Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апел за помош за малиот Александар: Се бара донатор на коскена срцевина

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од danichap, 22 ноември 2017.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    A vo mk vrsat li transplantacii ili be prasuvam oti vo cet imam zakazano na ocna klinika I mozda ke mi treba da mi pravat transplantacija na roznicite

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    За Бета Таласемија сеуште не.
    За другово не сум информорана и баш ми е жал.
    Се надевам ке се накде некој што е и ке ти одговори.
    Со лесно.:hug:

На boomsleng, Jas!, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.938
    Допаѓања:
    81.246
    Само сакам да те гушнам @galapce и тебе и малиот. :hug:
    Искрено се надевам дека некој од сите нас ќе биде соодветниот донор. Ја имате целата наша поддршка, верувам дека ќе успееме! :hug:

На *Amethyst*, Espadrila, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Повеќе информации за 02.12 Гевгелија и Валандово? Час,место ?

На Jas! му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    pred tri god edna moja rodnina koja imase samo 5 god I bese bolna od leukemia ja ispratija za germanija za presaduvanje na koskena srz I platija 120000 evra tolku gi cinese presaduvanje to ama na niv fzom ne im go pokri trosocite I uspesna bese transplantacija ta devojceto e zivo I zdravo a za parite veruvaj ke ti trebaat ne cekaj vidi sto ke napraves I okolu toa prasanje

На JuLleE, buba4e89, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    @Meckicja сепак да ги почитуваме желбата и ставот на @galapce . Се изјасни дека засега не се собираат парични средства. Препорочитај ѝ ги уште еднаш постовите во темава.

На kukla21, LadyC, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.861
    Допаѓања:
    267.202
    Јас ќе прикачам дел од мојов упат, ми кажаа вака да го направам. Има и слободни термини секој ден, но од работа добив зелен картон од 1 саат, па ќе пробам да им се упикам уште во 8 сабајле :) затоа си го направив приоритетен.
    20171124_231344-01.jpeg 20171124_231404-01.jpeg

Мора некој да биде компатибилен Галабо, мора :hug:
    Колку што на Алекче му значи, верувај и на донорот, тој што ќе биде, ќе му значи огромна чест, привилегија.

Се надевам еднаш моиве јужначки гени ќе бидат од корист :l:

Последна измена: 24 ноември 2017
    На *Amethyst*, Annath, Espadrila и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    61.411
    @galapce многу пати до сега се покажа како силен борец... И излезе како победник, ти си жена лавица :hug:
    И овој пат ке успееш, сигурна сум, ке најдеш донор за своето најмило Алекче! Целосна подршка :hug:

На kuc, kukla21, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Многу ми е мило што Фемина и ние членовите ги покренуваме овие акции за помош на сите деца.
    Забележувам дека многу ни страдаат децата во последно време и многу заболувања се појавуваат, ние тука сме немоќни да ги заштитиме.
    Без оглед колку сме мајки во душа, девојки во срцето секогаш ама баш секогаш ќе те боли најсилно што може за сопственото дете и за туѓо дете.
    Никој не треба да страда на ваков начин, суров и долг.
    Со Галапче немаме ист баланс но јас најискрено и ја посакувам од се срце сета среќа и дај Боже да успееш да пронајдеш донор,дај Боже твоето синче да ги запознае овие зраци на животот, да ги почувствува твоите сјајни прегратки. :l:
    Не се срами да искажеш јавно, биди храбра, ти си мајка. А само мајка знае која борба и која солза ќе ја даде за свое дете. :hug:

На *Amethyst*, Espadrila, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  10. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.614
    Се извинувам ако имате пишано, а не сум прочитала.. Со закажување е прегледот или можеме кога сакаме да одиме на клиника? И ме интересира дали ќе може некој од моите да земе упат од матичен место мене пошто уште еден месец нема да сум во мојот град? Не знам како оди тоа..

11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.974
    Допаѓања:
    134.987
    Не е со закажување, може и твоите да ти земат упат.

На krofnicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Потврдија час за Гевгелија,но пошто пробувам лугето од Валандово бар да учинам да не плакаат превоз ,ние да одиме таму,рекоа до понеделник ке ми потврдат и одма ке објавам.

