1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апарати за домаќинството

Дискусија во 'Дом' започната од Trendafilka, 2 октомври 2011.

1. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Ми треба совет, односно ваше искуство околу решетки за цедење на рачно измиените садови.
    Дали е паметно решетката да ја ставам во плакар (како што е сега модерно)?
    Предност би било што не би ми зафаќала место на работната плотна, ама не знам дали е функционално решение. Anyone?

starax_resetksa_za_cinii.png

2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Може сум застарена ама ова прв пат го гледам. И не ми изгледа како практично решение, може е интересно, ново, но како мокри тањири ќе редиш во висаче?.! И што со водата што ќе се цеди???

3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Јас си земав машина за перење беко пред 2-3 години, а сега и за садови исто на беко. Ок.се и задоволна сум а плус и најголема гаранција даваа од 5 год.

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас имам ваква решетка, мене ми брка работа. Е сега јас мразам од дно на душа да мијам садови и скоро се бутам во машина. Нешто ако замијам на рака го ставам ггоре. Инаку под решетката има долг пластичен сад кај што се цеди водата, и после тој си го празниш. Па од време на време го мијам. Сепак и мене ми е страв од влага, па кога ќе ставам садови го оставам отворено да се луфтира. Со оглед на тоа што ми се одвратни оние класичните што се ставаат на кујна до мијалникот, ова беше решение. Но пак ти велам јас ретко мијам на рака, за редовна употреба мислам дека не го бива.

На MIA-SK и Dadusicka им се допаѓа ова.
  5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас имам таква решетка во елементот, практична е за мали работи. image.jpg
    Игнорирајте го хаосот :)
    Имам видено во една кујна ваква решетка ама без долната иверка од елементот, кога ќе го погледнеш елементот одоздоле се гледа само тацната од цедалката. Кај мене не можеше тоа да се изведе заради лед сијаличките под елементите инаку така е попрактично.
    И јас мразам тањири и чаши околу мијалник, или одма ги бришам, или ги ставам во елемент, ако е празна машината знам и таму да ги бутнам да се цедат:$:)

На DVAANGELA, LUCERKA, MIA-SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ovoj element se upotrebuva vo kujni kade imas duble or triple sink i strogo dolnata ploca nepostoi. Taka vodata ke se cedi direkno vo sink.
    Toa e izvedlivo samo vo golemi kuki i ne za polno sadovi (zosto sadovite bi se miele vo masina), samo za sitnici..
    Nad umivalnik koj se koristi za mienje nikogas, ama nikogas ne se stava element.
    800mm nad umivalnikot moze da ima kabinet no samo po bolnici i nekoj dr. prostori kade ne se upotrebuva kako glaven elemet za mienje.

На DVAANGELA и MIA-SK им се допаѓа ова.
  7. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    @irena.1, @irenna, @toogood, ФАЛА за вашите одговори околу дилемата дали да ставиме решетки за цедење на рачно измиените садови во плакарчето над мијалникот.

Идејата беше да биде затворено плакарчето, значи да не се цеди вода директно над мијалникот, туку под решетката да има иноксно тацниче (како послужавниче) кад би се собирала водата и после тоа рачно би се вадело тацничето и би се истурала водата во мијалникот. Така ни објаснуваше аритектот чија идеја беше ова да го ставиме за да добиеме повеќе место за работна површина.

Мене ова ми личи на прилично непрактично решение-така да, најверојатно ќе се одлучиме да не ставаме.

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    23.840
    Морав да се логирам ова да го пишам.

@MIA-SK, одлична идеја.
    Кај нас дома имаме вакво, мајка ми што е буквално OCD го мразеше и се чудеше како ќе се справи со водата која тече, педантерија тешка е, кажав, ама многу, ептен многу е практично.
    Ние немаме ниту за цедење, водата паѓа директно во мијалник, па после само забриши со чиста крпа и толку.
    И да ти кажам, во Италија во сите кујни кај што сум била е вака.
    Сакам и јас еден ден кога ќе си имам моја кујна. :lol:

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    173.435
    Davajte predlog za pegla...
    Ovaa sega sto ja imam pocna da otkazuva,I taka od samiot start ne bev zadovolna od nea.
    Mi treba pegla na parea,koja stvarno nema da me zamara po 10 pati da go pominuvam za da go raspeglam.
    Predhodno imav na gorenje- avion bese,potoa na tefal- isto avion,ama ovaa sega majka mi rasplaka,trij,trij,samo gi zagreva alistata.

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Кај мене тацната е пластична. Мојата кујна е вкупби 3 квадрати. И нема место на раб. Површина за редење. Затоа ова решение ми е ок.

На irenna и MIA-SK им се допаѓа ова.
  11. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    4.876
    Што мислите за машина за садови ST?
    Јa гледав во Сет, 13000 ден вградлива за 12 комплети, сметам дека е исплатлива ама незнам ST каков бренд е.Има 5 год гаранција, има ли некој искуство со овој бренд?

12. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Моја препорака е Tefal на пареа. Јас сум презадоволна, многу често пеглам (сите алишта ги пеглам, пешкири, постелнина...значи се пеглам), така да од секојдневно лично искуство - нема да погрешиш ако купиш Tefal.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.422
    Допаѓања:
    200.983
    Не ти се затвора убаво вратата, гумата не ти дихтува. Кај мене има сличен проблем, излегува пареа од едната страна повремено, не секогаш. До гумата на вратата е.

14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    257.871
    ^На прво печење беше така.
    Не сум приметила за гумата ама почна да ме нервира. Без вентилатор е супер нема пареа нема вода.

15. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    4.876
    А во овие нови фурни, кои имаат функции за одмрзнување, дали има опција и за подгревање на храната како во микробранова? Купив фурна Zanussi ZOB-35712XK aма не сум ја пробала, не ми е готова кујната уште, барав по интернет ама не најдов информација, некои ми велат штом има опција од одмрзнува има и за подгревање, што мислите вие?

16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    34.822
    Баш вчера печев и приметив дека кај мене нема вода.
    Ако ти е под гаранција, јави се, ќе дојдат ќе го видат.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
  18. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    7.625
    Ја има ли некој оваа машина за филтер кафе 12665818_1331926616824030_1517035961_n.jpg ни ја подарија, но нема никакво упатство внатре. Па ако ја има некој да каже како се користи.

19. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    4.876
    Дајте препорака за добар аспиратор и за микробранова печка.

20. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    7.625