Zdravo, imav nezastiten odnos vo plodni denovi posle polovina cas se napiv apce Treba da dobijan za okolu 10 dena, nemam nikakvi simptomi za menstruacija (bolka vo gradite i sl.) Panika me fakja
Здраво девојки ,после испиено апче за ден потоа,си добив регуларно менструација на 18 02 ,направив и тест за бременост за секој случај и беше негативен.Но сега немам уште добиено ми доцни веќе 4 дена ,требаше на 18.03 да добијам.Дали има потреба за загриженост?
Која контрацептивна таблета ја испи? Доколку си ја испила ella one не се грижи,ефикасна е и спречува бременост до 5 дена после незаштитен однос. Иако пишува до 5 дена на упатството треба да се земе предвид дека дејството на таблета ќе биде намалено во однос кога би се земало првиот ден, затоа во вакви ситуации не чекајте до последно. Механизмот на овие таблети за ургентна контрацепција е следен: бидејќи е хормон во прашање улипристал ацетат кој е рецептор модулатор на прогестеронот, ја менува активноста на природниот прогестерон кој е одговорен за овулацијата што значи оваа таблета ја одложува овулацијата,и затоа е многу важно да се земе што побрзо по односот. Тоа што ти доцни циклусот не значи дека си бремена туку тоа е нус појава од таблетата, знае да го измести циклусот и до 7-9 дена е нормално да ти доцни, може да се појави и гадење,болки во абдоминалниот дел и сензитивност на градите истотака како нус појава.
Здраво девојки. Јас пред три месеци испив апче за ден потоа. Се беше во ред, но од тогаш навака пред циклус недела дена имам многу јаки болки во стомакот, кои предходно сум ги немала. Во меѓувреме бев на гинеколог, правев пап,ехо, се си е во ред. Пред неколку години прв пат кога пиев "норлево" немав вакви проблеми, сега пиев "ella ona" и моја предпоставка дека нешто "ми се поремети" од тоа. Му се случило ли на некој нешто вакво? Не знам што да превземам бидејќи немам никаков проблем на резултати...
Чим пап и ехо покажале уредни резултати не се грижи. Болките пред и за време на циклус ти се нус појава од апчето. Ќе се регулира со тек на време, сепак имај предвид дека хормон е во прашање. Ако имаш неиздржливи болки кафетин менструал ќе ти помогне, а и пиј магнезиум обавезно.
Decki edno prasanje vo 12 ti imam plodni denovi no vecerva imavme ne zastiten odnos dali ima mesto za panika dali treba da pijam apce zada ne ostanam bremena mnogu se plasam
За да ти одговорам не само јас, туку и многу од члениките тука, на ова прашање прво т треба да одговориш. Дали твојот партнер сврши во тебе, без разлика, малку, пола,целосно. Доколку одговорот на тоа е „НЕ“, тогаш немаш причина за што да се грижиш и немаш потреба да пиеш апчиња, не е бонбона тоа. Доколку е обратна ситуацијата тогаш доколку не изминале 72 часа може да пиеш. Бременост не се случува од нигде никде, многу се мали шнсите од предсемена теност да забремениш. Во иднина а си мирна и да не треба да се клукаш со апчиња безврска користи некаков вид да заштита, консултирај се со мат гинеколг, ако немаш под итно да си најдеш мирна глава
Decki ispiv apce posle 28 saati vaka dobro se cuvstvuvam no od sabajle imam dijarea .. i gledam edni od nesakanite efekti e dijareata... se nadevam i ke dobijam so lekot, i uste nesto posto jas imav tromb vo nogata i bev pod terapija no trombot se izvlece znaci nemam tromb ama uste pijam xarelto.. vcera se konsultirav so ginekologot i go prasav dali smeam da go piam apceto den po toa on mi rece slobodno... no gledam pisuva deka ne semat oni koi imat istoroja so trombot dali bi se slucili nesto stvarno neznam inace uste pijam lek za zgrucuvanje na krvta
Zdravo , pred edna nedela piev apce za den po toa, imav dijarea i mnogu sum nervozna osven ovie simtomi drugo nemam nisto , dodeka od vcera primetiv mleko od dvete gradi koga ke gi stisnam dali. Moze ovaa apce da mi gi poremeti i drugite hormoni posto do sega nesum imalo vakvo nesto ve molam ako nekoj znae nesto da mi kaze pocna strav da me faka
Се е можно ке си одиш на гинеколог ке ти да де упат да испиташ хормон пролакин па ке видите како се движе Не оставај не прегледано
Da ke odam obavezno pred edna godina proveriv se bese ok site hormoni ama od kako gibispiv ovie lekovi valda mi se porometija
Trebase na 29 ti da dobijam posle ispieno apce osven nervozi i 1 den dijare nemav nisto i deneska dobiv... ima uste mesto za panika ili ova pokazuva deka apceto uspea posto prv pat koristev ne gi znam reakciite
Eve veke 3 den mi e i kako i drugite meseci isto krvaram nito po malku nitu povise i drug simtom nemam, i jas sekoj mesec dobivam 5,6 dena porano a i sega dobiv kako i ocekuvav da zavrsam so krvarenjeto i ke odam edna kontrola da napravam