Смеам ли на ваква подршка да помислам дека малото нема да се излечи?
    Акаунтот го направив лежејки во болница за време на бременоста,пошто немав фб па ми требаше занимација. И не згрешив.Овде запознам прекрасни луѓе,без разлика на повремени несогласувања. Но никој не потрфли кога се вакви работи во прашање.
    Алекче се бори од ембрион,ке го победи и ова и сите други дечиња од оваа болест за која незнаев ни дека постои.
    Колку повеќе компитабилни донори од нашата држава,толку повеќе деца ке бидат побрзо излечени затоа што и самиот фонд за здравство ке го кошта помалку.

Фала ви и на сите што понудивте соработка низ пораки.

Кога толкава заинѕересираност има човек да ја понуди својата капка крв,не се сомневам и за понудување парична помош.
    Се надевам нема да биде потребно и искрено се надевам со оглед на досегашната заангажираност од страна на министерството за здравство,дека ке добијам покритие.

На *Amethyst*, Annath, green.eyes и 39 други им се допаѓа ова.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.619
    Не сум никако здраствено осигурана...

Дали може да ми дадат упат на приватно, и колку би чинело? И дали може да се зачленам во таа организација на донори, без осигурување?

Ако знае некој, ако не ќе се јавам во Понеделник кај матичната.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Без здрсвствено осигурување се плаќа.:hug:

На Gosh и Jas! им се допаѓа ова.
  15. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    11.634
    Се почесто и почесто гледам деца и млади на кои им треба огромна помош и искрено срцето ми се крши. Не сум секогаш во можност да помогнам со оглед на тоа што студирам надвор од државата. Овој пат се надевам ќе имам можност, најдоцна за еден месец треба да се вратам и ако не го испуштам терминот за мојот град со сигурност ќе се појавам на испитувањето. Ако може само да добијам линк да се зачленам во тоа друштво или како и да е за дарители, можеби има на претходните страници, но да не барам сега, многу се.

На *Amethyst* и Jas! им се допаѓа ова.
  16. SJGjorgjievski

SJGjorgjievski Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Jas sum od Veles i sum zainteresirana, ako ima grupa i termin za Veles sakam da me informirate. Ve molam kako da stapime vo kontakt?

На Jas! и galapce им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    @galapce многу тешко се добива покритие од министерство за здравство, ова од искуство ти го кажувам. За овој проблем не знам дали е истата процедура, но колку што сум информирана многу тешко се доспева до истото. Затоа се добри донациите од граѓаните.
    Јас неколку месеци се борам да го добијам тоа покритие за нешто мое лично што ми е најпотребно и безуспешно.
    Се надевам на тебе нема да ти ги затворат вратите.

На Jas! му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    ^
    Треба да се притиска медиумски што повеќе. По сајтови, форуми, телевизии, фејсбуци, нека ве има што повеќе, без срам, без никакво воздржување. Колку примери останале така затоа што некои се помириле дека не им следува ништо или не сакале да се експонираат. Потешко и нив ќе им е да затворат врата ако случајот се рашири. Само храбро.

На Annath, kuc, stevemila и 13 други им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Освен со пресадување на коскена срж лечењето може да се изведе и со дарување на крв за кое не е потребна хируршка интервенција. Мислам дека Галапче за таа постапка објаснуваше.

За собирање средства
    Знаејќи дека во Македонија работите се движат во нула гравитација и во здравство и општо, не би било лошо да си отвори една сметка да се собира лека-полека. Лечењето во странство е многу скапо, а не е само лечењето има и други непланирани трошоци. Доколку и дојдат вишок или нема потреба од нив може да се донираат некаде каде што ќе има потреба. Не дај Боже никому да затреба, но секојдневно читаме за најмалку тројца кои имаат помош од парични средства.
    @galapce Знам дека се изјасни, но размисли за таа опција.

На Annath, stevemila, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Lianna Anna

Lianna Anna Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    19.968
    Жал ми е. Многу ми е жал за ова што го прочитав. Се скршив. Рипнав многу постови поради мојата проклета емотивност.

Галапче. Мое мислење е дека не е рано да отворите сметка за донација. Одлуката е секако твоја. Ова е само мое мислење.

На жалост, не можам на друг начин да помогнам, освен финансиски.

Мм веќе е во регистарот. Што се случува со веќе регистрираните? Дали тие треба пак да одат на испитување?

Можам да ги организирам и оние од мојата поблиска околина за истото. Верувам дека би се нафатиле да направат добро дело.

Биди храбра. Сите сме со тебе.

На CameliaMiller, Tanja03, 24.07 и 7 други им се допаѓа ова.