1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апарати за домаќинството

Дискусија во 'Дом' започната од Trendafilka, 2 октомври 2011.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    22.397
    Здраво девојки/жени, ај да ве прашам нешто бидејќи имате поголемо искуство од мене за домаќинскиве работи.
    Поради реновирањето на станот, потребно ни е да купиме се од електрични апарати: фрижидер, вградна плотна и рерна, машина за садови, аспиратор, машина за перење алишта, клима уред, бојлер за во купатило, телевизор итн.
    Вчера со дечко ми бевме до Нептун и Сетек да разгледаме, пошто на интернет кога и да отворам се губам од толку модели, цени и сл.
    Во Нептун продавачот се што ни понуди освен ТВ, беше од Беко, така да ако купуваме од таму се ќе биде иста марка, и многу ни ги пофали производите, дека се со средна цена и квалитет, и имаат гаранција од 5години.
    Во Сетек немаат таква понуда, туку различни марки беа сите производи, со различна гаранција.
    Прашањето ми е, од која марка сте најзадоволни? Знам дека со техниката е се како ќе ти се погоди производот, ама сепак да прашам какви работи користите по дома?

2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Какво искуство имате со купување на бела техника од Агротехна и од Сеттек?
    Ме интересира дали производите се со ист квалитет како од Нептун/Техномаркет, дали при испорака бесплатно ги качуваат производите до горе или ги оставаат пред влез, какви се со давање на попусти и плаќање на рати ако се купат повеќе производи во исто време од кај нив, итн., итн.
    Ние досега сме купувале само од Нептун и од Техномаркет, ама споредувајќи ги цените, Агротехна и Сеттек имаат доста пониски цени.

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.725
    Допаѓања:
    172.713
    Тие од Сет се мн арогантни, особено ако треба да си ја искористиш гаранцијата, т.е не дај боже да ти се расипе нешто. Згора на се имам пријателка што работи таму (таа некако ме "натера" да купам производ од кај нив лани) па нема шанси да ме убеди да си го сменам мислењето.
    Кога би можела да бирам, би ги заобиколила.
    Со Нептун имам добро искуство, а со Беко производите, ако не се од најевтината колекција, тогаш сосема ОК се а од овие со смешно ниски цени (последно видов машина за перење за помалку од 9000) бегајте подалеку, ако не сакате дупло да си платите на крај.
    Колешка моја се зезна така со фрижидер, даде преку 20.000 ден и после некое време се истегна уште 35000 за Самсунг..

@MIA-SK @happygirl

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    251
    За цената вредат, среден накај висок квалитет се според мене. Ги имам дома 5-6 апарати

5. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.167
    Девојки дали некоја од вас има искуство со ваков апарат за печење леб.. Го гледав дека е најефтин од понудените, нема некоја значителна разлика во опциите,а секако незнам дали долго ќе го користам па да дадам повеќе пари за друг, и дали и каде се наоѓаат рецепти за него...

http://www.gorenje.com.mk/proizvodi...kinstvo/aparati-za-pravenje-leb/bm900w/284332

6. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    јас деновиве треба да купам повеќе работи(фрижидер,плотна,фурна,машина за садови) и некои други работи,се одлучив за горење,од таму ќе земам се,некако ми гарантира квалитет што и не мора да значи но ке видиме како ке с покажат

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    имам по нешто горење и јас. задоволна! :)

На peperutka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.457
    Мене цела кујна ми е од Горење и сум задоволна. Плотнава со прашок за перење ја имам чистено и ништо не и е :D
    Само аспираторот ми е Фабер и не сум баш задоволна, ама може да е до монтажата, кој знае како го пуштија цревото.

9. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Девојки ми треба помош околу избор на бела техника? Ми понудија на FABER меѓутоа, само аспиратор сето останато е Eurolux или Lino..поскапи се од Gorenje. За Gorenje последните неколку години како само лоши критики слушам.Што мислите за Electrolux? На промоција се во Техномаркет? Некои искуства?

