Шансите да забремениш од предсемена течност иако теоретски постојат сепак се мали ,ноо едно се надевам дека вечерта не си имала повторно незаштитен однос одкако веќе еднаш свршил (освен ако уринирал).
Симни си апликација една Clue се вика, си бележиш кога имаш менструација, односи, имаш 200 опции таму, супер е апликцијата, и автоматски ти рачуна плодни денови, и ќе си гледаш кога ќе имаш и тие денови ќе пазиш и нема да се стресираш. Дека прочитав на претх страна дека си рачунала нешто денови за овулација.Апликцијава прави сѐ само ти внесуваш информации.
update, treba da mi dojde na 20ti no denes dobiv onakva kafeava tecnost tocno posle 1 nedela posle pienje na apceto sto ja dobivam pred da krvaram.. i toa obemno tecenje.. sto tteba da znaci? deluva ili ne.. i ako treba test da pravam koga e najpovolno da se napravi? odnos imav pred 8 dena nezastiten..
Делува. Од апчето исто тече крв и е као кајд оф добиено Пошо ти ја чисти матката Мене 5 дена така ми течеше крв и после некој ден пак добив и така цел месец со памперс Затоа не се пие сѐ дур не сте сигурни дека свршил во вас На секој незаштитен однос ако се пиело.. Кузнае шо ќе ви се дешава
ne ne, jas pogore imam pisano sve, imav nezastiten i svrsi vo mene, znam jas mu dozvoliv ahhahaha ama posle stravovi stravovi.. inace daj boze da deluva
Здраво женски, сакам да прашам нешто. Синоќа имавме незаштитен однос со дечко ми и некако му се испушти, сврши во мене. Тоа беше околу 00:30 часот и јас сабајлево испив Норлево кај 8:30 значи некаде 8 часа после тоа. Е сеа прашањето ми е пошто читав некаде дека од апчето треба да имаш крварење а има и шанси да не делува, колку време треба да помине да почниш да крвариш и дали ако немаш крварење значи дека апчето не делувало?
posle toa za kolku vreme treba da ocekuvam da mi dojde? bi trebalo ako mi doagja na 31den da racunam od toa krvarenje?
А што ако испиеш апче а не искрвариш?Мене ми се деси со дечко ми однос,ко го извади веќе можно беше и внатре да има дел свршено,по 2часа се напив 1апче норлево..Еве 5 дена помина немам искрварено али ми се гади како киселини имам некои и ме сечи стомакот и мие подуен.
Порано знам дека само Норлево имаше по аптекиве како опција за итна контрацепција. Е сега сигурно има и други, вие што знаете кажете ми кои се достапни низ аптекиве да си набавам. Не ми е ништо итно, само секогаш сакам да си ги имам во фиока за недај Боже. До скоро бев на контрацептивни таблети, сакав да продолжам, но морам пауза кратка да направам, а втора бременост никако не сакам да ми се случи, па сакам нешто да имам дома како итна контрацепција.
Елла оне се вика замената за Норлево. Околу 1200 денари е. Ама знаеш дека се пие во најитни ситуации, кога сте сигурни дека сте направиле грешка.
Uste kolku dena imas za da dobies redovno? Mozno e da ne iskrvaris deka ispi odma i ne si bila vo plodni denovi
Зошто имам киселини ми се гади..Се надевам делувало прв пат во.живот ова ми се дешава...Мн мие напнат стомакот и поуден и кислени ко да имам
Ako pies prv pat golema e verojatnosta da deluva, i mila zavisi kolku g imas Ne se stresiraj ne se sekiraj Drug pat povnimatelno za da ne treba da pies apce deka disbalans pravi na hormonite Relaksirajse ne veruvam da si trudna i ne ti bile plodni denovi mislam