1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И да нема никави симптоми дејствувало. Сето тоа што го нарекувате симптоми се само несакани ефекти. И да не искрвариш, апчето дејствувало. И во упатството го пишува тоа |( Пред да пиеш било што, прво прочитај го упатството.

2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Јас го испив апчето после 3 саати после односот...сега веќе се поминати 3 дена и осеќам како градите да ми се поцврсти а исто така и стомакот а и ме боли на моменти, некоја блага болка...сега незнам дали е тоа од апчето или од што ... :worried:

3. Blu

Blu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo.pred 4 saati imav odnosi,deckoto si svrsi nadvor,se izbrisa so paloma i za sekunda go vrati nazad i odma go izvadi.pre 3-4 dena mi zavrsi menstruacijata,dali e mozno da ostanam trudna?

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не.

5. Blu

Blu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    значи нема потреба од норлево?

6. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Вака од муабети шо имам слушано девојчиња значи не прават разлика меѓу норлево и бедоксин :| Страшна работа :x

7. redridinghood

redridinghood Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    до сега не сум користела ваков вид на апчиња не сум имала ни потреба но баш ме интересира која е разликата меѓу норлево и бедоксин

8. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    :| :headbang: :x

Па и нема некоја голема разлика, освен што бедоксин се витамини од групата Б што можиш да ги конзумираш секојдневно како додаток во исхраната, а норлевото хормонско апче што спречува несакана бременост и смее да се конзумира најмногу 2 пати годишно |( .

9. redridinghood

redridinghood Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    хахахахаа фала :$

10. Brankica22

Brankica22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Znaci nova sum na forumot i ne znam bas kako odi se....Vaka imam veke 2 god redovni odnosi,no vo posledno vreme decko mi saka da svrsi vo mene....:( no normalno vednas ke go ispijam apceto.Me interesira dali ako nekolku pati svrsi vo mene ke deluva ili samo ednas...?Mozebi zvucam glupavo no navistina mi treba sovet

11. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Да претпоставиме дека денеска ќе имате секс три - четири пати во тек на денот или едно по друго и он свршува во тебе. После тоа патешествие, ќе го испиеш апчето и секако дека ќе делува. Меѓутоа имај на ум дека таквите апчиња не се за секојдневна конзумација. Најмногу 2 пати годишно може да се земе вакво апче.
    Инаку мислам дека правиш лош избор.Наместо Норлево, можеш пред односот да си земеш анти-беби пилули и да си тераш работа. Норлевото се пие само во исклучителни околности, ако ептен загусти.

12. Brankica22

Brankica22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Антибеби пилулите претставуваат контрацепција на избор за младите жени и девојки но и задолжително во комбинација со кондом znaci mora da se koristi sepak kondom mislev bez

13. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Апчето најдобро делува првите 24 часа. Значи ако сврши во тебе пример 2 пати во рок од 1 сат, ти потоа пиеш апче и делува за двата пати, а ако збораш за различен ден не е толку сигурно.
    Кога веќе планирате да свршува во тебе подобро е да пиеш пилули за контрацепција. Зошто си дозволуваш ти да си го клукаш телото со толку хормони во 1 ден зошто него му текнало да сврши во тебе? :|

14. Brankica22

Brankica22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    колку време се пијат тие пилули за контрацепција после односот....

15. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Апчињата за ден потоа не се пилули за контрацепција.
    :tmi:
    Бранкица незнам дали навистина имаш 22 години ама пролистај малце по интернетов и прочитај како можеш да се заштитиш од несакана бременост. Уште попаметно ќе ти биде да отидеш на гинеколог и да поразговараш со доктор кој/а најдобро ќе ти ги објасни сите опции.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brankica22

Brankica22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Апчињата за ден потоа не се пилули за контрацепција.
    :tmi:
    Бранкица незнам дали навистина имаш 22 години ама пролистај малце по интернетов и прочитај како можеш да се заштитиш од несакана бременост. Уште попаметно ќе ти биде да отидеш на гинеколог и да поразговараш со доктор кој/а најдобро ќе ти ги објасни сите опции.[/

Значи прашав за пилули а не за апчињата за ден потоа

17. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    За контрацептивни апчиња, најдобро прашај си на гинеколог, кој ќе ти ги препиши истите. Се пијат цел месец, освен во периодот во кој треба да добиеш. (ќе ти објасни тој/таа убаво).
    А, апчињата за ден потоа, се пие што побрзо после незаштитениот однос. И треба да се избегнува нивно пречесто земање, зашто прават хаос во хормоналниот систем. (некои велат дури само едно годишно)

18. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    имавме секс со кондом, меѓутоа кондомот ни се скина, и во рок од 10 часа после сексот се напив Норлево. Никогаш не сум имала редовна менструација ,секогаш ми се доцни по една недела две, а ризичниот секс ни беше на 15 ден откако ми заврши последната менструација. Сега ми доцни веќе 12 дена, сакам да прашам дали Норлевото е навистина ефикасно, зошто после 5дена откако го испив имав малку крварење. И постои ли некаков начин да направам нешто да добијам менструација што е мможно побрзо?

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Ако се напи по десет часа сигурно има издејствувано апчето,и со тоа шо имаше крварење то го потврдува дека влијаеше норвело,не паничи нормално е од апчето се да ти се поремети,а и ако си под стрес оти не ти иди уште појке ке ти касни,ама ако имаше крварење то значи де дејствувало,и арно шо се напии оти крварњето покажавува дека имаше нешто...не се секирај е ти дојди и мене така ми каснеше...

20. Devojka25

Devojka25 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da ve prasam,ako moze nekoj da mi pomogne.imam pieno dva pati ovaa godina Norlevo,no sinoka mi se sluci po tret pat da ni pukne kondomot pri odnos.mislam deka ne sum vo plodni denovi,no neznam ni dali mozam da pijam pak Norlevo.dali bi imalo nekakvi poremetuvanja dokolku go ispijam