Дали го читате упатството пред да се напиете нешто? Риба, кога го пиеше апчето??? Тоа треба да ти предизвика да добиеш неколку дена после пиењето. Значи ваљда немаш причина за грижа ако си го испила вчера или денес.
na 11 a trebase da dobijam do sega..me faka strav..imam 2 deca dosta mi se ..neznam dali moze da kasni od apceto?
Да бидам искрена јас мислам дека не може, можеби се лажам ама мислам дека целта на апчето е да предизвика предвремена менструација. Зошто не си направиш тест и не си ги скратиш маките?
Може, мене еднаш ми каснеше, а потоа не ми ни дојде цел месец, имав само некаков кафеав исцедок. бев на гинеколог ми рече дека месецот нема да ми дојде, од апчето е тоа и друг пат да не пијам такви хемикалии. Зависи како делува апчето на организамот.
Може да ти касне,ама ако ти касне повеке од 5 дена треаба да се оди на гинеколог,можеби е штетно се разбира не е ок ама се наога ама сигурно знам дека не треба да се конзумира често,исто како и контрацепцските апчиња,со кондом е најдобро а ако нешто се скине или слично апчето е измислено за тоа ....и за секој случај по 5 дена од кога ке се испие треба да се направи тест за бременост за да си провериш за секој случај...
Imam problem na 2 Juni go ispiv Norlevo... od reakcijata na apceto doobiv po nekolku dena... ama ciklusot mi kasni vekje, napraviv test za bremenost negativen e... ama sum zagrizena najmnogu sum nemala iskustvo prethodno so apcevo pa ako sakate pomosh...
Добро те посоветувал гинекологот ,на моја другарка и немаште дојдено пола година од тие апчиња ,одвај си дојде при себе девојчето.
Точно е тоа дека може да ти касне од апчето ама тоа што крвареше е ако има нешто ако стварно беше трудна т.е.ако спрематоизоидот се споии со јајце клетката.Ама не е нормално воопшто да ти касне пола година,затоа што во упатството пишува ако месвтруација ти касне повеке од 5 дена треба да се оди обавезно на гинеколог,сепак ако бил негативен тестот,а кога ко направи тестот?Затоа што треба 5 дена од кога ке го испиеш апчето да направиш.И да не се пие често оти сепак се хормони.....хемија е не е играчка
пред 2 дена имав односи со дечко ми и на жалост се скина кондомот...тој сврши во мене се плашиме и двајцата да не останам бремена...затоа земав испив апче ама после 36 часа ....има ли шанса да останам бремена или апчево би делувало
Апчето делува за време од 72 часа. Како поминува времето така се намалува дејството. Но веќе си се напила, така што немаш што друго да правиш освен да чекаш и да видиш, мада мали се шансите да си бремена. Направи тест по некое време, да не ти виси ова над глава и да се секираш.
Zdravo se izvinuvam vaka imav odnosi so zenskami,pred da pocneme so odnosite imase kako predsemena tecnost ja izbrisavme i imavme odnosi bez kondom no posle kako i kaj sekoj maz dojde do svrsuvanje no jas prekinav i ne svrsiv no ni bese strav da ne ima preteceno nesto kako predsemena tecnost i utredenta posle 22 casa kupivme apce taa go ispi no ona e vo onie plodni denovi,dali ima moznost od bremenost i koga ke doznaeme dali dejstvuvalo apceto
Здраво девојки...ве молам за помош!!!! На 17 ти вечерта имавме односи со дечкоми и ни се скина кондомот...на 18ти купивме апче за ден потоа (Норлево)и го испив по 11 часа од односот...аптекарката ни кажа дека се можни мали крварења...вчера прокрварев малце и многу се исплашив затоа што поминаа веќе 5 дена од ко го зeмав апчето, отиде дечко ми кај аптекарката и му кажала дека било нормално значи почнало да делува апчето...денеска крварам многу повеќе и многу се плашам,цела сум под стрес само одам во тоалет не можев да спијам цела ноќ од кога почна многу повеќе да ми течи..и заборавив да ви кажам треба да добијам првата недела од август чекам ваше мислење ве молам побрзоо....
Најдобро е да одиш да си посетиш гинеколог, тој ќе ти каже најубаво дали има место за паника или пак тоа е нормално, иако мислам дека крварењето е знак дека апчето делувало,но сепак за да ти биде мирна душичката оди си на гинеколог
а ако нема никакви симптоми ни крварење ни ништо можи и да не дејствувало апчето или воопшто да немало зачеток.. ?
Е тоа незнам...јас мислам дека апчето се пие за да предизвика менструација, односно неколку дена по пиењето на апчето, треба да добиеш во знак дека апчето делувало.