Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апарати за домаќинството

Дискусија во 'Дом' започната од Trendafilka, 2 октомври 2011.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    @Annath прозори не чисти? а други има ама јас овој како препорачан па и прозори си реков супер, бидејќи стварно имам потреба за прозорите, е сега ме замисли :?:

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.785
    Па јас не чистам прозори, многу вода пушта мојот, не сакам ѕидовите лом да ми се направат, ама за купатилото ми е супер.

3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Дали користите бокал за топлење вода и колку сте задоволни од истите, јас го имам чудово и презадоволна сум. За да не дремам цел саат пред електричен шпорет за да стоплам вода со ова за минута е готова си топлам вода за се, за чај, кафе, ако ми треба за додавање во ручекот супер е :)

На lunicka и danichap им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.301
    Јас сум верен корисник на бокалчево со години. Не само јас, туку и на сите членови од потесното семејство им имам купено.
    Практичнен и брз. топло го препорачувам.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Многу фаќа бигор бре луѓе аман од чистење.

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.301
    Не знам дали во дм во македонија има, но зирни за средство против бигор во бокал. Ako не домашни рецепти.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    vo KAM ima od tie specijalni sredstva za cistenje bigor. Dve kesicki se 27 mkd. Tie od dm se isto dobri, ama se poskapi. Stavas, pustas edna tura da zovrie i kako nov e :)

На Espadrila и Daleron им се допаѓа ова.
  8. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Ne bre lugje bas lesno se cisti. Jas imam pomosnicka doma i davam da kupi sredstva i mnogu lesno se cisti. Licno sum ja videla deka uspesno se cisti.

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Јас си го чистам со топла вода и сјај и немам проблем никаков.
    сега да си набавам уште еден блендер и статичен миксер :D демек баш до таму е дојдено

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Седи мадро.8)

11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Јас се мислев помеѓу бокал и ѓезве и на крај се одлучив за ѓезве од Горење.
    Може да се користи и за греење на млеко, за варење на кафе. Турското кафе има посебен вкус за разлика од кафето варено во обично ѓезве кое го чекав чинам цела вечност.

На Espadrila и Daleron им се допаѓа ова.
  12. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Zenski pomagajte... Kazete mi koja e najdobra masina za susenje alista (samo za susenje ne za perenje) fala vi :inlove:

13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    @BellaS Јас имам Аристон, презадоволна сум од неа. Нема програми во смисол на колку степени ќе сушиш туку си избираш минутажа....(60, 80, 120.....minuti) има и уште едно копче кое го немам пипнато и си стои се на исто уште откако ја имам, а се однесува изгледа на нешто дали е за полна или за пола сушална.Пошто не знам, не чепкам.
    Иначе сум задоволна, има огромен барабан, а мој совет, не само за оваа туку за сите сушари, штом заврши сушењетo и се исушат алиштата, час поскоро да си извадиш од неа да си ги здиплиш.
    Многу се жалат да им многу собрчкани биле алиштата, а тоа е баш заради тоа.

@friendy
    H2O Mop Ultra (Ультра).jpg
    Јас го имам старото МОР Н20 од Топ Шоп и сум многу задоволна од него. Не ги знам новите шарк и навигатор какви се. А со ова чистам плочки место да ги џогирам, без хемикалии, во веце исто со него, кујна (не само плочки и работна површина туку и вратичките на висечките елементи- ќе се изненадите од нешто што изгледа чисто што се може да излезе.....Единствено не е во полн ефект со додатокот што е за ќилими, као ги освежува, ама реално далеку е од освежување. Лично ми е криво што ги немам сите додатоци со него во комплет. А прозори не сум се обидела да чистам со него
    Поздрав

Последна измена: 11 декември 2014
  14. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Annath ako seuste ne si kupila blender da znaes deka ednakvo dobar blender kako onoj na Vitamiks imas i za mnogu podobra cena, odnosno za 13.000MKD so 7 godisna garancija isto kako vitamiksot. I jas sakav da kupam Vitamiks ama premnogu e pa na net go najdov Omniblender V i Profesionalen blender za 12.400MKD ama so 3 godini garancija. Samo cekam odgovor sega dali moze da gi plakjam so kreditna kartica pa da si go kupam.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @Espadrila имам и Туто Џебо, ама го користам само како правосмукалка. Кога доаѓа ред да се измие резервоарот за водата, толку непрактично и тешко. Внатре има едни прегради со ништо не можеш да ги исчистиш, а мириса.:puke: За чистење со пареа само размачкува, отпосле мора пак да поминеш со џоѓер. Не го користам ниту како пегла, пеглам со обична лесна пегла. Џабе фрлени пари.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.785
    Не сум купила уште, благодарам за информацијата. Ќе ги разгледам и тие блендери, макар што веќе се одлучив за рачен пасатор (блендер), ама појак од стандардниве. Немам кај да чувам блендер, не за друго. Пасаторот ем е со flow технологија, ем помалку место зафаќа. Е сега, цената му е колку на некој no name мултипрактик, ама мислам дека ќе вреди за парите :)

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.560
    За бокалот оцет жени.Нека зоврие и готова работа.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maci74

Maci74 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки, споделете искуство кои производи ги користите од бела техника. Реновираме стан, па неможеме да се одлучиме каква машина за перење, шпорет, фрижидер и тн. да земеме. Прашував, гледав подолго време и сите викаат дека квалитет како порано не е. Дека сега се што прават е да трае минимум 5-7 години. Што користите вие и кои се вашите искуства?

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Dajte be predlog firma za dobar lebopekac.Nema da mislam deka ste azrdjika stom go imate.:lol::P

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.785
    Ние имаме машина за садови и вградена рерна на Беко, фрижидер на Електролукс, комбинирана плотна на Горење и машина за перење Горење. Презадоволна сум од сите нив, еве веќе петта година тераме со нив, фала му на Бога супер нè служат. На нашиот пазар некако Беко и Горење најмногу се трошат, ама и верувам дека и другите се ок. За квалитетот споредено со порано не можам да ти кажам, ама мислам дека зависи како ќе ти се погоди тебе. Освен тоа, цената никогаш не е гаранција за квалитетот.

Галапке, најмногу ги фалат Мулинекс и Горење, ама има многу задоволни и од Вивакс, нешто поевтин е од претходниве. Јас немам, собирам искуства, па да купам :D

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.