Devojki imam edno prasanje, malku sum vo panika. Imavme odnosi so kondom no istiot pukna, mazh mi tvrdi deka ne napravil belja I se bilo nadvor no mene mi e strav bidejki pred 1 mesec imav induciran poragaj pa kiretaza da ne slucajno se fati nesto... seuste ne sum dobila ciklus posle bremenosta a doktorkata sovetuvase sledna bremenost da bide posle 4 meseci. Dali nekoja imala slicno iskustvo I dali smeam da se napijam apce za den potoa za sekoj slucaj?
Штом било надвор не земај апче. Се ќе биде во ред, ти посакувам добри здравје и да си видиш две цртки за 4м
Zdravo Vo sredata imavme odnosi bez zastita. On svrsi nadvor, no mene mi se plodni denovi i me fati panika. Vo cetvrtokot vo kosultacija so ginekologot mi rece ako mi e panika da se napijam apce- den poto. Posle 24h go ispiv. Seuste nemam nisto proteceno samo sum mn napnata i duri denes petok povrativ. Moze li nekoj slicno iskustvo da mi kaze ako ima...kolku vreme deluva apcrto. Sto ako ne se fatiko nisto a jas go ispov.ke imam nesto....
Прочитај на упатството ама мислам ако повратиш дека нема дејство апчето. И јави му се на гинекологот прашај го.
Go ispiv vo cetvrok vo 15 30h a povrativ vo petok vo 12.30. Na upatstvoro pisuva vo rok od 3 saati da ne povratis
Немаш гајле чим другиот ден си повратила, друг пат за да не пиеш вака апче користете заштита, и повеќе почитувајте се себеси, апчињата се хормонска бомба...
Тогаш немаш гајле. Реално шансите за бременост ти се многу мали зашто свршил надвор и плус се напи апче.
Може и да нема. Може редовно да си добиеш кога ти е термин, а може и да ти дојде порано/покасно. А крварење од апчето може и да немаш.
Нема да си бремена, свршил надвор плус апче си се напила, а за крварење не е кај сите исто, можи да има можи да нема, сега без паника relax
Деевојки помош, никогаш досеа не ми се случило да пијам апче за ден потоа, ни пукна кондомот и дечко ми вика дека можно било малце да му се испуштило. Несакам да ризикувам, ако се напијам ке бидам заштитена?