Дали некој користи од бела техника уред од марката Telefunken? Искуства? Се мислам меѓу беко и телефункен, а цената е дупла разлика.
Здраво, потребен ми е нов мултипрактик и во размисли сум што да земеме. Овој ми фати око - Gorenje Sbr 1000 Be, ве молам за искуства дали некоја го има, и како сте задоволни?
Мислам дека ми се расипа термостатот од рерната. Се работи за постар шпорет Bosch со стаклокерамичка плотна и рерна. Ринглите супер функционираат, но рерната кога би требало да постигни определена темп не се исклулува, ни на најмала температура(50 C). Чаре?
Најдобрата и најискористена работа што ја имам во кујна. Можеби сега би го земала поголемото, но и ова врши супер работа.
Здраво. Сакам да купам електрична скара. Се мислам помеѓу две Vivax слични скари, едната е 1800W пола е рамна пола решетка, другата е 2200W целата рамна, и двете до 250°. Дали некој има ваква скара да сподели искуство...
Треба да направам темелно чистење на новоизграден стан со подови таркет ламинат. Дали имате препорака што апарати за смукање, џогирање, чистење прозорци и плочки (парочистач за последните 3?) би можела да купам, а притоа да продолжам да ги користам за секојдневна употреба? Многу ми е важно да се лесни за чистење понатаму. Уште немам одлучено дали ќе ставам тепих(си), ама и да ставам, дефинитивно не би ставала длабоки, нешто плитко и лесно за чистење. Заради тоа оставам опција да ми треба нешто што ќе смука и влакна (или има четка и сл). Ќе ги разгледам и другите теми на форумов, само знам дека има комбинирани апарати со повеќе додатоци, па наместо да купувам 4 различни работи, можеби би зела 1 или 2 со повеќе додатоци. Во поглед на буџет, не жалам да дадам средна сума на пари, особено ако вреди, не барам баш најевтино, ама немам па ни 1000 евра само за правосмукалка да ги дадам. Гледам ги споменувате Karcher, отворив и гледам имаат различни апарати со додатоци, макар што не гледам цена, немам претстава колку се скапи. Добредојден е било каков совет за апарати, па и за чистење . Не знам дали ова е најдобрата (најактивна) тема за прашањава, или да пишам и на други теми .
Го имам на Горење тој со виолетов капак, душата му ја извадив на тоа за мафини, вафлите некако помалку ги правам.
Јас ја имам на Whirpool и сум презадоволна. https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SADOVI_V/WHIRLPOOL-WIO-3T133-PLE
Имам тостер и понекогаш знам да си направам тост, но секогаш кашкавалот ми истекува и ми се лепи. Дали можам да ставам на двете страни на тпстерот од онаа алуминиумската фолија за да не се лепи или нешто друго се става?