Zdravo .. Pred 9 dena imav rizicen odnos. Posle 7casa ja ispiv tabletkata.. Dva dena imav bolki vo polovina i jajnici.. Napraviv test pred 4 dena izleze negativen .. Treba da mi dojde utre a sinoka imav odnos.. Ne svrsi vomene nadvor svrsi i potoa prodolzivme .. Neplodni denovi sum .. Mozna li e pojava za bremenost ?
Јас имам одговор. Да си ги цениш повеќе СВОЕТО здравје, мир и задоволство. За другото, никој не гледа на гравчиња за да ти одговори дали има “можна појава на бременост”.
И јас многу убаво ти одговорив затоа што од се срце ти посакувам да цениш повеќе, а не постојано да се изложуваш на исти ризици поради туѓо задовоство. И верувај дека никој не може да ти одговори дали можеби си бремена, затоа што не ти го знаат траењето на циклусот, кои ти се плодни денови, како организмот ти функционира. Има жени што тешко забременуваат, а има жени кои и покрај испиеното апче, останале бремени. И, како некој рандом на форум да си земе одговорност да ти даде било каква претпоставка?!
А зашо мислите дека со секој незаштитен однос ќе истанете бремени? Ја со бившиот 5 месеци шо се гледав*, на голо, па уште ми е рамен стомаков машала. Ќе си пазите, не да го вади пред да почне да свршува, мочање едно друго, предсемена.
И јас со години сум го правела истото, со партнер на кој му верувам и кој знам дека ќе внимава и нема да не доведе во несакани ситуации. Кај девојката од погоре, тоа не е случај очигледно.
Не ја напаѓајте девојката, можеби е тинејџерка и не е уходана. (Едит: Не дека ја напаѓате, добро и' мислите. Само изразете се со подобри зборови. Чим дошла на форум да прашува, страхува од несакана бременост поради х причини. Да не ја доисплашиме. ) @Sinolickaa1 Убаво ти кажале се', не можеме ние тука со сигурност да ти кажиме. Другото искуство не може да биде и твое во оваа работа. Ако сакаш утеха, не би требало да си бремена. Но теориски секогаш има шанса, иако мала, таа постои. Не практикувај незаштитен однос. Не само ради бременост, туку и за твоето здравје. Прво мисли на себе, те молам девојко. Едуцирај се добро на темава и размисли што и како сакаш ти. Несакана бременост не е единствено што може да се случи.
Што ви е со коментариве? Не секој е едуциран и не секој знае се како вас. Затоа и постои темава, да се даде совет. Шансите да си бремена се речиси непостоечки. 1. Во неплодни денови не се забременува(НО никогаш со сигурност не знаеш кога ти се плодни/неплодни, односно може да варира) 2. За да настане бременост треба да сврши во тебе, но постои шанса и од предсеменста течност која може да содржи сперматозоиди. А ако сте продолжиле без да се измие и уринира шансите дека навлегле сперматозоиди во тебе се големи. 3. Си испила апче за таа намена, нема зошто да се плашиш. Само имај на ум дека тие апчиња се доста штетни, и смееш да ги пиеш МАКСИМУМ еднаш во 6 месеци. Не си трудна, ама нареден пат повнимателно, и не дозволувај незаштитен однос, не само поради бременост, има многуу болести. Ако си во долга врска, сакаш да имаш незаштитен, и единствен проблем ти е бременоста, постојат контрацептивни таблети, многу подобар избор од овие “апчиња за ден потоа”.
Апчето се пие и е ефективно до 72часа по ризичниот однос. Ако си го испила 7 часа по односот значи делува. Не те разбирам, ти касни? Кога треба да добиеш? Самото апче може да доведе до тоа да ти касни. Не се плаши. Според ова што го пишуваш шанси нема да си трудна, ептен треба некој исклучок да си 1 во милион. Прво, не свршил во тебе. Второ, не ти биле плодни денови, трето си се напила апче. Значи за да си трудна треба и да навлегле сперматозоиди, и овулацијата да ти се поместила и да си тој 1% што апчето не делува. Нема шанси, не се останува трудна така лесно.
Друг пат никако да имаш однос еден по друг без заштита затоа што на секое ќе пиеш апче што е штетно, и секогаш постои ризик за бременост ако 2 пати со ред имате однос без заштита, а притоа партнерот не уринира и се измие, запамти го тоа за друг пат
Вака сега,пред 1 ден имавме однос со девојками и пукна презервативот , во моментот баш и свршив,имавме поза cowgirl истата секунда го извадив пенисот од вагината и не ја оставив да легне на кревет и истиот момент појдовме до тоалет да се уринира и да се избрише, по 1 саат сатипол максимум зедовме норлево, и сега знам многу луѓе зборуваат и баш деновиве читам по форумов искуства со него , иткн иткн, сакам да прашам дали има можност да забремени , бидеќи повеќето од спрематозоидот го уринираше па го избриша и испи апче по 1 сатипол од односот, ја сваќам озбилноста на апчето и колку е само ефикасно , но сепак , сите имаме црфце што не копка , нели ? И веќе втор ден одкако го испи апчето само мала главоболка дента , и денеска болка во долниот дел од стомакот , разбирам од апчето е ради тоа што ги пореметува хормоните. Во текот на дента направивме тест излезе негативен, но нормално нема да покажи исправо нели ради јачината на мокрачата денски и утрински, па направивме сабаљево, и испадна негативен. Апчето бајдавеј е 1500милиграми , и прашувам ради тоа малото црфце што ме копка , и да има поминато 10тина дена од како и заврши менструалниот циклус. Прашањето мие дали направивме беља , или џабе се секирам?
Мала е веројатноста, ама сепак постои.. Друг пат не терај толку долго со пенетрација пред само свршување да го вадиш, извади го некое време пред тоа..
Свесен сум дека постои , зато и прашувам. Ама сепак и во бришењето на вагината на 3 парчиња од хартијата имаше спрематозоид, плус апче и уринирање , 98% проценти сум сигурен ради тоа дека немаме направено беља , другото е на господа , и на организмот нејзин . Фала ти
Малку ми е чудно што мислиш дека можеш сперма да извадиш од вагинални канали со марамче.. А и како познавте дека тоа што е на марамчето е сперматозоид? Каков беше по форма сперматозоидот на марамчето, баш опиши ми го..