Ve molam nekoj neka me utesi dali imam nekava sansa za bremenost! Na eho koga odam se gledaat folikuki nema mnogu no ima po 2-3 na sekoj jajnik :(

15. it's me A

it's me A Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    30
    Pa tie dva tri na sekoj jajnik ne e losha situacija, na takov fsh i amh, gi sledite, rastat, gi punktiraat ima jajce kletka?

16. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    39
    Posledno proveruvav vo septemvri, sklop na okolnosti operacija na vnuka mi staviv se na atand by toj period ne bese ni za IVF so stresot ni nishto. Sega pak proberuvav hormoni zakazano ima pregled vo mon bebe sledna nedela. Ne znam dali hormonive se privremeno vaka ili e vekje docna. Vo septemvri da imashe i dominanten folikul toj period.Doktor vika deka moze da e privremeno i deka hormonive mnogu fluktiraat no sakav da cujam i od nekoj so slicno iskustvo.

17. it's me A

it's me A Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    30
    Dodeka ima folikuli, ima i nadez, ne e se do FSH, od 4-6 folikuli na 34 godini golema e verojatnosta da izleze dobra/i jajce kletka/i, ovoj, pa nareden ciklus pak, moze nekoj mesec i da sobirate.
    Ne e deka treba da si labava,ama bez panika, ete odi naredna nedela, neka te poglednat, neka gi sledat folikulite.

18. it's me A

it's me A Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    30
    I treba da cues mislenje od in vitro specijalist, poinaku gledaar obicni ginekolozi na matka jajnici od obicni ginekolozi, poinaku ja gledaat celata slika

19. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    39
    Jas seuste imam ciklusi dekemvri imav i ovilacija posle dobiv na 22 dena pa dobic pak na 20 -.-…Me isplasi fsh valjda ima seushte folikuli od septemvri do sega. Inace konsultacijata vo septembri beshe so IVF specijalisg ao doktor Kalcovski koha prasav dali e menopauza mi rece ne jajnicive rabotay neko za 24 no za 34 se super. Ako neso draaricno se smenilo za 3 meseci edinstveno

20. Cat4ever

Cat4ever Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2023
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    19
    Здраво, дали знаете каде може да се испита амх на државно, но тоа да не биде биохемиска лабораторија на клиника и лабораторијата од гак.
    Во овие лаборатории имам претходно испитано, сакам да направам проверка на резултатот.
    Дали амх треба да се испита на 3 ден од циклус?

На MissKriss му/ѝ се допаѓа ова.