Апче за ден потоа

Discussion in 'Бременост' started by Barbie.Girl, Mar 30, 2010.

1. cri.89

cri.89 Нов член

znaci sega smeem da zemam druga firma ili..?

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

во следните 6 месеци не е препорачливо да земеш такво апче, на коа фирма и да е... ама ако веќе мораш земи и ум за др пат

3. cri.89

cri.89 Нов член

ee moram toa e problemot.. sepak fala mnoguu

4. Adeline

Adeline Популарен член

Како...како?? Си играте натиго дајмиго или сте простете глупави? Или се правите? Написе уште еднаш (штетно е да знаеш повеќе од 2 пати годишно да се пие) па следниот месец направете пак глупост "по грешка" . Или немојте бе деца да се е*ете ако не сакате да ви влезе.

buba4e89 and SummerGirl like this.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

е коа ке добиеш дисбаланс на хормоните ке видиш колку ке биде интересно коа целиот органзам ке ти се изпогреше и коа нема да можеш да го управиш
    а тоа значи и многу финкции во телото ке ти се изпореметат
    само правите му го кеифот на машките нека свршуваат унатре нив д аим е убаво а вие ке трескате глава коа недај боже ке си навлечите проблеми
    само така терајте така повеке ке ве сакат знајете нели?

BabyStyle, SummerGirl and Adeline like this.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Во некои аптеки бараат рецепт за ова апче. И мислам редно е веќе да почне само со рецепт да се продава

Martka and SummerGirl like this.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И јас мислам дека редно. За да сфатат некои дека апчињата не се бонбони па да ги пијат кога ќе им текне.

8. xxneska

xxneska Истакнат член

Имавме незаштитен однос со што сврши надвор и се избриша со маица па продолжи. Можно ли е да има нешто останато од семената течност па да има шанса за бременост? Норлево немам пиено до сега па не би знаела што да правам.

9. lost123

lost123 Форумски идол

Можно е.

SummerGirl likes this.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Само со уринирање или миење по односот може да се елиминира предсемената течност. Шанса за бременост има, ама минимална е.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Глупости, рестрикции се контрапродуктивни.
    Така може само бројот на абортуси да се зголеми.
    Холандија има најниска стапка на абортуси, само поради тоа што сексуалното образование е на повисоко ниво.
    Младите подоцна стапуваат во односи и имаат помал број на партнери.
    Контрацепцијата е лесно достапна и евтина, а апчињата за ден потоа можат да се купат и во дрогерии (не мора во аптеки)
    Плус, сите викаме дека смееш само 2 пати годишно (и јас исто секому би му го рекла тоа), што апсолутно не е точно, ама нели, ајде ќе кажуваме така за да не ги охрабруваме децата.

dayla, Tan4ence and Dust like this.
  12. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Funny_Condom_Quotes_Slogans.jpg
    Мислам сериозни сте со апчињава??? Па кое уживање е ако цело време се плашам да не се деси нешто и си го изреметам целиот организам со хормони. Налет таков сексуален однос. Боље презерватив ама чиста глава и мирен сон. No Comment

Martka and buba4e89 like this.
  13. lost123

lost123 Форумски идол

Не би се сложила со тебе, го пиев еднаш и знам какви последици имав.
    4 менструации не можеше да ми се стабилизира циклусот, се подув мислам како балон. Ми каснеше и по 10 дена а имам редовна од 28 дена секогаш. Ми се појави циста и што уште не, за веќе 5 циклус да ми се врати во нормала. Јас после пола година, си се вратив целосно во нормала, тој период не знам колку пати бев само на гинеколог, не би го препорачала ниту еднаш не па 2 пати годишно.

Last edited: Feb 19, 2018
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

И јас сум пиела, и знам. 3 месеци не добив менструација, халуционирав од болка кога конечно добив.
    Ама подобра опција е од абортус.
    Забрана не прави добро, замисли се случи "несреќа" во петок навечер, ќе чекаш до понеделник да отидеш по апче? И тогаш?
    Ризик за намален ефект на апчето, ризик за вонматерична бременост...
    Колку порано се испие апчето, поефективно е и помали се шансите за негативни последици.
    Нема потреба да се одложува со рецепти.

dayla, Dust and LiliBoz like this.
  15. lost123

lost123 Форумски идол

Тоа си потполно во право, но почнаа да го купуваат младиве како апче за витамини го пиат и на тоа треба да се воведе некоја контрола.

16. Abeja

Abeja Популарен член

Баш ми се свиѓаат овие прашањца со хелп ми плиз на крај, ама ок.
    Многу бељаџики на форумов, секој ден бељи прават а не знаат што после. Или како што викаат после ебење нема каење (стоп цензура,темата е таква)
    Мислам дека и да се воведе сексуално образование џабе ќе биде, пак вака ќе си прашувате.

Со самото тоа што апчето е хормонско, можеш да претпоставиш на што ќе делува. Ако сакаш здрав репродуктивен систем, хормонски баланс, здраво тело способно да раѓа, тогаш и самата знаеш дека треба да престанеш со правење глупости и правење бељи, односно да користиш сигурна, безболна контрацепција, такозван кондом. Не е точно дека апчето е безопасно, ако беше така, ќе беше секојдневно рекламирано по медиумите како секојдневна терапија за "бељите". Да ти речам да го прочиташ упатството на лекот и негативните последици од употребата, не знам дали ќе има ефект, кога ти веќе си се впуштила во сексуални односи без притоа да се информираш/едуцираш за процесот и последиците.

Додека прашувате на форуми дали сум трудна не ми сврши, го избриша со маица, свршив преку фармерки, пукна кондомот и сл, прогуглајте и прочитајте што претставува сексуалниот однос и како се забременува.

17. Babyby

Babyby Популарен член

Еден апел до МОН да се воведе предмет по сексуално образование што побргу...

Martka, dayla, buba4e89 and 1 other person like this.
  18. Cancer93*

Cancer93* Нов член

Девојки ај ваше мислење ако може. Нова сум на форумов инаку. Вака сега, имавме секс со партнерот со кондом ама се скинал не сме осетиле и тој ејакулираше во мене. После 2 3 часа од случката се напив Норлево. Е сега прашањето ми е колку е ефективно ова апче пошто прв пат го пијам ? (Инаку тоа се деси на 16ти према 17ти вечерта и според календарот оваулацијата ми беше помината и таа вечер пишуваше дека 16ти било шанса за бременост а 17ти дека се мали шансите за бременост). Инаку треба да ми дојде на 27ми месецов.

19. Cancer93*

Cancer93* Нов член

Ај ве молам мислење или совет нешо

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Имаат пишувано позади разлистај малку.Два пати годишно се пиело имаш напишано се.
    Друг пат пазете си за да нема несакани последици.