Не да пиеш апче и не си прави стрес затоа што може да ти предизвика каснење на циклус и ќе те фати паника.
Сфаќам дека си исплашена затоа што првпат пробувате без кондом, ама ако не свршил во тебе нема простор за паника и не треба да пиеш ништо. Уживај
Нема гајле. Сврши надвор од тебе и ако добро сфатив ви беше прва "рунда". Обично после свршвање партнер мокри да исчисти каналите ако сакате да имате однос без кондом пак. Така да на чисто си ти, океј е.
Девојки ве молам за совет, ќе полудам.. Имавме секс со дечко ми, со кондом нормално и кога излегуваше од мене за да сврши, а и имаше малце прснато во кондомот, кондомот се заглави внатре во мене. Надворешниот дел си беше надвор од мене, само почетниот дел од кондомот со свршеното внатре остана во мене. Го проверивме после тоа, не беше скинат ама што ако истече некако течноста внатре, се изедовме двата од нервоза. Прв пат ни се дешава ваква глупост, обично пазиме на се. Е сеа, зедов елаоне апче, свесна сум дека е џабе, не ми изгледа дека има некоја опасност пошто не сврши во мене и кондомот не беше скинат, од друга страна пак ме дрмат паники. Прв пат ќе ми биди да пијам апче, шо би ме советувале?
Нема потреба да пиеш апче. Ако не е пукнат кондомот како би излегла спермата за да оплоди јајце клетка. Знам те фаќа паника, но немаш никаков ризик.
Здраво девојки,имам едно прашање.Денес со партнерот првиот пат користевме заштита и се изми,уринира и потоа повторно имавме заштитен однос и кондомот се скинал,но не сме приметиле.Партнерот вика дека го извадил пред да сврши и тогаш приметил дека е скинат кондомот а јас сум многу голем паничар по природа па се мислам да не капнало нешто внатре бидејќи некако многу малку течност истече при свршувањето и бидејќи само што го извади сврши (секогаш го терам на ова заради можност од пукање на кондом). Не сум во плодни денови,само што ми заврши циклусот,но уште еднаш ќе речам многу голем паничар сум па се мислам дали да земам апче за ден потоа?Свесна сум дека е штетно но се плашам од таа предсемема течност и да не капнало нешто внатре.
Zdravo devojki, mi treba pomos od vas. So decko mi imavme odnos so kondom normalno no koga zavrsivme kondomot zaglavil vo mene znaci samo pocetniot del a dodeka pak nadvoresniot nadvor si bese i kondomot ne besr skinat no sepak mi e strav da ne poteklo vo mene i posle 15casa se napiv norlevo
Od strav bese se napisano slucajno da ne mozelo da potece bidejki menstruacijata samo sto mi zavrsi pred nekoj den a ne mi e redovna.
Zdravo. Imav nezashtiten odnos so shansa za bremenost. Za 8h ispiv elleone apce i drugiot den(denes)imam malo krvarenje Dalo e normalno? Ima ili nekoj vakvo iskustvo ? Fala
Обично во упатството на вакви таблети пишува дека е можно крварење. И нормално е. И да болат гради исто како во пмс. Може ќе имаш и пореметување во циклусот кога следен пат треба да добиеш, порано или покасно да почне. Се надевам си прочитала кога си го испила, сепак не е тоа бонбона.
Tocno deka mozno e krvarenje no ne pishuva kog tocno,a na forumov citav deka obicno dobivale 5,6,7dena odkoga ke go ispijat a nekoj nekoj voopshto do sleden ciklus. Za toa poarav mislenje bidejki prv par pijam. Fala
пред 9 часа имав однос сврши во мене. не сакам бременост. последно добив менструација на 16ти февруари. имам редовен циклус. кога да испијам таблетка?