Кај виде дека ги правдам? Гледаш дека ги ругам што не се едуцирани! Не правдам неедуцирани (можеби погрешно си ме сфатила)
Ни малку, можеби погрешно сум се изразил. Моабетот ми беше неедуцирано машко може да не знае од каде уринира жена, но жена колку и да е неедуцирана сигурно знае од каде уринира... Како и да е, не оправдувам никој и не правам разлика помеѓу неедуцирана жена и неедуциран маж. (точка)
Da, needucirano mashko mozhe da ne znae od kade urnira zhena, ama NE SMEE da si dozvoli da ima seks, a da ne znae kade go stava.
Итно, Ве молам!!! Здраво, ми се случи не сакана ситуација и сега не знам дали е потребно да се напијам Норлево или пак не. Вака значи да ја објаснам убаво ситуацијата. Пред два-три дена ми заврши менструалното крварење. Денес имавме односи со дечко ми. Меѓутоа, се започна орално и тој ејакулираше надвор. Подоцна повторно продолживме и незаштитено тој само главата(од пенисот) ја стави во мене и така помалку од пола минута само нагоре-надолу. Извинете премногу за деталниве описи, но морам, бидејќи не знам што е правилно. Сега, тој ниту сврши во мене, ниту сум јас во плодни денови, едуцирана сум околу тоа дека јајце-клетката живее само 24 часа, но исто знам дека сперматозоидот живее и до 7 дена. Се плашам дека во главата имало останато сперматозоиди и после влегле во мене. Е сега прашање дали е можно да забременам и дали е потребно да пијам таблетка? Фала Ви однапред.
После испиена таблета норлево овој месец многу оскудна менструација имам, а претходно сум имала многу обилни?..дали мижеби е од таблетата
7-8 часа после испиено норлево не смее да се дои. И кога почнуваш да му даваш прво молзиш малку после ставаш бебе на града
Ne se napiv Kako i da e neka stoi mislenjevo za drugi tuka. Ginekologot mi rece totalen hormonski disbalans ke napravam.
Здраво, имав малку непријатна ситуација во која ни пукна кондом и сврши во мене. Ова беше петок ноќеска, односно утрото во сабота (4-5 часот наутро). А според календарот за овулација, ми била во четврток и се уште беа плодни денови. Се напив Норлево во недела вечерта, ама ми е страв поради тоа што било баш овулација и свршување внатре. Дали мислите дека има големи шанси сепак да сум бремена?
Се надевам друг пат нема да треба да пиеш, ама ако пиеш нека биди тоа што побрзо барем во рок од 12 часа
Немав можност за жал порано да дојдам до апче. Сега страшна паника ме фаќа поради тоа што беше овулација и апчето дури после 40ина саати, а немам никакви нус појави после апчето
Здраво јас сум машко и сум многу испаничен. Пред 2 недели односно на 7ми имавме со девојка ми односи трета "рунда" без да мокрам од последното ејакулирање. Се беше со кондом како што треба и кога свршив после третата рунда кога го видов кондомот беше скроз пукнат. Таа веднаш отиде да мокри јас отидов и земав норлево таблета. Таа ја испи и сега прашањето ми е. Таа нема нередовни циклуси а окулу 7ми(дента кога ни пукна кондомот) требаше да добие. После 5 дена на 12ти таа крвареше но многу помалку него ли од вообичаеното. Крварењето и траеше 5 дена и сега не знам дали крварењето и е менструацијата или од апчето крварела?? Дали има потреба од паника? Сега ма 28ми односно 3 недели после незгодата ке земам тест да се провери од тогаш не сум мирен не знам дали добила или од апчето е. Ако некој бил во слична ситуација би бил благодарен да ми помогне. Фала однапред
Брзо сте реагирале, се напила апче. Крварењето може да е и од тоа и од тоа. Како и да е, најминимални се шансите дека е бремена и немате простор за паника.