Devojki, koi se vashite iskustva so akupunktura? Gledam po internetov dosta kruzhi deka pomaga vo celiot proces za reguliranje na hormonalniot status... Fala vi odnapred.
Da se nadovrzam, bebce e veke 4 meseci zivo zdravo . Se nadevam deka koga ke dojde vreme ke si ima bratce ili sestrice... Site da si docekate
Zdravo devojki, edno prashanje: Ispituvav povtorno hormoni i FSH mi e dosta namalen, a dodeka pak AMH mi e pokacen. Dali se verodostojni ovie rezultati za vreme na terapija? Inaku mesec dena pijam cycloproginova, profertil i DHEA, a usput ushte trista raboti od alternativna medicina.
Akupunktura, caevi od bilna apteka, smokvi vo maslinovo maslo, zemav ishrana od nutricionist i vezbam tri pati nedelno. Isto taka, planiram da odam i na bioinformatika i na informodijagnostika.
Amh od tie suplementi tesko da se pokaci i toa za tolku kratok period.. Povtorigi ispituvanjata ama vo ista laboratorija.
Pa dobro, i ne e deka e tolku pokacen. Od 0.02 na 0.08 Ama FSH od 63 na 7,5? Lugje, stvarno ne mi e jasno dali e mozhno vakvo neshto.
Za fsh mozno e, a amh bas i ne nesto mnogu. Vo ista laboratorija pravese? Fsh varira cesto, da ne te cudi
Na klinika pravev. Prviot pat vo labaratorija na ginekologija, a vtoriot pat vo biohemiska labaratorija.
Kje proveram, samo moram da prasham dali za vreme na terapija se proveruva, ili otkako ke se prekine. Toa ne mi e jasno.
Колку ти е естрадиол? Ако тој е покачен а можно е да биде од цикло може да даде понизок фсх, што не значи дека резервите се подобриле туку така функционираат тие два хормони во спрега. Кога се зголемува е2 фсх се намалува.
Da, estradiolot e pokacen, za razlika od prethodniot pat... No, neli rezervite se gledaat po AMH, a ne po FSH?
Двата хормони се индикатори за резервите. За порелевантен го сметаат амх, но секогаш се гледа во корелација со број на антрални фолекули и се показател како би реагирала на евентуални стимулации при ивф. Пробај да не се оптоваруваш со нивните вредности. Имаме членка со амх 0.01 и фсх накај 80 што остана бремена. Треба само да се улови циклус каде што ќе има убав фолекул со јајце клетка. Се консултираше со доктор за асистирана репродукција?
le.soleil fala ti MNOGU na odgovorot, a i na poddrshkata istovremeno. Da, bev kaj specijalist, no prognozata ne beshe dobra, odnosno dijagnozata e prerana menopauza. No, ova shto mi go napisha za clenkata so FSH 80 i AMH 0.01 mi dava navistina mnogu nadez. Inaku, na ehoto imashe samo eden folikul 3mm i mi rekoa ne mozhe nishto da se zapocne so nego. Da vidime so terapijava, daj bozhe.