1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апсолвентско фустанче

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Lacrymosa, 1 февруари 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.169
    Ете, се најдовме на пола пат - истото сакав да го кажам јас само за друго парче облека. :)
    Не сум против фустани, да не ми залепат епитет „машкуданка“ на крај :lol: , ама сум секогаш за удобност и за да си останеш доследен на себе си и на сопствениот стил, а дали тоа ќе биде фустан во било која должина, сукња или панталони - сеедно.
    Но, во никој случај не толерирам коси погледи и глупави прашања од типот „зошто долг фустан, не е ова матура“ или „лелееее, баш сега најде да облечеш панталони па и ти“.

Личен избор, тоа е тоa. Cамо да биде со усул нели, а не како за на Гранд парада, зашто факт е дека има и таму тетки во панталони, па на крај пак изгледаат циркузантски. :wasntme:

На mirandaa, WarriorAngel и Lovely93 им се допаѓа ова.
  2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Mishela, дефинитивно се согласувам со тебе. И јас мразам такви коментари и секако дека е право на личен избор. Јас во случајов обично обожавам фустани и сукњи и така се чувствувам и подамски и подотерано. Но тоа сум лично јас и ако сум одлучила некогаш да носам панталони дефинитивно ме нервираат таквите коментари. И се согласувам дека некогаш во панталони можеш да изгледаш и посредено а воедно убаво и елегантно. И уште нешто, убавото се гледа дури и кога е покриено (во случајов мислам на панталони). :)
    Поготово ако имаш јак гз. :rofl:
    Реално така си е затоа што девојка што нема убави пропорции ќе се познава тоа и во фустан и во се. Сите можат да изгледаат убаво но на свој начин. Затоа не сакам споредување, на крајот на краиштата секој има различен изглед, а изборот на гардероба е исклучиво личен. Само нели треба да се има осет и да си знае човек нешто ако не му стои. :D Пак лично за себе, а не за другите.

И јас ќе кажам дека тоалетите не подразбираат веднаш кичерај, туку дека кај нас има слаб избор еве кога барав за матура не најдов ништо тука што не беше претерано. Поготово во турска чаршија. :lol: Мене ми беше животна желба да облечам тоалета и на матура си ја остварив. Видов дека не е ништо посебно и дека има начини еден куп да изгледаш преубаво во нормална должина фустан. Најбитниот момент е што си ја остварив желбата и затоа сметам дека здравје Боже за апсолвентска не би се оптеретувала толку. Секако дека се големи шансите да носам фустанче а не сукња, но тоа ќе биде некаде до колена и малце поелегантно, кое можам да го комбинирам со додатоци, палтенца и слични работи кои не можеш да си ги дозволиш со тоалета. Што значи, мене откако ми помина меракот сфатив дека си практикувам порелаксиран избор. :D Но пак ќе кажам, има време. :)

На WarriorAngel и Mishela им се допаѓа ова.
  3. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Јас на апсолвентската вечер отидов со панталони и кошулче. Имаше уште една или две девојки во панталони, останатото се во фустани кој кратки кој долги. Секој со својата замисла нели?! Јас си се решив дека сакам со панталони да одам и така си отидов. И убава си бев ништо не ми фалеше :D

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Moeto bese ednostavno little black dress so krem jaknicka I salonki :)

5. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315

На Acka22 и Oscar Lady им се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.192
    Каде има добар избор на фустани за апсолвенстска? Барам да биде краток (над колена, не мини) и да се шири доле. И без јаки бои и милион циркони. :)

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Во Зара имаш многу убави.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.207
    Јас незнам дали да шијам незнам дали да купам, едно знам долг не носам, не ми е некако пригодата за долг фустан не ми е толку свечено.
    Најдов преубај модели на нет, ама во дилема сум шо да прам, едно знам краток ќе е само дали да купвам дали да шијам.

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    4.796
    Јас планирам вакво нешто да носам. Ќе искомбинирам со пликче, штикли некои и едноставен накит. Ич не сакам да се китам, долг фустан нема шанси да носам, да правам теткински фризури, да претерувам со шминка и со фустанот. Нешто едноставно и во кое се чувствувам удобно нај ќе ми одговара. Под тоа удобно мислам на фустан во кој нема цела вечер да се ѕверам надолу да видам до кај ми се ци*ките туку нешто што ќе ги држи во место. Наредниот викенд можеби и ќе го купам ова фустанче. Не е ништо посебно, знам, ама апсолвентска вечер е која не ми значи многу, а и после ќе можам да го износам. 0471187800_1_1_3.jpg

На Acka22, cresa-jagoda, rustiko и 4 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ми се допаѓа. Јас имав 2 фустана за таа вечер.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Вакво слично носев јас. Само зелена боја и малку пократко, со плик, марама, саат, обетки и прстен.

На cresa-jagoda и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Каде го има фустанов и колку е. Фала.

13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    4.796
    Отвори ја бугарската веб страна на H&M, таму го има под фустани. Ме мрзи пак да го барам, само сликата ја имам зачувано. Пишува и цена и се.

14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Фала

15. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    IMG_1232.JPG IMG_1233.JPG IMG_1234.JPG

На Acka22, kuc и IvannaT им се допаѓа ова.
  16. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Јас сум имала замисла дека матура и апсолвентска вечер, во поглед настепенот на свеченоста, се исти и дека треба и на двата настана да се има во предвид да имаме облечено свечена и несекојдневна облека. Меѓутоа, судејќи по претходните коментари, сфаќам дека не сите имаат такво размилсување, односно апсолвентската вечер повеќето ја доживуваат како едно обично вечерно излегување и сметаат дека така и би требало да се облечат-како за во дискотека или како за на работа. Сепак секој си има право да се облече во она во кое се чувствува најубаво, без разлика дали целокупната комбинација е повеќе свечена или повеќе деловна. Ама иако сеуште имам време до моето прославување на апсолвентска вечер, со оглед на фактот дека само што сум започнала да студирам, имам всадено сомнеж дали мојата евентуална замисла за облеката, па и шминката и фризурата, би биле добра идеја или не.
    Имено, откако сум дознала дека постои апсолвентска вечер, јас сум го замислувала тоа како доста свечен настан и важен момент на секоја личност, особено за нас девојките бидејќи имаме и можност да бидеме подотерани од обично, според нашата женствена природа.
    И лично, секогаш сум се гледала на таа вечер да имам облечено некој убав, раскошен, елегантен фустан, а веројатно ќе бидам инспирирана од vintage или old hollywood стил...

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.354
    Ова е предобро

На toogood и Briar Rose им се допаѓа ова.
  18. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    @Matotheja мислам дека ова е vintage инспириран фустан :inlove: Преубав е ...

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.768
    Сакaм да носам нешто вакво на апсолвентска.

17952589_1466475256737966_4485599952750692783_n.jpg
    17239911_1433108486741310_5196898335905487525_o.jpg

На Acka22 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011