Си пишала дека после незаштитен однос си го пиела, па ако не свршил во тебе, па уште ако се неплодни денови, можам да кажам дека без потреба си го пиела апчето. Не се опретерувај со апчето, штом не си повратила неколку часа откако си го испила, нема потреба за уште едно.
Oдкaкo мaшките нaучијa зa oвa чудoтвoрнo aпче, мнoгу oпуштени бре. Пa уште и oдмa кaжувaaт - не сум сигурен...пиј aпче. Не мислите декa мнoгу им дoзвoлувaте?
после 2 дена од завршувањето на менструацијата имавме секс со партнерот но кондомот пукна, а ми сврши внатре. По 20 часа се напив норлево апче за ден потоа.. Имам нередовна менструација. Дали овулацијата и плодните денови ми биле баш тогаш? Дали има шанси да останам трудна.. многу се плашам
Девојки ве молам за помош,итно ми е. Вечерва имав заштитен однос со дечко ми, но пред сексот му го пушев, а и тој си го дркаше потоа стави кондом и имавме секс, но на мене баш денес ми е овулацијата па се плашам да не биднало нешто. Знам дека шансите да останам бремена од предсемената течност се многу мали, но сепак постојат. Се мислам дали утре да си купам норлево за секој случај. (досега не сум пиела). Свесна сум дека многу паничам, но навистина незнам што да правам. Однапред ви благодарам за одговорот ❤️
@justin4ever Апчето делува во 99% од случаите, плус си го испила во првите 24h, што значи потенцијална шанса за бременост не би требало да има. @MissAlwaysHungry не пиј апче, немаш потреба
Итно ми треба помош, може ли некој да ми објасни како се пијат норлево апчињата за ден потоа? Благодарам однапред ❤️
Едно апче е тоа. Го пиеш ако се имале ризичен однос (свршил во тебе или пукнал кондомот) најдобро веднаш по односот, а иначе спречува бременост и ако се испие 72 после односот, ама сепак најдобро е колку побрзо толку подобро.
Ох, пак јас знам дека премногу паничам, но знам дека нема да се смирам се додека не се напијат норлево. Денес го пратив дечко ми до аптека да купи но не му дале без рецепт. Мене баш и не ми се верува затоа што пред неколку месеци на една другарка и дадоа без рецепт. Вечер и јас ке одам до аптека, но немам рецепта. Ве молам за помош како да купам норлево без рецепта? Итно ми е ептен, однапред ви благодарам за помошта ❤️
Скоро секаде даваат без рецепт Оди во Зегин во сити мол, тие и онака не работат со рецепти Ама за други лекови бараат наод од специјалист.. за норлево не би требало да бараат
Епа во Злетово не знам кои аптеки ги имате. Како да купиш.. Ќе одиш ќе кажеш дека ти треба Норлево, поплачи си малку и може ќе се сожалат .. Сепак, тие апчиња не се играчка..
Знам дека не се играчка, знам и дека многу паничам. За сега ми останува само да се надевам дека кондомот свршил работа а и освен тоа дечко ми не сврши во мене. Благодарам за мислењето ❤️
Девојче, зошто тогаш да го пиеш? После секој однос со кондом во животов ќе пиеш Норлево? Немој, не си играј со хормони.
после 5 дена од испиено норлево почнав да крварам. Пред да искрварам имав болки како за пред добивање менструација. (многу ме болеше стомакот и чувствував голема нервоза). Еве веќе втор ден откако крварам ама бојата е црвена и е како за менструација не многу обилна како и секогаш што ми тече.. Се плашам бидејќи е рано да добијам менструацијата ми заврши на 4јули,а на 12јули јас повторно крварам..Дали ова е знак на бременост или од апчето е бидејќи неможе да ми дојди 2пати во месец.. се плашам.. ве молам совет
Нема простор за паника. Од апчето менструалниот циклус се пореметува. Ќе ти се стабилизира од наредна менструација, без гајле.