после 6 дена се појави крварење .. по 7 дена т.е на 7та ден напраив тест негаивен .. има ли потреба за уште еден или не .. ??
Здраво девојки, со дечко ми имавме незаштитен однос баш на ден на овулација, но не сврши во мене. Дали постои опасност од бременост и дали има потреба да пијам апче? Фала.
Sakam da dodadam deka dvapati vo rok od 20 minuti imavme odnosi. I vtoriot pat svrsi nadvor od mene no me plasi predsemenata tecnost.
Шансите да забремениш од предсемена течност се мали, но сепак постојат. За нареден пат користете заштита и првиот пат, и вториот, и секој нареден за да не му ја мислиш како сега. Од стрес и од мислата да не си бремена само можеш полошо да си направиш, да ти касни менструацијата.
Здраво девојки, ми треба совет. Имавме однос со дечко ми, неколку дена после завршување на циклусот, на календарот ми пишуваше дека сеуште не сум во плодни денови, односно дека е ниска можноста за бременост... Кондомот ни пукна, а он ејакулираше во мене, и згора на се кога го вадеше кондомот се лизна бидејќи за жал бевме под дејство на алкохол.. По околу 20тина часа се напив Ella One за прв пат. Многу сум испаничена бидејќи читам искуства дека и покрај апчињата за ден потоа се останува бремена. Вакво нешто ни се случува прв пат после 4 години и многу сум испаничена бидејќи двајцата не сме спремни за дете. Дали има некој слично искуство, дали има простор за паника? Исто така, еве 2-3 дена после апчево ми се лоши постојано, ме болеа јајниците... Морам да напоменам премногу сум под стрес.. Исто така кога е најсоодветно да се направи тест за бременост? Менструацијата ми е за точно 3 недели, но премногу сум под стрес и не можам да чекам толку долго
Tест може да направиш 2-3 дена по доцнење ,порано нема да ти е точен ,гледај сега стресот намали го ,зш заради тоа може да ти касни па бетер да паничиш. А за тоа што ти се лошо по апчето нека каже некој што пиел.
Има случаеви кадешто апчето не се покажало да делува, но многу се ретки. Штом си се напила за помалку од 24ч. и не си повратила, добра си и не паничи. Ти се лоши и те болат јајниците како сајд ефект од апчето, што ќе помине за ден-два. Тест можеш да направиш откако нема да ти дојде или 2-3 недели после односот.
Здраво на сите, ако може некоја од вас да сподели мислење по однос на моето прашање. Имав незаштитен сексуален однос за време на менструацијата и тоа во 3 ден со ејакулирање внатре, во просек менструацијата ми трае 6-7 дена. Колку што можев да се информирам сперматозоидите остануваат во женското тело од 3-5 дена, но во одредени случаеви и до7 дена. Веќе 4та ден од менструацијата не ми тече толку многу (по една капка на ден), исто во 4та ден имам болки во јајниците и долниот дел на грбот.Последниот менструален циклус ми траеше 25дена. На апликациите и овие калкулаторите за пресметување на овулацијата, пишува дека плодните денови ми почнуваат веднаш по завршувањето на менструацијата, Прашањето ми е дали можам да останам трудна во ваква ситуација?? Знам дека е индивидуално но сепак да побарам мислење од тие што пробувале да останат трудни или имале ваква ситуација поздрав
Здраво.. Норлево пиев прв и единствен пат во животот на 04.11 Оттогаш наваму се обидувам да останам бремена ама засега ништо... Дали има шанса да имам пореметено нештоод апчето и после колку време се стабилизира организмот?
Циклусот точен ти е? Не знам зошто си го пиела ако од тогаш наваму пробуваш да останеш бремена, ама ти си знаеш.. Сепак не е долго време, бебиња не се прават кога нас ни текне.. не е плукни-залепи
Имав случај на корона и ме фати паника.. Затоа испив.. Точен ми е циклусот.. Само бев под голем стрес.. Имав смртен случај во семејството
Со оглед на претходново пишано и со оглед на тоа дека имаш редовен циклус би рекла дека си ОК..ама за сигурност посети гинеколог бидејќи ние тука не можеме да знаеме што се случува во твоето тело..
Здраво девојки. Малце сум во паника иако е моја вина. Вчера со дечко ми сакавме да пробаме за прв пат како е да се има однос без кондом. Влезе 2 3 пати и толку бидејќи ни беше страв на двајцата. После тоа сврши 10 минути веќе од кога го прекинавме односот. Денес видов дека сум во плодни денови и многу ми е страв од предесемемата течност иако претходно ништо немаше. Совет дали да пијам или само за џабе си правам стрес?