Мојот е Мулинекс и е супер. Мајка ми има Северин, нешто поефтин е, а исто многу го употребува и е задоволна.
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&product_id=210827 Оваа пегла во Нептун е на попуст за 999, ден до утре Се мислам дали да ја купам доста е ефтина Некој да не ја користи ?
Зависи за што ти треба. Јас би го зела најмоќниот. Колку вати се? Обично ваквите пасатори одат до 300-800 вати моќност, ама како што кажав, зависи за што ти треба. Ако бирам меѓу овие три, Мулинекс би го одбрала.
Не знам во која друга тема да го поставам прашањево, оваа ми се чинеше најсоодветна: Има ли кај нас вакви кесички со кафе? Секаде, значи буквално секаде барав, никаде не најдов. Некаде не ни знаеја за што им зборам, па им покажував едно постаро потрошено пакување што го влечкав со мене. Сакаме да купиме кафемат во кој се ставаат вакви кесички, ама џабе ќе ни биде ако не можеме овде да најдеме такви
@AnaKarenina Се продаваа едно време вакви патрони од Illy во поснабдените маркети, а можеш и евентуално да најдеш од некој дистрибутер на Lucaffe. Имаат и Фб страна, можеш и таму да им пишеш, веројатно ќе може некој да ти даде одговор. Од Lucaffe знам дека има доста видови, од обично класик до најразлични 100% арабики од Јамајка и Колумбија до еспреса со додадена арома. Тоа со лешник Nocciola мириса преубаво, ако си љубител на такви работи.
http://www.vero.com.mk/upload/promotions/Cupons/04/ Сецкото за 750 денари со две сечила е гром. Го имам скоро година и да не го урочам, ѕврски е. Ако на некој му треба, сега му е шансата (купони не даваат веќе, ако имате по дома, одете, уште еден месец ги даваат)
Какво мислење имате за микробранова печка? За што ја користите (освен за загревање на јадење и за правење пуканки )? Ние дома никогаш не сме имале, т.е. не сме купиле затоа што порано се зборуваше дека ептен се штетни (канцерогени). Сега ќе ја реновираме кујната, па се мислиме дали да купиме.
Јас не можам да се замислам без микро. Толку се навикнав на него. Ние го користиме претежно за загревање на храна. Познавам луѓе кои готват во него, јас не сум имала потреба. Во секој случај практична направа е, барем за мене.
@MIA-SK Без дилема ти препорачувам да си купите микробранова и да и најдете соодветно место во новата кујна. Во ова динамично време на живеење кога секоја помината минута во домот е драгоцена, овој апарат ќе ви биде повеќе од неопходен во домот. П.С. Кога станува збор за канцерогеност се е штетно и озрачено. И воздухот што го дишеме е алармантно загаден, па не се преземаат никакви мерки.
Ич да не му ја мислите за микробранова. Добра е за користење. Ние имавме микробранова Даеву, ама ни се расипа и не ни се исплати да ја поправаме. Секој ден ја користевме - подгревавме јадења, одмрзнувавме месо, греевме вода или млеко, и сл.
Бидејќи ќе ја реновираме кујната, планираме да купиме нови: вградлива машина за садови, плотна, вградена фурна, аспиратор, фрижидер. Ве молам да ми помогнете-ШТО треба да гледаме при купување? Препорачајте ми марка - во последно време ми ги фалат Faber и Nardi, иако јас сум некако повеќе за Siemens и Bosch (сигурно нема да купиме Gorenje, сите викаат дека ептен им е опаднат квалитетот). Сите информации се добредојдени, фала однапред!
@galapce Bosch имам, Bosch ти препорачувам @MIA-SK Исто и јас мислам, со Бош и Сименс не можеш да згрешиш.
Горење соковникот е супер, другар еден си го купи и задоволен е, јас имам соковник Ronhson кој го купив за 2000 или 2400 така нешто и нема разлика споредено со горење или соковникот на топ шоп. Како и да е доколку сакаш супер соковник јас би ти го препорачала Хуром соковникот ама тој е папрен 19.900мкд, со тоа што за разлика од овие претходно што ти ги набројав кои работат центрифугално и каде имаш многу неискористен сок, овој работи како ладна преса и сокот содржи многу повеќе хранливи состојки, и најбитно сокот нема после 5 минути да ти се оддели доле водест дел а горе пулпа.
@MIA-SK Kaj nas skoro se ni e na Beko: frizider, masina za sadevi, masina za alista, plotna, furna. Samo mikrobranovata ni e LG i aspiratorot Max. Od Neptun zemavme se i sme mnogu zadovolni, barem zasega. Beko ima 5 god garancija taka da... (izvinete za latinicata, od mob.pisuvam)