Тоа , да. И во такви ситуации е во ред да се пие ова апче. Ама овде се почесто читаме дека девојчињата го пијат превентивно. Конкретно последнава девојка. Еден ден пред добивање на циклус си го испила апченцето, затоа што фраерот не сакал да стави кондом ниту на време да го извади.
Тоа е затоа што не се едуцирани, а многу почесто затоа што немаат глас во врската. Мене прва врска ми е, прв партнер. До сега тој не користел кондоми ама јас од старт му кажав. Затоа е убаво или да се разговара со мајка/постара сестра или да истражат сами..
Точно така. Жално е колку лесно паѓаат под влијание и се трујат со апчиња, само затоа што некој не сакал да користи заштита. Си играат со сопственото здравје, а не се ни свесни. Ама најголемиот проблем е во тоа што не се едуцирани, а исто во родителите кои секогаш ги одбегнуваат ваквите теми а еве кои се последиците.
Здраво, сакам да прашам дали обавезно после пиење на Норлево апче ти доаѓа менструација или попросто да се изразам прокрваруваш или не е правило, знам дека после некој ден од пиење добиваш менструација ?
Мислам на самото апче дали секогаш мора да доведе до краврење бидејќи имам пиено пред некоја година и после 3,4дена прокрварив и после пак ми дојде менструација на време ?
Не знам дали крварење е показател дали делувало, никој не може да знае, ама јас тогаш дефинитивно за џабе го испив, немаше на што да делува. Ама прв дечко, двајцата испаничивме и се изглупиравме. Не се прават деца така лесно .
Ако претходно свршил и уринирал и се измил, или ако воопшто не свршил претходно, не би требало. Ама секогаш има шанса. И зошто ако се плашиш и не си запознаена со тоа, имаш секс без заштита?
Nemashe svrsheno prethodno i svrsi posle 5-10 sekundi od koga zavrsivme so odnoso ne svrsi vo mene 100%
A vas prv odnos vi e i zatoa sega ti e strav ili posle sekoj odnos se plashish?? oti ako taka lesno se zabremenuva od pred semena ke treba site trudni da se shetame