Апарати за домаќинството

Discussion in 'Дом' started by Trendafilka, Oct 2, 2011.

1. bella12

bella12 Популарен член

Ако имаш прозор кај кујната дури ти работи аспираторот нека ти е отворен или на кипање. И кај мене е така

Снегулк@23 likes this.
  2. ohlala

ohlala Истакнат член

Zdravo, dali moze preporaka za pegla?

3. KiT

KiT Популарен член

Дома сите апарати ми се на Беко, исто и пеглата. Со години ја нема да мрдне.

cresa-jagoda and ohlala like this.
  4. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Нз дали сум за тука со постов но ќе пробам тие што имате правосмукалка шарк можеби имате веќе искуство
    Поточно почна мн да ми згрева кај делот каде што е хепа филтерот .. и не вшмукува како што беше порано...

5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Може слика/модел од тие што ја имате машината за перење алишта Самсунг еко бабл, и како сте задоволни?

6. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Здраво,
    Не можам да ви пишам порака. Дали случајно ставивте проточен болјер, да споделите искуство? Се мислам и јас... Фала

7. An-na

An-na Форумски идол

Ставивме, да, 8 месеци го имаме и мене ми е супер. На Бош зедовме, електронски 21/14. Разлика во цена на струја немаме, а со оглед на тоа што во исто време зедовме и сушара (која е исто потрошувач) сметаме дека проточниот ни е поекономичен.
    Пред да инсталирате, треба да ја проверите инсталацијата дома дали може да издржи, исто ви треба кабел директно до саат и најдобро би било професионален електричар да ви го монтира.
    Единствена маана е (ако можам така да кажам) послабиот проток на вода, ама мене не ми смета којзнае колку тоа, се навикнав.

Пред да го земеме, бевме до продавницата Вуделго (спроти Бисер во Аеродром) они се сервисери и дистрибутери на Бош и ептен убаво ни објаснија се за бојлерите и не советуваа каков да земеме. Можете и вие да поминете таму, па ќе ви објаснат се.

Lady*Bug likes this.
  8. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Фала ти за одговорот.
    Станот е на 10 спрат, не знам каква врска има тоа со притисокот на проток на вода, но доколку е послаб, и ова дополнително ја отежни работата, тогаш стварно треба да размислам за опцијава.
    А во однос на цена како е? Може и во порака да ми пишете.

9. An-na

An-na Форумски идол

Нема врска протокот со притисокот на вода во станот. Затоа и зедовме електронски, хидрауличните мислам бараат постојан притисок на вода.
    Кажав послаб проток бидејќи самиот бојлер има моќ на загреваање на литри во секунда (вака мислам беше) нашиот е од средните, имаше и посилни и послаби. Нас ни го препорачаа овој и не згрешивме.
    Ние го зедовме околу 18000 и нешто од Нептун на попуст, плус на ова треба да се додаде цена за кабел и склопка (за ова не знам цени, маж ми таа работа :D)
    Практичен е многу, кога сакаш имаш топла вода, колку сакаш се бањаш.
    Ќе те посоветувам пак да ја посетиш продавницата Вуделго. Таму се ептен стручни и се ќе ти објаснат убаво. Ги има изложено бојлерите, па ќе си видиш на лице место.

Lady*Bug likes this.
  10. Mucika

Mucika Популарен член

Нас на 5ти кат, преку 1000 еур ни бараа само инсталација од саат преку лифт да пуштаат кабли, кои е прашање дали може и како ќе се изведе и се откажавме. Тешко во зграда проточен за купатило. Во кујна ставивме, не сме тестирале уште, ама тој е малечок и ни кажаа дека може нема ни да имаме врела ептен вода, ама не ми смета за таму. Во купатило ставивме Аристон правоаголен, може и вертикално и хоризонтално да се става.
    @An-na во зграда сте или куќа?

Lady*Bug likes this.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Во зграда. Релативно нова е зградата, беше електричар проверуваат колку ампера има довод до разводна табла, имавме и повеќе од доволно и го ставивме. Немаме проблем до сега никаков.
    Читав претходно многу за бојлериве и генерално во старите згради знае да нема доволно ампеража, новиве би требало без проблем да имаат.
    Четврти кат сме иначе. Притисок на вода нормален, ни слаб ни многу силен.

12. Mucika

Mucika Популарен член

Немаат старите ич, а и оваа кај што сме е релативно нова и таа нема. Глупост жива, а толку практично решение. Добро што сте си ставиле.

An-na likes this.
  13. Noemi

Noemi Популарен член

Повеќе модели на еко бабл се, јас ја има оваа и сум презадоволна. Пере одлично и со помалку детергент, на повисока центрифуга ги вади алиштата полусуви, ако не ја преполнуваш не се стуткани. Во секој дел од циклусот имаш можност да паузираш и да додадеш нешто, има апликација преку која можеш да одложуваш старт и има доста програми за секакви потреби.
    https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE1/SAMSUNG-WW70T552DAW1S7-

Lady*Bug likes this.
  14. Dust

Dust Game Over

Може си земала до сега:D
    Ама да ти кажам да си земеш Карчер WD3 правосмукалка..
    Не е баш мала ама нема за нешто да не можеш да ја користиш. Јас и пепел шмукам со неа, градежен шут (барем тоа што го собира да влезе:D), има опција и да ти дува, на пример да ти ги издува лисјата од двор:rofl:

За другово би ти рекла да си најдеш индукциска плотна со 2 рингли ако немаш многу место и ако не користиш премногу широки тенџериња..ако сакаш рамна да е.
    Поскапи се ама вредат за мене.. Јас раскрстив со се што не е индукциско:D за 30 секунди ми е зовриена водата.. :devil:
    Иначе јас со 4 имам, ама само место ми фаќаат двете :lol:

А цел шпорет каков и да земаш, само гледај да не е со рамни рингли.. Т.е стакло керамички одозгора..

lunicka likes this.
  15. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Која марка на бојлер е добра и колку литарски е доволен за двочлено семејство?

Last edited: Jul 28, 2023
  16. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Има некој идеа каде може да се купат делови за фрижидер како полици нови? 15 год стар фрижидер, супер е ама внатре пластичните полици се која од која по искршени, кај да побарам замена?

17. kikin

kikin Популарен член

Можеби глупаво прашање, ама пак ќе прашам...
    Ayr Fryer и Готвач на пареа, дали станува збор за ист апарат со исти функции или не?

Last edited: Aug 1, 2023
  18. tripl6

tripl6 Истакнат член

самото име ти кажува, пржач на воздух работи на воздух, готвач на пареа на пареа.

19. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Што мослите за Фуего? Многу ни се допадна еден фрижидер од овој бренд

20. Danche96

Danche96 Активен член

Ние дома со моите имаме LG, а на викендичката Fuego, разлика во цена голема, а во квалитет нема.
    Дали можеш да ми пратиш кој фрижидер го гледате дека јас во моментов се преселувам и барам идеи.