A toa od predsemenata tecnost ? A i prethodniot den imavme isto no togaa toa traese malku povekje, no ne svrsi vo mene Dali moze da ima shansi, vo ovulacija sum
znaci ja najdov soodvetnata grupa deneska vo 1 casot ispiv norlevo prv pat pijam go ispiv 47 sata po odnosot,i go ispiv od stra sluchajno da ne ostanalo sperma vo kanalite na deckomi po nezastiteniot odnos i da ne ostanam bremena bidejkji ushte ne sum spremna da imam bebence toj ne svrshi niednas vo mene ama od pust stra ispiv pred toa se konsultirav so dvaica ginekolozi edniot mi kaza ispi bidejkji nemozesh da znaesh dali ostanalo ili ne,a drugiot mi kaza deka nema potreba moze li nekoj shto vekje piel da mi kaze iskustvo i dali hormonite ke mi se sredat posle ovaa apce i ke mi se vratat vo normala bidejkji na mnogu strani otvoriv i mnogu se iznachitav kao na nekoja devojka-zena i doshlo 1 pa posle 7 meseci ne i doadjalo deka moze sterilna da se ostane itd itd i kazete mi posle ovaa treba da odam na ginekolog taka? izvinite za ovolku dolg tekst i ve molam da mi odgovorite
Стерилна тешко дека ќе останеш.. Ама дека е хормонски шок за организмотм - Е.. Никој не може да ти каже дали и колку ќе ти се пореметат хормоните и кога ќе ти се средат. Секој организам е различен и различно реагираме на терапија. Тоа можеш да го дознаеш откако ќе ги испиташ хормоните, ќе видиш дали и колку се пореметиле.. Со лесно.
aj edno poprosto prasanje moram da prasham bidejkji mnogu raboti se iznachitav dali moze od norlevo da ti porasnat vlakna po lice,po grb i slicno
uhhh podobro da ne go ispiv sega pocnuvam da se nerviram hh a ti si piela ili ne ? znam deka se hormonski ama nikade ne pishuva za taa promena
Види, незаштитен секс е ризик. Не знаеме дали некоја останала бремена од предсемена течност, арно ама ризик постои. Нема шанси за бременост ако немаш секс. И со кондом постои шанса да останеш бремена, ако пукне. И со спирала постои шанса. И апче за ден потоа е ризик. Можеби нема да имаш никакви симптоми, ниту промени у хормони или пореметен циклус, ама пак во упатството е објаснето какви несакани ефекти можеш да очекуваш. Има несакани ефекти кои се јавуваат кај 1 жена на 10,000, дали ти ке си таа една жена или останатите 9999, повторно не знаеме.
Епа следен пат не пиј нешто за кое што не знаеш како функционира. Не за друго, туку ако не дај Боже имаш реакција на апчето, да знаеш од што ти е.
iako pishuvav ovde sepak se konsultirav so ginekolog i mi rece da ispijam sega pak ke odam na pregled i ubavo ke se konsultiram
Без разлика што ти рекол гинекологот, совет од мене е секогаш да го прочиташ упатството за лекот.. Не само за Норлево, туку општо. Некои лекови можат да доведат до алергиска реакција не дај Боже и со смртни последици. Ти пак консултирај си се со гинеколог, ама не оставај се на него..
Vcera i denes imav malkuu pokafaevo pri brisenje i ponekogas malku krv no na gakite nema nishfo Dali e mozno da mi probiva ili ?