Здраво дечки сакам да прашам нешто пошто сум во паника.Со дечкоми имавме односи без заштита,но не осетив кога свршил туку само ми кажа дека ми свршил на пижамата и јас цеката скокнав од паника мислејќи дека предходно свршил малце внатре па извадил,он ми кажа дека не свршил внатре ама се сомневав пошто прв однос ни беше,поради тоа земав и таблетка ден потоа Elle One и наредниот ден пројрварев како менструација и тоа траеше само два дена и прекина.Ако некој знае зошто прокрварев или има слично вакво искуство нека ми пише.
Лапај си ги ти апчињата ко бонбончиња, по можност после секој однос и после мисли му ја зошто крвариш.
Да да, да спасиш глава од свршвење на пижама. Земи читни малце пред да имаш односи, и не клукај се со апчиња.
Не можам да разберам, прв однос, без заштита и одма пиеш апче бидејќи не си сигурна?Што планираше кога реши да не користиш заштита? Како мислеше да бидеш сигурна? Ти не ни знаеш зошто си го испила апчето и дали воопшто имало потреба. Верувај тешко е да се игнорираат мислењата како твоето, бидејќи е жално колку не сте свесни за последиците, не се заштитувате и пиете апчиња како бомбони, од неодговорност, непромисленост и неинформираност. Да си посетиш гинеколог, тој ќе ти објасни што и како. И да, обавезна е посетата на гинеколог, посебно кога си сексуално активен!
Имам користено заштита претходно ама неможиш секогаш да го имаш кондомот при рака не очекував ни сама дека ке падни секс
Да, можеш, ако имаш барем малку самоконтрола нема да имаш односи кога не носиш соодветна заштита со себе.
Дечки во паника сум на 17ти пиев Elle One таблетка за итна контрацепција веднаш после незаштитениот однос не ни поминаа 20мин па го испив апчето,на вториот ден прокрварев и тоа траеше два дена.Деновиве осеќам како тежина и гадење.(да напоменам дека бев во овулација)А вчера требаа да ми дојдат.Помагајте☹️
Тие таблети се со доста хормони, така да нормално е да има промени во циклусот. Јас тука не гледам проблем. Ако сепак сакаш да бидеш помирна, посети гинеколог.
Претпоставувам дека гадењето е една од нуспојавите кои може да ги предизвикаат овие таблети, иако не знам конкретно за Elle. Ама ако мислиш дека тоа е резултат на бременост, тогаш дефинитивно не е. И кога би била бремена, симптоми се јавуваат мнооогу покасно.
Most of the time, there is no reason to worry if you bleed after taking emergency contraceptive pills (also called "morning after pills" or "day after pills"). Although not a common side effect, the hormones in the pills (either progestin alone or progestin combined with estrogen) can cause some women to bleed at unexpected times. If that is the cause of your bleeding, it is not dangerous and you should expect it to go away by itself after you get your next period. сепак иди на гинеколог
blagodaram denes e vtor den kaj sho mi kasni nemam osetlivi gradi osven od vreme na vreme koa zemam hrana imam gadenje,imam namalen apetit, pod stres sum,zemav test za bremenost i ke vidam shto ke pokazhe Го направив тестот и негативен беше
Да, на сите што се користат за итна контрацепција. Инаку по пиењето на елаоне може да доцни циклусот до 7 дена.
uh fala ti barem malce me uteshi,denes e 5ti den kaj sho mi kasni,a vchera napraviv test za bremenost i negativen beshe