1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    7.570
    @x-MajaEsposito-x зедов 8) фала на советите :hug:

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Имавме незаштитен секс со дечко ми, помеѓу првиот и вториот пат имаше разлика околу 10 до 15 минути не сврши во мене, ама ме фаќа паника, дали да отидам до аптека да си купам апче:(

На Phoneix му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Phoneix

Phoneix Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Не, штом не свршил во тебе ич не се секирај!

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Ако мокрел, се измил после првиот пат, тогаш не би требало да има место за паника.

5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.322
    Допаѓања:
    11.762
    Ако се изми и мокрел пред вториот пат нема потреба да земаш апче, само хормоните ќе ти ги поремети

6. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    7.570
    Не, никако.

7. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    35
    Девојки имав однос со дечкото, прво беше со кондом после некои пола саат без ама не сврши во мене и после 20мин пак исто без кондом и не сврши во мене, а плодни денови ми се некако се исплашив, дали да се напијам од тоа апчето... Инаку имам 19 год

На Iren4ep му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vildiz

Vildiz Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2021
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    195
    Не знам што да ти вратам искрено. Страв ми е да ти пишам да се напиеш и да ти се случи нешто (може да имаш негативни последици-многу се лоши тие апчиња и да ти се измести целиот циклус) зошто не свршил во тебе и мислам не треба да паничиш.
    Сепак ако одлучиш да се напиеш - да знаеш дека во следните шест месеци не смееш повторно тоа апче да го земеш а по можност гледај и една година да е бидејќи си многу млада.
    Зборуваше со него за ова? Да не те тера тој да се напиеш апче?

Никогаш во иднина не дозволувај да имаш односи без кондом бидејќи можеш да закачиш некоја инфекција или болест. Не дозволувај да те предомислува да не користите кондом, цени се повеќе себеси. Не заслужуваш вака да се тресеш и да се мислиш дали да пиеш апче во четири часот наутро.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    35
    Не сврши во мене тоа сум сигурна, ама ми е страв од тоа дека предтоа имавме па да не останало нешто не знам стварно

10. Vildiz

Vildiz Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2021
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    195
    Што направи тој после односот? Се избриша само? Мислам на после првиот пат со кондом.

11. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    35
    Па си се облече се најнормално, абе види јас паничам анксиозна сум, минатиот месец исто за без врска се стресирав и ми каснеше па ми дојде џабе се плашев сега пак али ме плашат овие плодни денови некако

12. Vildiz

Vildiz Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2021
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    195
    Напиј се апче ама немој веќе никогаш да дозволиш да имаш секс без кондом. И нему да му го кажеш ова уште сега веднаш. Во моментов само ти се стресираш, нему не му е гајле колку тебе што ти е. Утре ако си бремена ти ќе треба да абортираш и да трпиш болки.

Зошто дозволуваш да имате секс без кондом?

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    35
    Првпат ова се случува вака, до сега секогаш сме користеле..
    А за апчево која цена е и какви несакани дејства има страв ми е некако да земам ама ако мора

14. Vildiz

Vildiz Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2021
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    195
    Значи прв пат и никогаш веќе немој да дозволиш. Знам звучам ептен грдо вака кога ме читаш ама сум поминала низ истото и верувај дека не вреди да дозволиш се да ти прави. Нема повеќе да те цени ако дозволуваш, истиот ќе биде. Или можеби и полош ако му било тоа целта. Знам еден што и раскина на другарка ми поради тоа што не му дозволуваше да имаат секс без кондом.

Апчето е 510 денари мислам, не повеќе од 550. Има многу несакани хормонални последици ако го најдам сега упатството ќе ти го испратам да го прочиташ. Да знаеш ако следниот месец не добиеш менструација нема да биде поради тоа што си бремена, туку од апчето. Ќе треба уште утре рано да го купиш затоа што има најголемо дејство ако се испие што побрзо по односот.

Еве го упатството: https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/dru...p10-finki_zdravstvo?t:ac=detailview/817972752

15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    7.570
    Апчето е 640 ден.

16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.322
    Допаѓања:
    11.762
    Ако веќе си решила да имаш незаштитен однос барем кажи му да се измие и да уринира меѓу 2та пати, затоа што ако не уринира можи да е нешто останато од првиот пат. Ако си во плодни деној и не го направил тоа што ти го напишав ќе треба да се напиеш апче, нешто што е многу штетно и секако ум за друг пат. Ако имаш анксиозност и паничиш секогаш кога ќе имаш однос, и за заштита од инфекции,болести... немој да прифаќаш без заштита. Сепак здравјето твое е пред се друго

17. ann23

ann23 Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Devojki imav odnos so deckoto prvo bese so kondom no pri menuvanje pozi se izvadil a nie ne primetivme i toj svrshi vo mene(pred toa imase svrseno 2 pati vo kondom i nemase mnogu sperma). Ispiv Norlevo posle 20 min, a spored kalendarot sum vo plodni denovi vtor den. Imav kafen iscedok pred odnosot.
    Dali mislite deka apceto kje spreci bremenost?

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.433
    Допаѓања:
    10.475
    Најчесто спречува, но има случаеви и кога настанува бременост.

19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    7.849
    Апчињата за ден потоа може да ја поместат овулацијата. Ако е веќе започната овулацијата не делуваат. Тогаш се има најголеми шанси за бременост. Исто ако е настанала бременоста не делуваат.
    И јас сакав да земам апче за ден потоа, ама кај мене веќе беше започнала овулацијата и заради тоа не го испив апчето.
    За среќа не останав бремена.
    Прочитајте во упатството, се е убаво напишано таму.
    П. С Чудно ми е што на пример на упатството на македонски кај Апче за ден потоа пишува дека се спречува и оплодената клетка да се вгнезди, а на германски страни ако напишеш е секогаш болдирано дека не може да се спречи оплодената јајцеклетка да се внезди.
    Јас го читав германското упатство и заради тоа така одговорив.

.Die einzige wissenschaftlich belegte Wirkung der Pille danach ist die Verzögerung oder Verhinderung des Eisprungs. Die Pille danach verhindert nicht die Einnistung einer befruchteten Eizelle.

Последна измена: 22 ноември 2021
    На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SupernovaS

SupernovaS Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    36
    Здраво девојки имам прашање
    Синоќа имав незаштитен однос и пред да сврши, дечко ми ми рече да се тргнам но јас не го слушнав па тој ме тргна и сврши настрана. Многу се исплашив бидејќи е прв пат да имаме незаштитен однос и малку ми е страв бидејќи се сомневам дека можеби малку сперма останало во мене. Дали да земам Норлево?

На Pepka му/ѝ се допаѓа ова.