Која е логиката да бараат рецепт за ова ако веќе се вика итна контрацепција? Да не ги голтаат како бонбони? Има и такви, ама ако си свесен што е тоа апче и дека треба во крајно итна ситуација да го земеш, ќе знаеш што е правилно, макар и без рецепт да ги даваат. А и гинеколог секако би ти дал рецепт ако му ја кажеш ситуацијата. @1992g ти пишав лп. Не знам инаку дали можеш од некој дежурен лекар да земеш рецепт.
Дечкото за уши ке го извадиш од дома,а ти ке си седиш дома,и како знае СО АПЧЕ ДО УТРЕ ДА СЕ ПОЈАВИ ПРЕД ТЕБЕ.А ако не се појави,земи една цигла и акни му ја од глаа,да му дојде малце памет.
Како бе така,киднал во Грчка и те оставил тука сама?Здрав е тој во мозокот?Леле да сум на твое место,има и Грчка и Гераманија,и све да види,мамицата ке му ја расплакам,ма има до Грчка да иде апче да најде,и до вечер да го донесе бре цц говедо.
Пиши му порака "тата треба да частиш и кажи му дека неможеш да најдеш апче". Сјеби му го продолжениот викенд. А да ти направи услуга некоја членка од тука ако има позната во некоја аптека или да работи некоја таму? Па накнадно ќе и одесеш рецепта.
Провери во аптеки блиску до болница . Барем во Тетово тие се дежурни 6 дена неделно. Мислам дека само во недела после 20 часот не работат . И обавезно јави му се на дечкото или што и да ти е, извести го и заедно барајте аптека. Инаку јас по 12 или 13 часа испив норлево, исто во плоден ден се случи, и кај мене не делуваше. Еве го син ми , 5 години е веќе . Едно ќе те советувам. Смири се. Што е пишано од Бога , ќе биде. Секогаш постои начин. Ако не сте спремни за бебе, а сепак забремениш, имаш право на абортус. Смири се и фокусирај се на апчето.
Ако е доцна ништо,дете ке си го крстите Грцотакис и готово.Извини вака ама типацот е отиден со глаата,чим на сета мака те оставил сама,во ваква хаотична состојба.
Не чекај до утре, денот на половина е. Имаш дежурни аптеки на секој чекор. Ако не ти е до дете, барај. Дежурен гинеколог до сега ќе ти препишел, ако толку морало со рецепт. Ти како да не сакаш да најдеш.
Ха ха, чукни во дрво. Секако е известен. Мирни бевме зошто муабетот ни беше "Утре ќе најдеш во аптеки".
Ништо не ти реков за тоа. Тоа е твоја проблематика, јас ти кажувам каква примена има апчето. "Со утре ќе најдеш" ти кажал се.
Најдов излез, одам до матичната дома да идеме заедно до аптека, нејзе ќе и даделе. Само ми кажа дека норлево немало, некои други имало.