1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. bebedjakova

bebedjakova Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    после 6 дена се појави крварење .. по 7 дена т.е на 7та ден напраив тест негаивен .. има ли потреба за уште еден или не .. ??

2. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    57.293
    Рано ти е за тест.

3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.378
    Не прави тестови, особено не сега. Почекај да дојде време за добивање, па ќе видиш

4. bebedjakova

bebedjakova Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Kako so citam tuka po iskustvata se nadevam deka ne sum .. ajde ke vidime

5. Mi_98

Mi_98 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, со дечко ми имавме незаштитен однос баш на ден на овулација, но не сврши во мене. Дали постои опасност од бременост и дали има потреба да пијам апче? Фала.

6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Нема потреба.

На Mi_98 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mi_98

Mi_98 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Sakam da dodadam deka dvapati vo rok od 20 minuti imavme odnosi. I vtoriot pat svrsi nadvor od mene no me plasi predsemenata tecnost.

8. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463
    А уринираше дечко ти пред да имате по втор пат односи?

9. Mi_98

Mi_98 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ne

10. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463
    Шансите да забремениш од предсемена течност се мали, но сепак постојат.
    За нареден пат користете заштита и првиот пат, и вториот, и секој нареден за да не му ја мислиш како сега.
    Од стрес и од мислата да не си бремена само можеш полошо да си направиш, да ти касни менструацијата.

На cresa-jagoda, Осе и Mi_98 им се допаѓа ова.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Пак се мали шансите, сепак. Апчево се пие само ако сврши во тебе.

На Mi_98 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Здраво девојки, ми треба совет.
    Имавме однос со дечко ми, неколку дена после завршување на циклусот, на календарот ми пишуваше дека сеуште не сум во плодни денови, односно дека е ниска можноста за бременост... Кондомот ни пукна, а он ејакулираше во мене, и згора на се кога го вадеше кондомот се лизна бидејќи за жал бевме под дејство на алкохол.. По околу 20тина часа се напив Ella One за прв пат. Многу сум испаничена бидејќи читам искуства дека и покрај апчињата за ден потоа се останува бремена. Вакво нешто ни се случува прв пат после 4 години и многу сум испаничена бидејќи двајцата не сме спремни за дете. Дали има некој слично искуство, дали има простор за паника?
    Исто така, еве 2-3 дена после апчево ми се лоши постојано, ме болеа јајниците... Морам да напоменам премногу сум под стрес.. Исто така кога е најсоодветно да се направи тест за бременост? Менструацијата ми е за точно 3 недели, но премногу сум под стрес и не можам да чекам толку долго

13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Tест може да направиш 2-3 дена по доцнење ,порано нема да ти е точен ,гледај сега стресот намали го ,зш заради тоа може да ти касни па бетер да паничиш. А за тоа што ти се лошо по апчето нека каже некој што пиел.

14. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.327
    Има случаеви кадешто апчето не се покажало да делува, но многу се ретки. Штом си се напила за помалку од 24ч. и не си повратила, добра си и не паничи. Ти се лоши и те болат јајниците како сајд ефект од апчето, што ќе помине за ден-два.
    Тест можеш да направиш откако нема да ти дојде или 2-3 недели после односот. :)

Последна измена: 5 јануари 2021
    На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Happygirl777

Happygirl777 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, ако може некоја од вас да сподели мислење по однос на моето прашање.
    Имав незаштитен сексуален однос за време на менструацијата и тоа во 3 ден со ејакулирање внатре, во просек менструацијата ми трае 6-7 дена. Колку што можев да се информирам сперматозоидите остануваат во женското тело од 3-5 дена, но во одредени случаеви и до7 дена. Веќе 4та ден од менструацијата не ми тече толку многу (по една капка на ден), исто во 4та ден имам болки во јајниците и долниот дел на грбот.Последниот менструален циклус ми траеше 25дена. На апликациите и овие калкулаторите за пресметување на овулацијата, пишува дека плодните денови ми почнуваат веднаш по завршувањето на менструацијата, Прашањето ми е дали можам да останам трудна во ваква ситуација?? Знам дека е индивидуално но сепак да побарам мислење од тие што пробувале да останат трудни или имале ваква ситуација :) поздрав

16. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Здраво.. Норлево пиев прв и единствен пат во животот на 04.11
    Оттогаш наваму се обидувам да останам бремена ама засега ништо... Дали има шанса да имам пореметено нештоод апчето и после колку време се стабилизира организмот?

17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.727
    Допаѓања:
    172.716
    Циклусот точен ти е?
    Не знам зошто си го пиела ако од тогаш наваму пробуваш да останеш бремена, ама ти си знаеш..
    Сепак не е долго време, бебиња не се прават кога нас ни текне.. не е плукни-залепи

На mira.mira, cresa-jagoda, minne992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Имав случај на корона и ме фати паника.. Затоа испив.. Точен ми е циклусот.. Само бев под голем стрес.. Имав смртен случај во семејството

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.727
    Допаѓања:
    172.716
    Со оглед на претходново пишано и со оглед на тоа дека имаш редовен циклус би рекла дека си ОК..ама за сигурност посети гинеколог бидејќи ние тука не можеме да знаеме што се случува во твоето тело..

На mira.mira и macamaca24 им се допаѓа ова.
  20. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    241
    Здраво девојки. Малце сум во паника иако е моја вина. Вчера со дечко ми сакавме да пробаме за прв пат како е да се има однос без кондом. Влезе 2 3 пати и толку бидејќи ни беше страв на двајцата. После тоа сврши 10 минути веќе од кога го прекинавме односот. Денес видов дека сум во плодни денови и многу ми е страв од предесемемата течност иако претходно ништо немаше. Совет дали да пијам или само за џабе си правам стрес?