Здраво женски,ќе ве молам за совет.Пред 24 часа имав незаштитен однос,не сврши во мене,меѓутоа сум во плодни денови.Дали има место за паника и дали сметате дека треба да го земам апчето?
Синоќа ни пукна кондом. Испив норлево некаде 5 саати после тоа. Сега гледам на календар за плодни денови дека шансите за забременување ми биле максимални. Дали тоа има нешто врска со дејството на норлевото или ќе си дејствува нормално независно од тоа? Фала однапред.
И мене во најплодни денови ми се случи тоа. Јас го испив дури 11 саати после бидејќи не бев баш упатена за апчево , си делуваше. Така да и кај тебе би требало да е исто.
И јас мислам така, ама сепак да си прашам, друго е кога некој ти потврди. Фала ти. Уште едно прашање. Дали значи дека по пиењето треба да добиеш или не е задолжително? Мене следна менструација треба да ми биде накај 15ти ноември.
Од кога го испив апчето целосно ми се помести циклусот. Минатиот месец ми дојде со 4 дена каснење, овој месец веќе 5 дена ми касни сеуште немам. Прашањето ми е, ќе ми се врати циклусот во нормала како што ми беше на 28 дена и по колку време?
Tie apcinja pravat golem nered, za koj na organizmot mu treba vreme da se izbori, a kolku vreme e potrebno, zavisi od samiot organizam. Ne e vo prasanje samo dejstvoto na apceto, tuku stresot dopolnitelno ja vlosuva situacijata. Dali povtorno ke bide 28 dneven, najverojatno da, no da ostavime organizmot da si go kaze svoeto. Cesto go pisuvam toa deka pri sekoe docnenje podolgo od pet dena, pozelno e da se pojde na pregled. Neka te pregleda ginekologot, da se znae dali ima ili ne fizicka pricina za docnenjeto, toa ke ti pomogne konecno da se opustis i mislite da gi nasocis kon pozitivni nesta.
Би требало но не би знаела бидејќи нели секое тело различно реагира, јас откако го испив апчето 4 циклуси по ред ми каснеше некогаш 5 дена некогаш 7 но после 4тиот циклус откако го испив апчето се се стабилизира но доколку не си сигурна можеш и до гинеколог да отидеш.
После месец дена од кога го имав испиено бев на проверка се беше во ред. Но секако ќе мора да отидам пак бидејќи сеуште немам добиено и многу е ова каснење барем за мене.
Верувам дека е поради апчето затоа што тоа му прави шок на организмот . Тие апчиња ги пореметуваат хормоните и е многу штетни и може само два пати годично да се испие еднаш во шест месеци ,јас досега само еднаш имам пиено и се надевам дека нема да дојде повторно до тоа.
Zenski imav seksualen odnos pred 1h ,mi svrsi vo analniot otvor,I.posle malce mislam deka prsna na vaginata odozgora ne mi go stavi vnatre,potoa znaci mi istece spermata od analniot otvor I koa osetiv deka istece zemav vlazni se brisev dole I sve toa.Koa dojdov doma odma.race.se.izmiv I dole se izmiv.E sea dali ima potreba da pijam.apce norlevo ili da ne pijam ?
Да бидам искрена, ти ги разгледав мислењата. Последнава година ЧЕТРИ ПАТИ си пиела Норлево!!! А не смееш повеќе од 2. Константно имаш проблеми со инфекции. Дај воозбилете се со дечко ти и имајте однос со кондом. Гледај си го малку здравјето. Немој сега да пиеш, немаш опасност од бременост.
Znam deka mn ispiv ama ke se pazam sledna prilika,a sega sigurno nema potreba od apce deka mi e strav koa se brisev so vlazni I nadvoresno koa mozda mi prsna na vaginata nadvoresno..
Девојче, информирај се малце повеќе за некои работи кои ќе ти бидат од корист понатаму. Да останеш бремена не треба да прсне малце надворешно, треба да сврши ВО тебе.
Istoto I mene mi se sluci bev vo ovulacja ispiv norlevo po nekolku casa I ne pomogna ostanav bremena zatoa devojki pretpazlivo apceto ne deluva sekogas!
Јас сепак мислам ако се испие веднаш после односот, се избегнува бременост. А неколку часа после сепак може веќе да е оплодена јајце- клетката.
Zdravo jas sum nov clen i imam nekoj prasanja do vas i sekako da spodelite iskustva. So deckomi imavme odnos vo plodni denove mu se skina kondomot, odma posle toa otidovme do najbliskata apteka i nabavivme apce za den potoa norlevo. Trebase da mi dojdi na 25 menstruacijata no veke e 27 kasni dva dena ispaniceni sme dali apceto pomognalo da ne ostanam bremena ili vo plodnite denovi nemoze da pomogni?
Ако си го испила одма апчето нема место за паника. Истото ми се случи пред околку два месеци, во плодни денови бев, а апчето го испив дури после неколку часови. Ми каснеше неколку денови, веројатно заради стрес од што мислев цело време тука, но ми дојде. Направи и тест за секој случај.