Можни се измени на циклусот лога пиеш апче, хормони се нормално е . Прочитајте ги тие книгичките внатре, не туку ги голтајте апчињава ко пез и после се чудите што ви е
На 16.4 ми беше последниот циклус, кој е редовен. Неколку дена од кога ми заврши (на 27.4) имав ризичен однос и за прв пат се напив апче неколку минути после односот. Прво немав никакви симптоми, но недела дена подоцна, стомакот и пределот кај јајниците имав тапа болка и повраќав, а болката и чувството на гадење траеше три дена по цел ден, и еве сега сум подобро само осеќам мала тапа болка кај јајниците. Немав никакво крварење. Знам дека апчево е лошо, и не планирам веќе никогаш да земам нешто вакво, би замолила само за совет дали ова што ми се случи е последица од апчето или е нешто друго? За жал, не сум во можност уште некоја недела да одам на гинеколог. Фала ви!
Здраво, вака на 01.05 добив последно менструација и со сопругот имавме незаштитен однос на 06 ти утредента после 16 часа од одност испив норлево и на 11 ти повторнп добив менструација и еве трет ден уште крварам дали е нормално или не пошто читам дека некои имале мало крварење само. Убава вечер.
Колку време има трајност апчето ? И дали ако девојката има пиено денес смее да пие пак после 15-20 денови ?
Убаво ти пишале погоре. НИКАКО! Значи со едно апче за ден потоа можеш пореметување на целиот организам, а не па да помислам што може со редовно кликање! Имате друг начин на заштита господа !
Здраво на сите, ве молам за помош и совет, да не беше итно немаше да пишувам волку касно. Јас веќе три дена пијам таблети - Дабростон за да добијам менструација бидејќи ми доцнеше медец ипол и гинекологот ми ги препиша за да се испитаат хормоните откако ќе добијам. Проблемот е тоа што денес ни пукна кондом и мора да испијам апче, не сум го испила бидејќи ова се случи пред два саати но не знам што да правам на гинеколог ќе одам утре. Дали е премногу штетно бидејќи пијам сега Дабростон и ако се напијам од ова апче за ден потоа, дали е можно да не делува апчето. Пишете ве молам и ви благодарам.
Да, може да е проблем бидејќи се двете хормонски апчиња, мораш да почекаш до утре и да прашаш гинеколог, на своја рака не смееш да пиеш. Бидејќи веќе ејакуалацијата се случила, како што разбрав внатре, можна е бременост, но и не мора да значи дека ќе бидне. Сепак, консултација со гинеколог за апчињава, со оглед на тоа дека веќе пиеш хормонски апчиња за добивање менстурација.
Zdravo me interesira za apceto den potoa imavme nezastiten odnos a pritoa i imav menstrucija 4 ili 5 den dali treba da kupam takvo apce preporaka kako da go pobaram vo aptekite
А зошто незаштитен сте имале ако не сакаш дс останеш бремена ? Ова не е шекерче па ко ќе ти текни ќе пиеш
И не е 100% сигурно. Јас знам за случај каде што имаше бременост и покрај тоа што апчето беше испиено. Се почеста е појавата да се користат апчињата како да се бонбони.
Знам, се ми е јасно и навистина не знам што да кажам, секогаш постои можност за бременост, и менструација ако си имала, и неплодни денови и се, никогаш не се знае. И доколку не сакате бременост, користете заштита побогу, не се пие се и сфашта, ова е хормонско апче, и не е заебанција.
Здраво,имам прашање до вас. Пиена таблета за ден потоа,циклусот дојде една недела порано.сега овпј циклус нешто доцни.дали е нешто пореметено од таблетата?
Здраво на сите❤️На 01 јули имав односи и дечко ми сврши во мене,но бев и во плодни денови,веднаш на другиот ден отидов на гинеколог и ми рече да се напијам норлево,навечер имав малку болки во долниот дел од стомакот,претходна менструација ми беше на 16 јуни,сега би требало на 18 јули да ми дојде,немам никакви контраиндикации од норлево само понекогаш стомак ме боли,дали има шанси за бременост?
Рачунај дека не секогаш има 100% дејство ( тоа го имам читано овде, кај мене делуваше без нус појави ) , а и хормонално апче може да доведе до тоа да добиеш и сега порано, наместо на 18ти, па од тоа да ти се болките. Може да ти се поремети малку циклусот сега