Менс.циклус ми заврши на 17ти фебруари.Пиев норлево на 20ти февруари 11 или 12часа после ризичен однос и немав никакви проблеми е сега 4/ 5 дена после пиењето на норлево приметив крв и после имам крварење веќе втор ден вчера и денеска а упатството ми ее фрлено пред 4 5 дена ... знам дека крварењето пишува дека е несакана последица од апчето ама дали е ок после 4 5 дена што прокрварив и дека денеска е втор ден што крварам и даказам дека не е некое обилно крварење и имам ептен мали болки во стомакот ?
Добро а дали е мозно и после ова да останам бремена и колку време отприлика се крвари пошто сега е ова втор ден шо крварам
Не знам колку време ќе крвариш, инаку апчето најчесто делува.Што побрзо го испиеш по ризичниот однос тоа подобро.
Всушност тоа што ти крвариш е показател дека апчето делува. Може да биде исто како да имаш лесен циклус. Обиди се да се смириш и не се стресирај подобро ќе поминеш.
Каде прочита дека сум рекла дека доколку нема крварење не делувало? Апчето за ден (План Б) во себе содржи вештачка форма на прогестерон, хормон кој се лачи после овулација и ја поготвува матката за можна бременост, и доколку си бремена тогаш вредностите остануваат високи доколку не праѓааат. План Б работи на принцип на тоа што го залажува телото дека си овулирала. Тоа играње со хормоните предизвикува телото да е збунето и крварењето се нарекува Withdrawal bleeding и не е менструација. Доколку нема крварење не значи дека апчето не делува, туку дека твоето тело реагира на хормоналните промени на друг начин.
Zenski, kako so pisav ispiv apce , i posle 5 6 dena od pienjeto na apceto prokrvariv 5 6 dena krvarev, i sega trebase da mi dojde okolu 11ti a uste mi nema dojdeno, mozhno li e da ne deluvalo apcheto da se naprave belja... ?
Нормално е. И јас требаше да добијам пред 2-3 дена па уште немам.И јас имав некои 4-5 дена крварење. Ќе добиеш кад-тад не си прави стресови без врска.Апчето делува што побрзо го испиеш толку подобро. Ептен ако те фаќа језа направи си тест, да си мирна.
Da no eve mene vekje 6ti den mi docne, epten panika me fakja.. Gradite me bolat samo a ne mi ima dojdeno
Па можно е да имаш мало изместување на циклусот.Хормонска терапија е тоа. Пример мене 5 дена од кога го испив почна крв да ми тече неколку дена и фактички тоа ми е циклус. Сега кога треба уствари да имам, немам сфаќаш.Тек нареден месец ќе добијам пак (здравје Боже).Ако ептен сумљаш направи си тест за една недела.
Здраво После пиење на Норлево ми доцни 18 дена, денес бев на гинеколог ми рече дека имам циста на матката и затоа ми доцни. Прашањето ми е дали цистата е од апчето? Некој со вакво искуство ??
Mozhe sum dosadna jas ama ushte mi nema dojdeno, napraviv test 8 dena otkako mi kasneshe negativen bese, sure check napraviv ne od prva mokracha mislam deka nemalo vrska, e sea gradite ushte me bolat a nikako da mi dojde, mozno li e apceto da ne deluvalo iako iskrvariv 6 dena posle pienjeto na apceto , a testot da ne bil tocen da ne e rano napraven?
Кој датум точно се напи апче? Не се паничи од апчето можеш и три месеци да не добиеш пример. Јас добив еве веќе 5ти ден терам и мирна сум.
Не сум запознаена со апчињава, ама не се загрижувај чим 2 теста биле негативни. Колку често од разни апчиња каснело, настинки и сл. а плус си под стрес па и тоа влијае.