Родени во 35 недела,царски, на двете бебиња апгарот им беше 6/7/8. Здрави-прави се, и одлично напредуваат
Син ми на раѓање ептен бубаторски по книга 10/10/10 има . Џабе кога од година дена наваму слабо напредува и по раст е за една година помал Здрав е, тоа е најважно. Се друго е нормално со него, менталниот развој му е ист како на сите врсници.
7/8 Apgar.Rodena vo 34ta nedela.Zdrava ,prava ko zivec e. Edit: Dve nedeli na intenzivna so antibiotici
И мене ме натеравте да проверам 8/9...роден тукушто влезени во 36 недела. Два дена беше на кислород и уште толку под обсервација...а ваму оценкава солидна Небитно.Сакам да ги заборавам тие 7 најдолги денови во живот.И веќе ги заборавив Еве го здрав,прав,сам го држи инхалаторот,не сотре воздухов и пее "i'm still standing" од омилениот филм
Наводно чисто превентивно. Дали беше навистина тоа причината или нешто друго,кој да знае. Ме уверуваа ништо страшно,било вообичаена пракса. Дали дека и ситен беше 2.390/47,претходно примав и инјекции за зреење на бел.дробови во случај на предвремено раѓање...
Bas cudno, neli posle 35ta mozat sami da disat, a 36ta e vekje 9ti mesec. Plus si primala inekcii..ali ajde bitno pominalo, ziv zdrav i ubav si e
Daria mi se rodi vo 34ta.Ne bese vo inkubator i na kislorod.Sama disese.I jas imav inekcii za zreenje primeno.Kako i da e,zivi zdravi ni se.Sega neka si rastat
^^По мојот доктор доносено е 36+1, но не значи дека нема да има потреба од инкубатор, кислород, бидејќи не значи дека се развиени во целост белите дробови, па и покрај давањето на инекции за зреење @wannaBeMomma Ова го знам бидејќи бев некој таков случај и за да бидеме сигурни дека белите дробиви на бебе се зрели и спремно е за надвор ми земаа плодова вода и анализираа/мереа по некои вредности