Zavisi koga ti bila ovulacijata, plodni denovi, dali ti e redoven ciklusot, sepak pri svrshuvanje vo tebe sekogash postoi shansa za bremenost, samo nekogash e pomala, nekogash pogolema, zavisi od ciklusot t.e. ovulacijata Ti docni li?
А кога доаѓа паметот, да има заштитен однос? Норлево не се тик-так бонбончиња, па после секој незаштитен однос. Сфаќам еднаш се десило, зашо пак? Сум читала и други жени по форумов и се чудам како денес на 15 години има деца што се поодговорни и позапознаени за секс и контрацепција од 30-40 годишни жени, што веќе имаат деца.
Може ли некој што точно знае да ми појасни. Дали дента кога има исцедок е ден на овулација или тоа е знак дека овулација ќе се случи наредниот ден? Во контекст на темата имав односи во вторник сабајле со пукнат кондом, но ми беше рано за овулација. Но, овулацијата подрани и имав исцедок во четврток навечер и од паника се напив апче. Знам дека може да не е ефикасно ако се пие при овулација, но пишуваше дека има шанси да спречи фертилизација и имплантација и после овулација. Имате ли искуство? фала
A ако не се пие при овулација како ќе спречи бременост? Фертилизација и имплантација без овулација не можат да се случат.
Денес ми е 23ден од циклус, синоќа имав незаштитен однос, утринава се напив норлево за прв пат во животот. Обично циклусот ми е 32-33денови,но несакав да ризикувам. Што да очекувам сега од апчево, и дали може да пијам диане35 кога ќе добијам циклус? Искуства?
Devojki, imav nezastiten odnos den posle zavrsetokot na menstruacijata, posle odnosot po okolu 20 casa ispov apce za den potoa.. posle apceto tie denovi bese se ok, no posle edna nedela osekam deka gradite mi se preosetlivi, imam grcevi skoro celo vreme vo delot na matkata.. dali moze da e toa reakcija poradi apceto ili ima sansi da sum bremena?? A treba da dobijam okolu 15 noemvri..
zdravo sovet moze sunoka mazot svrsi vo mene a posleden den imav menstruacija na 10 noemvri sega treba da dobijam pak na 10 dekemvri dali da se napijam apce rano mi e za drugo bebe
Женски има ли некој пиено норлево додека дои ? Матичниов не ми крева за да се консултирам,а вчера имав незаштитен однос со мм ,според календар ми стои дека е ден по овулација .
Здраво женски, сакам да ве прашам, имав односи и кондомот пукнал ама дечко ми вика не свршил во мене иако искрено малку се сомневам, сепак не си најсигурен. Доколку го испијам апчето дали ќе ги има истите симптоми на крварење, болки , грчеви или па ако стварно не свршил нема да има ништо од тоа?
Не го пиј ако не свршил во тебе. За апчето реакцијата е индивидуална кај секого, може да немаш и никаква.
здраво. имав незаштитен однос .. сврши во мене а моментално пред една ден од дешавката мi заврши циклусот.. после 9 часа испив норвело и сега еве по 5 дена не осекам ништо а ваљда не сум во плодни денови.. е сега отприлика колкави се шансите за несакана бременост ???
Мали се шансите да си бремена, кај повеќето денови првиот ден после добиено не е плоден, плус норлево си пиела. Но тоа не е бонбона, зезнато апче е и избегнувај да имаш незаштитени односи, особено со завршување, ако не сакаш да бидеш бремена.
прв пат го пиев апчево затоа прашав .. кај повеќе гледам имаат крварења или слично .. се надевам дека не сум бремена па ке видиме .. на календар за плодни денови не ми се плодни деновите .. сабајлево осетив како грчеви кај стомакот амс за кратко исчезнаа ..
Не можеш да знаеш кога ти се плодни, на календар дава кои ти се плодни денови доколку спаѓаш во мнозинството жени, девојки, кои имаат овулација на средина на циклусот. Но има исклучоци. Јас имам еднаш пиено вакво апче на 20тина години, од оваа перспектива непотребно, ама пак не би имала храброст да пијам. Си добив на време ама крварење слабо имав 2 недели, што никогаш не ми се случило.
Затоа се препорачува тоа апче ако може да се избегне и ич да не се пие, затоа што кај различни девојки различно делува.
се надевам дека се ќе биде океј .. се јавив кај матична и кажав таа вика немаш потреба за грижи не си бремена