1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апарати за домаќинството

Дискусија во 'Дом' започната од Trendafilka, 2 октомври 2011.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.723
    Допаѓања:
    145.099
    Во сите дуќани за бела техника ги има.

Инаку за машини за перење мајка ми има Горење , втора по ред. И јас кај мене имам Горење. Неможам да се пожалам, ми служи супер. Стара е , па скоро имаше нешто за менување. Мм го смени за 100денари.
    @ЈеленаЏиш сакат да кажат дека делови лесно се наоѓаат , а не дека се расипува често.
    Мм се бави со современа технологија и моментално само Беко. Нема да го претплатиш , а се е исто како скапите и брендираните апарати на кои им ги плаќаш името.

2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.723
    Допаѓања:
    145.099
    Ова е искуство од работата на мм @Winter Lady. Тој вели дека сите ги склопуваат на исто место.
    Од Горење јас сум задоволна. И мајка ми кога ја смени машината повторно зема на Горење.

4. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    И ние сме исто задоволни, и затоа сака мајка ми пак таква.А јас сакав Беко.

5. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Може, има од 600 ден па нагоре. Јас за 8 ми Март земав за мајка ми комплет со сецко и жица за матење 1000 ден. Инаку зборувам за рачен блендер.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Ми треба мислење (од искуство) дали е паметно да се купи машина за перење и сушење алишта (две во една) или не? Ние до сега не сме користеле машина за сушење, ама сега се размислуваме дали да купиме. Другарки што ја имаат ме советуваат да не купуваме, затоа што ги смалувала алиштата. Мене ова ми е многу нелогично, па затоа да си прашам дали е точно.
    Фала однапред за одговорите!

7. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    И мене ми е тоа нејасно.

8. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Нели е многу чудно, односно нелогично да ги смалува алиштата?!? :^) Првата другарка што ја прашав кога ми кажа дека се смалуваат мислев дека нешто греши, дека не знае да ја користи машината, ама после се распрашав и сите ми викаат дека стварно ги смалува. Ако е така, која е логиката да постои машина за сушење? За едно перење отидоа алиштата од М на S. :D

9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Зависи може до машините, некои велат се гужваат многу, некои не, некои се смалуваат, некои не.
    Чудна работа.Не верувам од едно перење да се смалуваат толку многу.

10. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Јас можам да ви кажам за машина за сушење алишта, а за овие 2 во 1 - не.
    Прво, имајте во предвид дека машината за сушење троши многу струја, мислам дека 2 па и 3 пати повеќе од оваа за перење.
    Не ги гужва алиштата, ама памучните ги смалува. Особено долен веш, пижами. Фармерки на пример - не. Исто така ги чисти оние топчиња од волнени алишта. Е сега ептен е практична за во зима, оти алиштата надвор се умирисуваат на чад.

На Annath, ocicka2014, MIA-SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.457
    Јас имам таква машина што пере и суши. Сушарата ептен ретко ја користам, во зима најчесто за детево и за пешкири и бел памук ( долни маици, чаршафи...) Гаќи не сум ставила, страв ми е да не попуштат ластиците. До сега ништо не ми се смалило нити истуткало само ми пречи што откако ќе ги исуши не мирисаат алиштата на омекнувачот, немаат лош мирис ама не мирисаат на омекнувач.

На joy1 и MIA-SK им се допаѓа ова.
  12. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
  13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    @duffi - купив машина за сушење Беко, на твоја препорака и препорака од продавачот.
    (Знам дека некои ќе речат дека продавачот лаже, ама дечкото ми се допадна како елаборираше за машините, очигледно разбира многу.)
    Купив од поновите модели - сама се гаси откако ќе ги исуши алиштата (има некаков сензор за влага), без оглед на подесениот програм. Алиштата се суви, не премногу згужвани и дефинитивно не се смалени.

На afrodita26 и duffi им се допаѓа ова.
  14. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Јас имам.за.перење и сушење на индесит веќе 4 год.презадоволна. и да, малку ги собира некои, особено чорапи ама мм си.купува бр поголеми. Сушам веш и.никогаш не попуштил а кој суши пешкири во мсшина и надвор добро ја знае разликата. За гужвање малку гужва ама ја имам опција некои малку да ги.просуши колку за сушење...

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Јас го.имам.моделот пред овој. Кратко ја користев само неколку месеци бидејќи вградивме соларно. Сега ми стои спакувана.Задоволна бев, си ја врши работата но.нас.ни трошеше многу струја.

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    23.839
    Домаќинки, во план сме да купиме нова машина за перење и во око ни падна оваа на Самсунг.
    Има ли некој искуство со неа?
    Дали се генерално добри како бренд за машини или да бараме друго?
    Цената и е околу 32.000, и е А+++ класа.

image.jpeg
    А, еве го и описот:

image.jpeg

17. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Незнам дали е за тука прашањево..
    Каде да најдам тавче со бронза како порано, да можам да спремам во него се што ќе ми текне ( компири да пржам, риба, месо, јајца... ) да не лепи и да е лесно за одржување? Некое мултифункционално, со добар квалитет..

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.050
    Допаѓања:
    168.246
    @ЈеленаЏиш кој модел на машина за супење го зема? ај пиши ми лп јас неможам тебе

19. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Што направивте, ја земавте ли машината? Баш денес гледав во нептун ваква и се мислам да ја земам имаат и некој попуст сега па ако ја имате да споделиш искуство. Фала :)

20. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    23.839
    Да, ја купивме, ја користам скоро секој ден, и да ти кажам сега-засега сум презадоволна, се надевам така и ќе остане.
    Ми се свиѓаат опциите, скоро ич не е бучна и најбитно - економична е.
    Нам ни излезе околу 26.700 со попуст во кеш, и плус морало картичка да се извади од 300 ден. за да се добие попустот, така 27.000 излезе, ама се исплаќа скроз.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.