1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анти-Милеров хормон (АМH)

Дискусија во 'Бременост' започната од Sesil, 25 јануари 2018.

1. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    Оди кај специјалист, матичните немаат појма.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    837
    Odev na specijalist, pred 2,5 godini mi pravea inseminacii, vtorata uspesna navidum, zavrsi so biohemiska (stimulacija klomifen + inekcii) ... Si dadov malku vreme za na prirodno (i da se opustam od doktori) posle laparo-histero bidejki imam proodni kanali, a po biohemiskata mi ostranija septum. Momentalno prativ dok u fond za ivf cekam odgovor ako me pystat so 2 inseminacii, no sakav da znam momentalno dali ovuliram bidejki kaj pcos problem.se ovulaciite, no potajno veruvav deka imam ovulacija posle driling. Ama ete na maticnata moja verojatno i e tesko da pravi folikulometrii ili mozebi smeta deka e strucna da proceni, ne znam....se izinuvuvam ne e temata za ovde ama morav da si kazam, poveke razbiranje i soveti dobiv od tyka otkolku od maticen ginekolog.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Za PCOS ke si odes na endocrinólog da ti naprave ogtt test so insulinemija I vitamin d I maskite hormoni

4. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
    Zdravo Bibiiii, zacuduvacka e ovaa informacija, no na site im dava mnogu nadez. Dali i FSH ti bese istovremeno visok i od koja pricina ti bil AMH tolku nizok? I mene mi e AMH 0.02 i mi rekoa deka sansite mi se minimalni, skoro nevozmozni za sè osven so donacija na jajce kletki. Bidejkji FSH mi e isto taka mnogu visok.

Fala odnapred za odgovorot.

5. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.836
    Допаѓања:
    7.066
    Колку ти е FSH?

6. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
    65

7. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
    Imate nekoj sovet ili?

8. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    Можеш да пробаш да го симнеш Фсх со смоквите во маслиново. Јас сум бремена со донор, имав Амх 0.05 пред 5 год. Пиши порака ако сакаш. Поздрав

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
    Ima li efekt od toa? Kako da gi podgotvam? Mozhe li da mi napishete recept?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
    Vaka devojki, bi sakala da vi ja objasnam mojata situacija, pa mozhebi kje saka nekoj da spodeli iskustvo so mene. Temava mi e nova, od pred nema ni nedela dena. Me prakjaat na hormonsko testiranje, od pricina shto ciklusot mi preripuvashe od vreme na vreme, no mi se pojavija vo poslednite dva meseci i drugi simptomi, topli branovi, problemi so spienje, suvost, promena vo raspolozeni itn.
    Maticnata me izvesti deka rezultatite od hormonite ne mi se voopshto dobri, FSH 65, po shto vednash mi alarmirashe da odam da napravam i AMH, bidejkji toa se znaci na prerana menopauza. I normalno neli prashanjeto dali planiram da imam deca. Dobivam rezultat so AMH 0.02, po shto doktorot specijalist mi dava terapija tri meseci, cicloproginova, D Hea micronized i Profertil. No, veli deka sansi skoro i da nema, bidejkji jajnicite se vekje 90% von funkcija. Krajno eventualno reshenie bi bilo so donor na jajce kletki.
    Dali mislite deka ima opravanje od ovaa situacija? Dali ima ushte nekoj sto bil ili e vo ista situacija?
    Inaku, sum na vozrast od 33 god.

11. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
  13. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Eve jas ti sum sestra po ista tema, samo jas sum 32 godini. Specijalistot ke ti kaze dali vredi da se obiduvas so terapija ili ne. Vo mojot slucaj fsh ne bil pogolem Od 13 nikogas, a so smokvite i maslinovo sega e 7. Ima uspesni prikazni so terapuja za podmladuvanje ama ke ti kaze Specijalistot kaj sto odis.

14. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
    Zdravo Lavica2602, fala ti na odgovorot. Kje se obidam sekako so smokvite i maslinovoto, kako i da e. Kako shto pishav, vekje zapocnav so terapija od pred nekoj den, pa kje vidam kako kje se odviva se´. A kakov beshe problemot kaj tebe? Dali imash podobruvanje i shto prevzemash momentalno? Dali si bil pod nekakva terapija?
    Velish FSH-ot ne ti bil visok.

Pozdrav i fala.

15. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Da, fsh nikogas ne mi bil visok, a amh 0,4
    Bev na terapija za podmladuvanje edna godina, smenav nacin na ishrana i neznam kako amh sega bese 1.13

На Milobebence и tina2018 им се допаѓа ова.
  16. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    Kakva e taa terapija za podmladuvanje sto ja spomnuvate , kakva terapija vi prepisale pri nizok AMH ? Kaj mene e 0.806 i eden doktor mi kaza spremaj dokumenti za invitro , a drugi dve doktorki mi kazaa kako sto si ostanala ednas bremena prirodno pak nema da bide prob. Prvata bremenost mi bese po okolu 2 meseci obidi ali zavrsi so missed vo 21 nedela

17. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Najcesto e toa podmladuvanje jajnici i ozonska terapija
    Sekoj doktor si go znae slucajot na pacientot, pa najdobro e da se konsultirate so nego. I pak ke recam ima razlika od slucaj do slucaj..

На Mihaela123456, Milobebence и Suze18992 им се допаѓа ова.
  18. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Za prirodno so nizok amh e mnogu ama mnogu tesko, velat cuda se slucuvaat. Znaci se nadevas na cudo. Nemoze da cekas prirodno, a baska ako si imala spontan toa treba da si ispitas, ima sekakvi ispituvanja kariotip, genetski.. Na slucajnost taka jas ne bi ostavila.

19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    Napraveni mi se mislam site mozni ispituvanja dosega ne ispagja deka ima genetski prob bebeto bilo zdravo od seuste za mene nepoznati pricini placentata otkazala

20. Bufica

Bufica Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    31
    Velat deka dokolku AMH e minimum 1 deka ima sansi... taka da, ti si vo prednost :)