Никаде немаш гаранција дека ќе спречи бременост дури и ако го испиеш во рок од 12 часа. Ако си во овулација јајце клетката може да се оплоди веднаш после незаштитениот однос. А и самото апче не е бонбона па да ги земаш толку често, хормонално е, пореметува циклус и многу работи во телото. Не те осудувам, но ако не сте спремни за дете поразговарај сериозно на темата. Превземи нешто за да си го заштитиш телото и здравјето и размисли дали сакаш да бидеш со човек што очигледно баш му е гајле дали ти ќе се труеш со апчиња или не, бидејќи твоите тело и психа се уништуваат, не неговите.
Ако не сакате дете, зошто побогу и после пиење на апче со таа намена повторно го правите истото? Не е реторичко прашањето, ти го поставувам за да разберам. Никако пиење уште едно апче, тоа од едно има несакани ефекти а не па две во рок од неколку дена. И јас сум за да се консултираш со гинеколог.
Девојко, скоро абортираше, сакаш пак да поминуваш низ тоа? Не е до мажот, кој и да е, до тебе е. Велиш да не те осудуваме, ама ти не се пазиш и штитиш себеси, од кого очекуваш тоа да го прави? Барем постојат различни начини за контрацепција, ти пак го правиш истото. Абортусот не ти беше доволна лекција?
Очигледно имаш проблем некој, не се сакаш себе, не се цениш или што е проблемот? Како дозволуваш ова? Не е до него, он нашол ќе свршува. До тебе е, што човек си нашла и што правиш со своето здравје. Иди стај спирала и јеби се. Не се чисти и труј со хормони. Не барај да не те осудуваат, читаат тинејџери и деца по форумиве. Нема да ти кажеме пиј ок е. Иди на лекар и консултирај се па стај спирала.
Мене живо ме занима онака во кој момент ви станува страв? Прифаќате секс без заштита, си викате ај сеа ќе уживам, после ќе мислам? Па завршуе све и тука фаќаат паниките? Свака част мислам, ја не би можела никогаш однапред да прифатам пошто не живеам само за следните 5 минути
Спирала се става кај жени што родиле,се извинувам ако грешам. Иначе се слагам за консултација и договор меѓу партнерите кога двајцата се спремни за дете....