1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апарати за домаќинството

Дискусија во 'Дом' започната од Trendafilka, 2 октомври 2011.

1. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Јас ја имам таа од 12000.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Sakame da kupume masina za sadovi. Nie sme dvajca I dve bebinja, so kolkav kapaciteet da bide? 8 ,10 ili 12 seta. Za 12 ustvari nemam mesto,, osum ke vrsi li rabota?

3. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Ние сме сеуште 2ца и веќе машината ја пуштам 2-3пати неделнo, мoј сoвет е да си земиш за пoвеќе oсoби,

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    134.565
    не, едно тенџере да стаиш и за тањирите ке немаш простор, бар за 10 да е

5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Женски едно прашање.... Дали може фрижидер да стои до електричниот шпорет? Би имало ли некаква штета?

6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Како што кажува мм дека шпоретот не чини да стој до фрижидер бидеќи од топлината побрзо ќе се расипи фрижидерот ,а и повеќе ќе троши струја за да излади доволно ,а топината ќе му пречи.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  7. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ti blagodaram mnogu za odgovorov...

8. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Може донекаде си во право да потешко ке лади, ама новите фрижидери ги прават само во топла просторија да работат, а во ладна не.
    иНАКУ кога сум тука да ви кажам за апаратот од делимано за палачинки да не се лажете на невидено да го порачувате, минимален е.Се зачудив, а толку бев убеднеа да го купам.

9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @Winter Lady и јас сакав шпоретот да стои до фрижидерот мм го кажа истото што го напишав погоре , а и во нептун ни рекоја барем вагонетка да ги дели, да не бидат едно до друго. Новиве фрижидери поодпорни се во правоси но сепак си има нешто што му штети на моторот ...затоа поубаво е да се оделат

10. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Kupiv masina za sadovi. Ubavo raboti no poslednite dva pati po malce pena ima dolu koga ja otvoram. Dali nekoj ima vakvo iskustvo

11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
  12. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Јас ја имам таа на Max и супер ми врши работа иако со помала моќност од оваа на Делимано, така што верувам дека би била задоволна од Делимано. Само оваа првава со поголем капацитет е (0.8 наспроти 0.5 литри) Со години си се служам со неа (толку што не се сеќавам од каде ја зедов, а знам дека од некој од супермаркетиве беше), а нон стоп ја користам и не ме зезнала досега. :) Е сега, ако ти е важно тивок мотор да има, би ти препорачала со Делимано да одиш, бидејќи во карактеристиките така пишува. Мене не ми пречи. Одамна не сум налетала на добра цедалка за рачно цедење, брзо се аби ребрастиот дел и џабе фрлени пари. Задоволна сум.

Убава тема, баш сакав сабајлево да отворам, но еве среќа пребарав подобро и видов дека имало. Што ми е муабетот, а особено зборам за кујнскиве уреди. При толку иновации на ова поле, се измисли се и сешто, корисни алатки, збор да нема, но колку од тоа што го имаме ни е навистина потребно, а колку фаќа прашина и само мислиме дека ни е потребно? Еве пример, за голем дел од модерниве уреди, замена е обичен нож (лупачи, сецковци и такви разни). Сигурно скратуваат многу на време, бидејќи мене 60% од времето за правење ручек во тоа ми поминува, но кога ќе се прашаш дали вреди, баш па и не знаеш што да одговориш. “Лажица“ за пасирање не секогаш може да замени блендер, реално, ни жица за матење - електричен миксер, но голем дел од другиве нови уреди си имаат многу поедноставни заменски уреди што фаќаат помал простор според мене.

Мене најважно ми е да имам остри ножеви дома во секое време, при готвење најмногу ги користам. Затоа што факт е дека од тап нож попрво ќе се повредиш при самата мака да работиш со него. Од искуство ова.

13. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    препорака за машина за перење? и дали некоја е задоволна од машина за перење и сушење комбинирана? Се мислам каква да земам. Фала.

14. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    @Верче4 само во домаќински муабети се наоѓаме :lol:
    Според мене, Samsung се најдобри машини, најадекватни програми имаат и имаат по 10 години гаранција.
    За сушење се уште немам купено, ама меркам една Candy во Нептун.
    Инаку од искуство на 2-3 пријателки, воопшто не се задоволни од комбинираните машини, викаат дека ни перат, ни сушат, а не дај боже нешто да се подрасипи, без машина остануваш.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Дека домаќинки :D И јас се мислев за samsung i candy да ти кажам па реков да видам искуства. И gorenje како опиција ама незнам. Исто и за комбинираните гледам многу се жалат само пишувам и никој да се пофали. Најверојатно нема комбинирана да земам. Фала ти.

16. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Свеки има Горење машина за перење, не ми се допаѓа како работи. Плус еднаш ја пуштив на вриење и цркна катализаторот :shake:
    Освен тоа, кога шетав по продавници, продавачите ми викаа, па ако купиш горење, има доста резервни делови. :^) Демек често се расипува, па да не се секирам има делови?

17. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Тогаш да бегам подалеку од нив, не мислам да ја поправам секој месец.

18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    47.994
    Моја препорака е Whirlpool.
    Стара ми е околу 12 год,преработена е и ништо до сега не и се расипало.Горно полнење и не зафаќа многу место,а капацитет има за 5 кг.
    Самсунг има свекрва ми,стара не повеќе од 5-6 год.И се расипа електрониката.Поправката чинеше скоро колку нова да си купи.

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Дали може да се најде блендер до кај 1000 ден :tmi:

20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.457
    Домачици, каде да купам апаратче за крофни, од тие што се како калапчиња, што ги печат крофните?