Ne ne povekje ne praktikuvam odnosi tolku chesto..i ne planiram da korjstam tolku mnogu od apcheto...sega na drugi temi procitav i deka mozhi da imam vrtoglavici i krvarenje od apceto..
Абе девојче тебе ако ти е ќеф практикувај си и 3 пати денот ама научи како да се штитиш. Ние што имаме редовен секс а не сме бремени сме биле и сме информирани како да не напрајме беља. Повторувам џабе ќе го пиеш секој организам е различен можи ќе немаш ништо а можи да имаш и експлозија од хормони во организмот. Сепак одлуката си е твоја ти дадов совет 3 пати и не само јас е сега сакаш прифати го сакаш не.
Ti blagodaram mnogu za sovetoot..te izmachiv..ama sepak strav mie pa neka imam eksplozija od hormonii neka imam i nesonica i vrtoglavicaa i zgolemen apetit samo da ne bidam bremenaa... dosega imam 2 za da ne go pijam ama me jadii odvntre stravv...a 100 pati mu rekov ne svrshvaj vo mene ...oglele.zhivot.. Editrv i posleden pat ke go upotrebam apceto....si vetuvam samata na sebe..za 12 denovi neka mi dojdee na vremee aman..
Нема зошто да го пиеш, нема шанси за потенцијална бременост, значи нема!! А како тоа му велиш не свршувај во мене, а тој свршува? Мислам и да не му кажеш нели му е јасно кој е исходот од сето тоа?? Пази се од вакви работи, колку се убави толку можат да донесат и проблеми. И да, на 16 год. секс без кондом, НЕ.
Џабе ќе го пиеш апчето,нема да има никаков ефект врз тебе освен што ќе си направиш проблем со хормоните. Тој треба да има свршено во твојата вагина а не во задникот. Годишно можат да се испијат 2 апчиња и затоа апчето е скапо и штетно. Ќе ти дојде ако не го испиеш,а ако го испиеш којзнае што ќе биде.
Фала многуу девојкии..одвоивте времее и ми помогнавтее..Фала ви многу...ве сакааам феминкии Иначе јас сепак тврдоглава не ве послушав и пред 3часа го испив апчетоо.Сигурно нема да има некои големи несакани дејства..ама сигурно си е сигурноо..Сега нема да практикувам толку честоо секс и исто така повеќе ќе пазам Фала уштењ еднаш... Иначе не ни планирам да зимам веќе вакво апче.Еее онаму во далечнаа иднинаа...Со каков срам влегов во аптеката.. а @buba4e89 Што мислеше со ова ме заплаши?
Ајдее помош колку часа му е потребно на апчето да дејствува ? Како што читав значи да не повратиш или имаш дијареа ? Сега ствано незнам дали ќе ми се оди во тоалет или не . Ма да поминаа 4 часа сигурни Убаааав деен
Здраво Пред околу 1 недела со партнерот имавме незаштитен однос и имаше неколку капки доле кај мене. Земав норлево во првите 10 часа, инаку прв пат го земам апчето. Важно е да напоменам дека односот го имавме ден по завршувањето на циклусот и сега по 1 недела од односот и земањето на норлево, имам неколку капки крв исто како пред да добијам. Има ли потреба за паника, бидејќи до сега секогаш сум имала нормален циклус и не ми идеше по 2 пати во месецот ??
На секое апче му треба околу половина час да дејствува на организмот, па најверојатно и на ова. Но штом поминале 4h дејствувало секако.
Normalno li e posle prviot odnos od kako go ispiv apceto (vo nedelata go ispiv) da imam bolka za vreme na odnosot..tamu dolu kaj dolniot del na stomakot..da recham jajnicite ili shoznam kako da recamm...dolniod del od stomakot e najdovro.. A drugi posledici nemam..primer kako shto se gadenjee glavobolka povrakjane vrtenjeee itn..
не знаев каде да пишам па ајде тука значи вчера со дечко имав односи и глупави ете... за втор пат до сега, незаштитени.. и сега тој сврши надвор и јас видов но ми вели дека не е сигурен дали навреме го извадил и ми вели да не чекаме да ти дојде апче да набавиме... треба да ми дојде за 11 дена редовно ми е (+ -2 дена max.) и ете ноќеска не спиев денес бев ми бараа рецепта после да одам пак... се нервирам паничам од шо сум глупа треба ли да се напијам?
а читав дека апчево ја спречува овулацијата и сега има ли врска тоа шо мене ми е веќе завршена овулацијата?
добро се напив завршив работа еве 1 час пројде и ми олесни малку на душата ... ќе известам понатака кога ќе ми дојде ... ти благодарам шо ме најде во последниве пораки тука!
после 20 часа од незаштитен однос се напив норлево.. сега почнува да ми се лоше, ми се гаде, ми се повраќа. Прочитав ако ти се повраќа во првите часови по земањето на апчето да се земе уште едно.. ве молам за совет..
Лошо си прочитала, немам упатство до мене ама сигурна сум дека пишува ДОКОЛКУ ПОВРАТИШ треба да испиеш уште едно. Да разјасниме, доколку повратиш неколку часа по пиење на апчето тоа значи дека постои шанса да го повратиш и апчето.