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.723
    Допаѓања:
    145.098
    Ние се одлучивме за Горење и Беко.

На крај е се како ќе ти се погоди.
    Добив само препорака да не вградувам машина за садови и фрижидер бидејќи побрзо се расипувале.
    Ама и онака немав во план ни да ги вградам.

11. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    25.313
    Ние скоро купувавме бела техника . Машина за алишта од Favorit , фрижидер од Gorenje кој морам да го пофалам , со фиоки во делот за замрзнување , и голем простор , башка во делот за обичен ладилник има поплитка и подлабока фиока , како и решетка за шишиња , најважно од се е што не се слуша кога работи моторот , плус е на воздушно ладење , предходно имавме од Haier и многу беше бучен со премала комора за замрзнување и морав да го чистам два пати месечно а некогаш и три , бидејќи многу мраз фаќаше . Шпоретот ни е вграден Telefunken , но сеуште не сум го заработила бидејќи чекаме да се направи подлога на која би стоела фурната и да ни го исечат делот од работната маса , каде ќе стои плотната . Генерално од сите сум задоволна , освен од електричниот шпорет , кој сеуште не ми е пробан , ќе пишам нахнадно кога ќе го пробам , и машинче за матење нескафе од ST ( SeTec ) . Миксер со 4 брзини и една турбо брзина од Electrolux и микробранова добив поклон од татко ми и мајка ми исто од Gorenje и задоволна сум и од нив . Бучна е малку микробрановата ама не е голем проблем бидејќи ја користам кога ми треба .

12. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Blagodaram na site. Izbrav electrolux. Ke pisam kako se naknadno

13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    14.342
    Не си згрешила. Скоро сите апарати во кујна ни се од electrolux и еве 7-ма година тераат без никаков проблем.

На mihael4e<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Не е баш за темата, ама е сепак за домаќинството и уредувањето на домот. Дали знаете некои онлајн продавници тука кај нас (како пр. nama,mk) каде што би можело да се купи држачи за крпи, наменти за во бања? Однапред благодарам :)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.641
    ние пред не цел месец зедовме вградена фурна и плотна на беко и фрижидер со инох и пре пре задоволна функции неверојатни баш ко за нови домаќинки ко некои од нас :D :D Беко се покажуваат како едни од подобрите во последно време :)
    @Summerlover доколку разбериш пиши ми и ја сум за нив заентересирана а пошо не сум моментално во состојба на движење што поеќе се занимавам со онлине порачки исто за купатилото .. штета икеа ни е далеку тоа е нашиот спас за се :nod:

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Најдобронамерен совет за сите феминки е да се избегнува Електрометал. Крајно безобразно, неуслужливо и непрофесионално, секако со мали исклучоци на поединци. Сопствениците треба да се размислат кого вработуваат. Толку малтретирање за сопствени пари и на крај да не добијам тоа за што сум платила. И уште се исмеваат со мене и ме навредуваат. НИКОГАШ ПОВЕЌЕ ни јас ни некој мој близок ќе купи нешто од таму. Завршена приказна.

17. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.858
    на нас целата бела техника ( фрижидер, фурна, перална, микробранова , машина за садови ) ни е беко се купивме од нептун и сега за сега сум задоволна од се

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.050
    Допаѓања:
    168.246
    има ли некој од вас зависни фурна и плотна на беко фаворив или фуего?
    како сте задоволни
    и ми треба преорака за навистина добар аспиратор вградлив навистина да влече добро

19. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Феминки во Нептун е Lucky Day од денес до среда трае.Јас си купив машина за алишта Самсунг 21000-17999 денари,и електричен бокал Фуего 999-399 денари:)

На Aleksandar1212 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.050
    Допаѓања:
    168.246
    со здравје да си ги користиш
    ја
    да зирнам на правосмукалки дали има попуст а и пегла ми фале