1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. Sinolickaa1

Sinolickaa1 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Zdravo .. Pred 9 dena imav rizicen odnos. Posle 7casa ja ispiv tabletkata.. Dva dena imav bolki vo polovina i jajnici.. Napraviv test pred 4 dena izleze negativen .. Treba da mi dojde utre a sinoka imav odnos.. Ne svrsi vomene nadvor svrsi i potoa prodolzivme .. Neplodni denovi sum .. Mozna li e pojava za bremenost ?

На Min4ey му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sinolickaa1

Sinolickaa1 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
  3. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    14.342
    Јас имам одговор. Да си ги цениш повеќе СВОЕТО здравје, мир и задоволство. За другото, никој не гледа на гравчиња за да ти одговори дали има “можна појава на бременост”.

На cresa-jagoda, Andrijano31, lost123 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sinolickaa1

Sinolickaa1 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Prasav ubavo

5. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    14.342
    И јас многу убаво ти одговорив затоа што од се срце ти посакувам да цениш повеќе, а не постојано да се изложуваш на исти ризици поради туѓо задовоство.
    И верувај дека никој не може да ти одговори дали можеби си бремена, затоа што не ти го знаат траењето на циклусот, кои ти се плодни денови, како организмот ти функционира. Има жени што тешко забременуваат, а има жени кои и покрај испиеното апче, останале бремени.
    И, како некој рандом на форум да си земе одговорност да ти даде било каква претпоставка?!

На cresa-jagoda и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  6. Sinolickaa1

Sinolickaa1 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Vo red e .. Fala mnogu sepak ama sakav nekoj da odg ako pominal niz istovo

7. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    57.212
    Односи едно по друго без заштита не практикувај.

8. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.511
    Допаѓања:
    7.952
    Не е можна бременост. Ем таблета ем неплодни денови.

На Sinolickaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.025
    Допаѓања:
    48.907
    А зашо мислите дека со секој незаштитен однос ќе истанете бремени?
    Ја со бившиот 5 месеци шо се гледав*, на голо, па уште ми е рамен стомаков машала.
    Ќе си пазите, не да го вади пред да почне да свршува, мочање едно друго, предсемена.

Последна измена: 25 ноември 2022
    На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    14.342
    И јас со години сум го правела истото, со партнер на кој му верувам и кој знам дека ќе внимава и нема да не доведе во несакани ситуации. Кај девојката од погоре, тоа не е случај очигледно.

На GirlVolley, cresa-jagoda, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Sinolickaa1

Sinolickaa1 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Fala vi na odgovorite samo pobarav mislenje ne me svakajte greska

12. poi

poi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Не ја напаѓајте девојката, можеби е тинејџерка и не е уходана.
    (Едит: Не дека ја напаѓате, добро и' мислите. Само изразете се со подобри зборови. Чим дошла на форум да прашува, страхува од несакана бременост поради х причини. Да не ја доисплашиме. :) )
    @Sinolickaa1 Убаво ти кажале се', не можеме ние тука со сигурност да ти кажиме. Другото искуство не може да биде и твое во оваа работа. Ако сакаш утеха, не би требало да си бремена. Но теориски секогаш има шанса, иако мала, таа постои. Не практикувај незаштитен однос. Не само ради бременост, туку и за твоето здравје. Прво мисли на себе, те молам девојко. Едуцирај се добро на темава и размисли што и како сакаш ти. Несакана бременост не е единствено што може да се случи.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.404
    Што ви е со коментариве? Не секој е едуциран и не секој знае се како вас. Затоа и постои темава, да се даде совет.
    Шансите да си бремена се речиси непостоечки.
    1. Во неплодни денови не се забременува(НО никогаш со сигурност не знаеш кога ти се плодни/неплодни, односно може да варира)
    2. За да настане бременост треба да сврши во тебе, но постои шанса и од предсеменста течност која може да содржи сперматозоиди. А ако сте продолжиле без да се измие и уринира шансите дека навлегле сперматозоиди во тебе се големи.
    3. Си испила апче за таа намена, нема зошто да се плашиш. Само имај на ум дека тие апчиња се доста штетни, и смееш да ги пиеш МАКСИМУМ еднаш во 6 месеци.
    Не си трудна, ама нареден пат повнимателно, и не дозволувај незаштитен однос, не само поради бременост, има многуу болести.
    Ако си во долга врска, сакаш да имаш незаштитен, и единствен проблем ти е бременоста, постојат контрацептивни таблети, многу подобар избор од овие “апчиња за ден потоа”.

14. Sinolickaa1

Sinolickaa1 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Ispiv ama go ispiv pred 9 dena

15. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.404
    Апчето се пие и е ефективно до 72часа по ризичниот однос. Ако си го испила 7 часа по односот значи делува. Не те разбирам, ти касни? Кога треба да добиеш? Самото апче може да доведе до тоа да ти касни. Не се плаши.
    Според ова што го пишуваш шанси нема да си трудна, ептен треба некој исклучок да си 1 во милион.
    Прво, не свршил во тебе. Второ, не ти биле плодни денови, трето си се напила апче. Значи за да си трудна треба и да навлегле сперматозоиди, и овулацијата да ти се поместила и да си тој 1% што апчето не делува. Нема шанси, не се останува трудна така лесно.

16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    11.760
    Друг пат никако да имаш однос еден по друг без заштита затоа што на секое ќе пиеш апче што е штетно, и секогаш постои ризик за бременост ако 2 пати со ред имате однос без заштита, а притоа партнерот не уринира и се измие, запамти го тоа за друг пат

17. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Вака сега,пред 1 ден имавме однос со девојками и пукна презервативот ,
    во моментот баш и свршив,имавме поза cowgirl истата секунда го извадив пенисот од вагината
    и не ја оставив да легне на кревет и истиот момент појдовме до тоалет да се уринира и да се избрише,
    по 1 саат сатипол максимум зедовме норлево, и сега знам многу луѓе зборуваат и баш деновиве читам по форумов искуства со него , иткн иткн, сакам да прашам дали има можност да забремени , бидеќи повеќето од спрематозоидот го уринираше па го избриша и испи апче по 1 сатипол од односот, ја сваќам озбилноста на апчето и колку е само ефикасно , но сепак , сите имаме црфце што не копка , нели ?
    И веќе втор ден одкако го испи апчето само мала главоболка дента , и денеска болка во долниот дел од стомакот , разбирам од апчето е ради тоа што ги пореметува хормоните.
    Во текот на дента направивме тест излезе негативен,
    но нормално нема да покажи исправо нели ради јачината на мокрачата денски и утрински,
    па направивме сабаљево, и испадна негативен.

Апчето бајдавеј е 1500милиграми , и прашувам ради тоа малото црфце што ме копка , и да има поминато 10тина дена од како и заврши менструалниот циклус.
    Прашањето мие дали направивме беља , или џабе се секирам?

18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    12.068
    Мала е веројатноста, ама сепак постои.. Друг пат не терај толку долго со пенетрација пред само свршување да го вадиш, извади го некое време пред тоа..

19. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Свесен сум дека постои , зато и прашувам.
    Ама сепак и во бришењето на вагината на 3 парчиња од хартијата имаше спрематозоид,
    плус апче и уринирање , 98% проценти сум сигурен ради тоа дека немаме направено беља , другото е на господа , и на организмот нејзин .
    Фала ти :)

20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    12.068
    Малку ми е чудно што мислиш дека можеш сперма да извадиш од вагинални канали со марамче.. А и како познавте дека тоа што е на марамчето е сперматозоид? Каков беше по форма сперматозоидот на марамчето, баш опиши ми го..

На naturally, Feminka22, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.