Никаде не испитуваат на државно на друго место, за жал... Можеш било кога да испиташ, независен е резултатот од циклусот. Опција брза и најсигурнс ти е Авицена, ама многу е скапо, околу 3000 денари.
Имате во секоја приватна лабараторија на државно има само тука за жал. Ми збореле дека Авицена има најдобри и најдетектабилни реагенси. Мене на биохемија ми излезе 0.08 на 34 години мислев да не е грешка но сега и фсх ми е 28.6
Видов на интернет во Лабораторијата на Санте плус е 3300 ден. Но, штом препорачувате Авицена ќе испитам таму.
Мене ми е АМХ 8.11. Границата ми е до 7.37. Сите останати хормони ми се уредни. Освен витамин Д3 што ми е на долна граница. На ехо не ми гледаат сега полицистични јајници, а пред десет години имав поставено таква дијагноза (пиев терапија). Сега прашањето ми е дали има некоја искуство со ваков АМХ и дали евентуално ова може да има врска и со тоа што мајка ми е близнак? Хелп.
Не укажуваат резултатите на пцос иако вака висока вредност на амх е индикатор. Така да веројатно имаш одлични резерви и тоа е супер