Не се сите жени исти... има жени кои од прва забременуваат, има жени кај кои е потребно подолго време. Твоето лично искуство не е репер дека истото се случува кај сите жени.
Дали може да ми кажете како се викаат апчињата за ден потоа мислам на име како што се норлево, не сум во мк а морам да земам.
Не сум сигурна дали да го земам, вчера имав однос после 8 месеци, 2 пати ама не сврши во мене, беше надвор и ме фаќа паника, плус на календарот ми пишува дека сум во плоден ден, некој совет што да правам?
Ако не свршил во тебе, нема потреба од апче. Апчето не е играчка, земи го ако е неопходно, ама во овој случај не е воопшто.
Ако не сврши во тебе не го земај. И важно е дали меѓу двете партии уринираше. Ако не, тогаш сепак има ризик
Здраво женски, читав по форумов ама има премногу коментари а не наидов на одговор на моето прашање меѓу тие што ги прочитав. Мојата мака е следна, Менструација имав на 15ти јули, а Норлево се напив на 29ти (прв и последен пат ќе ми биде) На 3ти прокрварев и еве сеуште крварам доста обилно. Знам дека ова не е менструално крварење, па ме интересира од членки со слично искуство што да очекувам? Колку би траело крварењето и што да очекувам во следниве месеци во однос на циклусот? Знам дека е направен хаос во хормоните (камо среќа да знаев пред да го испијам) и за колку време да очекувам да се нормализира хормоналниот статус? Ви благодарам многу, секој одговор ќе ми значи ❤️
Пред неколку дена ти е прашањето, се надевам си била на гинеколог штом имаш обилно крварење не е за занемарување. Најдобро е да те погледне и на ехо и ќе ти даде најдобри совети.
Здраво. Со сопругот пред 3 недели имавме незаштитен однос и тој сврши во мене, јас бев во плодни денови. Поради одредени здравствени причини не беше време за бременост, па после 36 ч. се напив Норлево. Вчера направив два теста бидејќи ми каснеше, и двата се позитивни. На гинеколог имам закажано за 10 дена. Ме загрижува помислата да не некако му имам наштетено на плодот. Бидејќи кога веќе сум бремена, сакам да го задржам. Има ли некоја членка исто искуство?
Zdravo vcera imav nezastiten sex i deckoto svrsi vo mene posle saat se napiv ellaone Do vecerta kaciv temp i denes imam treska i eden vid nastinka dali e mozno od apceto da imam takva reakcija ili samo sum nastinala
Здраво јас имам 17 години и од пред 1месец започнав да бидам сексуално активна,пред околу 6 дена на дечко ми му се скина кондомот и сврши во мене.Утредента имаше поминато околу 17 часа и од аптека купивме НорЛево таблета.Тој ден не почувствував ништо. Овие денови чувствувам блага болка во јајниците и стомакот ми е подуен и додека имаме односи чувствувам остра болка во јајниците, дали е можно да е од таблетката, се плашам да не сум бремена, мене треба да ми дојде менструација за 2 недели, што да правам!!?
Најверојатно си во овулација, оттаму и болката во јајниците, не е исклучено да е од апчето, ама не би знаела да кажам, немам искуство. Ништо да не правиш, ќе видиш дали ќе добиеш циклус или не. Може да се случи да ти доцни, па да не се стресираш, ќе си направиш тест.
Здраво, пред три дена ми заврши менструацијата, денес имавме однос со партнерот при што сврши во мене. Се мислам дали да земам од апчево?