1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.418
    I da bila vo denovi okolu ovulacija, testot napraven po 1 den od odnosot nema da pokazhe tochen rezultat.
    Test se pravi koga docni ili najrano 2 nedeli po odnosot.
    Vtoro so uriniranje ne mozhe da se izvadi sprema od zhenskoto telo, zatoa shto stanuva zbor za 2 razlichni sistemi i razlichni kanali.
    Treto ne se vadi sperma so brishenje.
    Chetvrto ne praktikuvaj taka, koga epten si pri kraj togash da se trgnesh, i so kondom koga si, ke se trgnesh navreme, nadvor ke zavrshish.
    Apcheto e efikasno, ama ne smee da go pie povekje od ednash vo 6 meseci.
    Mozhe da i kasni od apcheto, zatoa shto stanuva zbor za apche koe e bomba od hormoni, vo toj sluchaj se pravi test.
    Petto i najvazhno, educirajte se pred da imate odnosi.

На naturally, Glowy, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Во ред , фала.
    Знам дека не се вади сперма со бришење , не ни ја вадевме
    Во моментот кога сетив дека тоа се случува се оттргнав имаше и на мене сперма
    , одма истрчавме во тоалет , уринираше , и се избриша надворешно и на тоалетната имаше сперма ,знам дека звучи глупо и просто , ама знам да разликувам сперма од урина.
    Знам за ефеките на Норлево , фала ти сепак.

3. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Сперматозоид не можи да се види со голо око, само под микроскоп, не е возможно.

4. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    сакам да кажам спермата , течноста што ја гледаме. Сега дали останал сперматозоид , тоа е друга работа.

5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Може да остана сперма внатре тоа не можеш да знаеш, но кога се напила апче не треба да се грижиш

6. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Затоа пробував да појаснам поубаво , и да добијам по конкретен одговор.
    Фала ти.

7. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.418
    I da urinira, ne mozhe da se izvadi sperma taka.

8. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    43.047
    Еден добронамерен совет @Vanimy, ако си машко, и ти треба да имаш познавање кога веќе си одлучил да имаш секс, така ќе знаеше дека треба и да се извади навреме. Тест не се прај после еден ден. И апче се пие еднаш/ретко, чисто да знаеш за следен пат. И најбитно, со секој однос треба да сте свесни за ризикот. Не треба да ви е паника секој однос, дали е трудна, дали сум трудна. Е сега памет, прочитајте убо шо и како.

Durex на апарати ако се вадеше со тоалетна.

На Milobebence, Mikha4, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Нормално , фала богу дека треба да знам, знам и дека треба да се извади на време, и знам дека не се прај тест после еден ден, и знам дека апче се пие еднаш , на 6 месеци , дури и не треба да се пие воопшто затоа што е бомба за организмот. Баш немие ни мене прв однос , ни незе , прв пат однос со презерватив па еве ти баксуз се скина кондомот. Секој ден водам лична хигиена , скоро секојден се туширам, и пазам и доволно сне свесни двајцата за ризикот , во моментов сме премногу позитивни затоа што врската ние повеќе години , имаме подршка од родители , но сепак сме млади за дете и финансиски не сме спремни за тој чекор, иначе зошто да не ? не паничиме , нит се жалиме , туку барам мислење , и како гледате на ситуацијава и совет.

купив Дурех , требаше од оние од 10 денари на бензиска, можи немаше да се скини. -_-

10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.644
    Па може разликуваш сперма од урина ама изгледа мислиш дека во исто место се наоѓаат.....уринарен и вагинален канал се две различни работи.

Ако се напила норлево големи се шансите дека ќе спречи бременост. А тоа што пишувало на апликацијата значи дека е во плодни денови, што значи на тест ќе биде видливо за минимум две недели.

На naturally, cresa-jagoda и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  11. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Во ред , фала тии :)

12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.644
    И девојка ти ли не ги знае работиве? :worried:

На cresa-jagoda и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  13. Vanimy

Vanimy Нов член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Знај,
    него да прашаме од вас ,
    поискусните.

14. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Никој не ти кажал дека урината кај девојка доаѓа од едно место, а ти пенисот го ставаш на друго место? Таа може и 5 пати да уринира, тоа нема да ја врати спермата назад.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.315
    Допаѓања:
    11.733
    Офф беее, знаете оваа неедуцираност веќе станува голем проблем. @Vanimy шансите после испиено апче да остани бремена се минимални, јбг не си ти толку малер (да се надеваме). 1. И со кондом да си, вади го пред да свршиш. 2. Тие апликациите за овулација немој да се потпирате, не е секое тело по шаблон, најточен ви е тест за овулација, али доколку не планирате бебе нема потреба да се прави. 3.Со уринирање, бришење...нема да го вратиш назад сперматозоидот не постои таков начин... 4.Прочитај малку за женските полови органи, чим стапувате во однос барем знајте што е што, тоа е за ваше добро. 5. Друг пат пазете тие апчињата не се бонбони реметат хормони. 6. И како што ти кажаја членките погоре за џабе сте правеле тестови за бременост нема ништо да ви покажат толку рано.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    За сперматозоид да оплоди јајце клетка и ембрионот да се зачне може да поминат и 10 дена, тоа не е така, секс и за два саати трудна е веќе.
    А ова со уринирање, толку често го читам, се прашувам дали е можно толку луѓе, особено жени, да не знаат дека постојат два канали, уринарен и вагинален што немаат врска еден со друг.
    Може 10 пати да моча и пак да е бремена.
    После апчето шансите да остане бремена се премали, а за друг пат убаво исчитајте двајцата, и ти и таа, како се останува бремена, како да се има безбеден секс, зошто од апчиња и вадење сперма од канали?, (не го разбрав баш овој дел) може да си направите поголем здравствен проблем.

На Glowy, Feminka22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    632
    Пред да почнете да се буфтате земете и прочитајте малку. Ај мажите да не знаат (глупо е но ете) но жена да не знае од кај уринира и кај и влага ко се буфта :wasntme:.... Па мочала или не знам што, иам слушнато дека и со кока кола се миеле и разно разни глупости, ако сврши у натре може и до утре да моча џабе е.
    А и како ви се кинат кондоми не сфаќам?
    И за тоа како се местат и како се вадат има милион видеа. Според мене пукање/кинење кондом може да се деси ако е оштетен или погрешно наместен па и тоа не е баш веродостојно. Земете напунете го со 10 литра вода и нема да се скине а не со едно "туле" :D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.418
    Aj prestani so opravduvanje na mazhite.
    Ne mozhe mazh da ne znae kaj go stava i kako se pravi dete.
    Nema vrska mazh , zhena pred pochnuvanje so seksualni odnosi mora da se unformirani okolu seksot, bremenost, spb, kontracepcija i sl.

На Glowy, christinnn, Mantub и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.003
    Допаѓања:
    48.815
    колку глупости прочитав позади леле мајко

На cresa-jagoda, Lady D ❤️ и fbaby им се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    34.560
    За @Vanimy и сите останати машки и женски што не знаат да научат, илустративно со соодветни слики
    Female_and_Male_Urethra.jpg

24177-urethral-prolapse.jpg
    Другите членки веќе објасниле дека со уринирање, не се прочистува вагината, бидејќи не се поврзани.
    Единствен спас е апчето, ако дошло до беља, инаку ни уринирање, ни бришење не спасува.

На Mikha4 и Feminka22 им се допаѓа ова.