1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апарати за домаќинството

Дискусија во 'Дом' започната од Trendafilka, 2 октомври 2011.

1. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Женски да не знаете каде има да се купи Liv Aquafilter 2000 правосмукалка? Многу ми ја пофалија, па ја барав на интернет страниве од нептун и техномаркет, ја нема таа марка... има некој некоја информација?

2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ако си од Скопје провери во продавницата за апарати за домаќинство на југодрво. Одма до олимписки базен во зградата гледа на самата улица. Не ми текнува сега како се викаше. Ја имам гледано кај нив на излог.
    Инаку за самата правосмукалка мајка ми ја има. ја користиме можеби 5 години. Мислам дека е една од првите на вода што излегоа, и одлично си ја врши работата. Но малку е гломазна. Гломазна за чистење но и за чување. Има сега многу по компакни, по нови модели со поголема јачина и полесни за ракување.

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Некаде прочитав дека Лив аквафилтер правосмукалките сега биле Фаворит.

4. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    ^ хммм.. а гледав и фаворит шо е слична со оваа шо ја барам... ај ќе прашам утре во техномаркет да видам ;)

5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Фаворит се со сигурност, имам јас :) Знам во Прилеп кај има, ама не верувам ќе ви е од помош :D
    Иначе правосмукалката е одлична, работата си ја врши беспрекорно со години, само маана и е како што рече феминката пред мене, поголема е и тешка, и додуша бучи малце отповеќе :D

6. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    Ajde da cujam soveti od domakinki sto upotrebuvaat mikro! Osven za podgrevanje,za sto drugo gi koristite?Jas imam doma edna ama retko ja koristam,a bi sakala da pocnam da gotvam cat pat vo nea.Dajte nekoj predlog,sovet?!

7. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Прашав во темата за Делимано производи, ама ај и тука да си прашам. :)

Го има ли некоја Delimano Clarity chopper – Кујнски сецко?
    На 50% попуст е (од 1.800 ден. е намален на 900 ден.), па ме интересира како сте задоволни?

Прикачени фајлови:

8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Да ти кажам и јас размислувам дали да го купам. Само многу малецок ми изгледа. Дечкото на "мои рецеоти" мелеше двопек во него и му собираше по две кришки внатре. Да не испадне после џабе парите само како украс да ми стои ако за да направам нешто треба малку по малку да ставам.

9. kate-goldy

kate-goldy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    dali nekoj ja ima vertikalnata pravosmukalka shark od top shop? vredi li da se kupi?

10. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Треба да си купам ново ренде. Препорака какво ренде и од каде да си купам? Сакам некое поквалитетно.

11. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.858
    јас ја имам таа правосмукалка многу е добра и преубаво чисти купена ми е директно од центро унион од ск незнам точно да ти објаснам кај се наоѓа

12. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    46.000
    Дали некој го имал рачниот блендер на Делимано и како сте задоволни?

13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    20.838
    Нешто темава е пасивна, ама се надевам ќе се погоди некоја феминка да сподели мислење.
    Дали некоја од вас има пекач за леб. Или поинаку Bread maker, home bread maker и слично.
    На нет имам разгледувано на Kenwood i Severin, но тоа се некако ко за на западен пазар ми стои. Не за друго туку дека тешко би нашла такво ваму.
    Значи
    Дали некоја од вас има пекач за леб? Како е задоволна од него? Дали е лесен за користење и одржување?Колку се движат цените? Како е на потрошувачка на струја?Дали лепчето е убаво и меко?Колку дена би траел лебот од ваков пекач, пред да се стврдне, односно да биде соодветно за употреба?

Благодарам однапред

14. Cvekjence

Cvekjence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    201
    Јас истото го прашував ама во кулинарски идеи мислам дека и едно чудо позитивни одговори добив. Потоа отидов да си земам и стварно се што ме советуваа излезе дека е точно. Најпрактичен кујнски апарат во однос на многу работи:

- 12 програми за печење (меѓу кои за правење џем/мармалад, тесто и леб со секакви вкусови и мирудии)
    - тајмер кој ти овозможува во 8 саат сабајле топло лепче
    - лесен за одржување
    - достапни цени (има дури и од 4.000 ама во рамстор маркетот, јас сепак би ти препорачала да купиш од специјализирана продавница)
    - според мене најдобрата можност е што конечно можам асален леб да јадам. Без глутен, без боја и без вештачки додатоци кои го прават лебот јестив и после два-три дена. Ова лепче е помало во однос на сомунот од продавница меѓутоа и далеку поздрав и повкусен. Мојот пекач е со помал калап зошто сме само двајца, но ако сте повеќе можеш да купиш и за поголем леб. Сега веќе го има во сите поголеми маркети, само пак ќе ти кажам, купи си го поскапо целосно ќе ти се исплати.

Леле како го изрекламирав :wasntme:

На Saraa и Espadrila им се допаѓа ова.
  15. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Дали некоја од вас има шпорет на плин, значи не комбиниран туку целосно на плин дури и релната што му работи на плин. Ако има тогаш ќе ве молам да ми кажете како сте задоволни од него, на колку време се троши плинот и сл. :)

16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540

Ние имавме комбиниран шпорет, ринглите половина на плин половина на струја, рерната беше на плин, но моите поле некое време ја адаптираа на струја и не беа нешто многу задоволни па го заменивме. Ама ова беше пред многу години, така да за денешниве незззз што да ти кажам.

На Dazey му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    928
    Домачици ај препорачајте ми функционален и практичен соковник. Не сакам многу гломазен да не можам да го исчистам, мене меџик булет ми го пофалија... Вие што ќе препорачате? :?: :*

18. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.467
    Би ти го препорачала Нутрибулет.

http://www.topshop.com.mk/dom-kujna/kategorii-za-domot/gotvenje/nutribullet.html

Не е класичен соковник, ама предобар е. Може да ти направи сок (густ, можеш да додеш повеќе вода за потечен) од продукти шо инаку не можеш да ги претвориш во течност. Ние го имаме на работа, си правиш смути од спанаќ, некое овошје и бадеми, лешници, ленено семе и сл. Ќе додадеш млеко, јогурт итн. Значи сето ова ќе го испиеш и ќе ти биде вкусно а еден по еден нема шанси да ги конзумираш. И плус, ептен е лесен за миење, само чашката и ножот (капачето на чашката). Отвори го линкот па ќе ме сфатиш поубаво :D

А со соковник можеш само да исцедиш сок од одреден број на продукти и плус тешки се за миење.
    Ама ако си ептен за соковник, би ти го препорачала Fusion Juicer од Delimano.

http://www.delimano.com.mk/elektricni_uredi/sokovnik_fusion.html

19. ViktorijaMmm

ViktorijaMmm Нов член

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Денес купивме нова машина за перење алишта и затоа што мајка ми не е навикната на нова туку на старата и мисли дека треба да работи како старата. Е сега си имаме проблем се го прочитавме упатството и ја уклучивме како што треба на 90степени но не ни беше јасно зошто програмерот не се врти па сами го вртевме :P и само 2 пати испушти вода со тоа што вториот пат сами ја уклучивме на цинтрифуга и исфрлање за водата ... ако може некој да ми објасни како функционираат зошто многу се изнервиравме :^)

20. LilAnd

LilAnd Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Е така. барав некој кој ќе можам да го прашам во врска со апаратите за домакинство и еве најдов. Еден куп домакинки на едно место. Супер. Еве го и моето прашање: дали некој има купено правосмукалка која сама си мети по дома. Ако има, го моооолам да го сподели своето мислење. Дали мети убаво, дали бери и покрупни жубренца, дали троши многу струја и сл? Фала