Спирала можеш да купиш во било која аптека, има три вида механички, што на влијаат на хормоните. Сребрена, бакарна и златна. Цените се различни. Ако имаш пообилен циклус се препорачува сребрената, бакарот може да го одолжи крварењето. Мора брисеви да се чисти све да е добро и да се постави. Траат 5години и после се прави замена. Обично поставуваат матични ама и тие земаат за поставување. Така да топло би ти препорачала или Др Афродита или Др Симонида во Ремедика и да е добро поставена и ќе бидеш раат 5 години. Мислам има и од таму директно спирали соработуваат, цените се исти сегде на спиралите.
Како сте се чувствувале после ellaOne? Дали заради хормоните сте имале драстична промена во расположение? И дали кај некој се покажало неефективно т.е. сепак дошло до бременост?
Имаше една пред неколку години бременост па спонтан и се случи. Можеби на време не е земено или не се сигурни секогаш 100 % Исто како спиралата, јас во тоа чудо па ич не верувам, 3 знам досега со спирала што останаа бремени . Најдобро кондом користете тие што не планирате.
Дали и покрај испиено норлево само еден час по односот може да се остане бремена? Партнерот сврши во мене ама на влезот во вагината не длабоко, кога го вадел ама нешто истекло внатре. Има ли некоја што остана бремена и покрај норлево или стварно е ефикасно и спречува бременост?
Хитно ве молам! Последниве 8месеци циклусот ми варира На 26, 25 или 28ден Не можам да одредам точно плодни денови Со сопругот имаме односи со кондом, но утрово имавме нешто како, не знам како да се изјаснам, предигра и пошто се брзавме немавме кондом, сопругот 2 пати го стави и сврши надвор од мене Се плашам премногу од несакана бременост, не знам дали да купам норлево пошо никогаш не сум користела Дали има потреба од тоа, не знам дали ми се плодни денови пошо денес и стомак ме боли- можда и од самата психа, ве молам за совет или искуство
Затоа и се плашам, сега на тоалетната имав секрет со розевкаста трага која едвај ја заприметив Од што може да е Од односот или?
Може ако бил погруб однос,ако сте користеле играчка,прсти а може и овулација Кога е последен циклус? Не би требало да има бременост оти викаш дека ејакулирал надвор
Zdravo. Ve molam za odgovor. Pred poveke od mesec na 6ti maj ispiv ellaone ( kamo da ne go ispiev). 2 dena posle apceto mi dojde ciklus, porano od normalnoto. Potoa napraven test, negativen, pa dobien redovno posle uste eden ciklus. Prasanjeto mi e zosto uste osekam bockanja vo dolen stomak, jajnici, matka,.. ? Sekako ke odam na ginekolog, ako moze i toa da mi preporacate, od kade ste zadovolni. Blagodaram
Zdravo zenski, nova sum na forumov imam prasanje.. imam sekogas redoven ciklus no so decko mi imav odnosi na 5ti juni a trebase da mi dojdi na 16ti.Isplasena sum bidejki za vreme na odnosot ni se skina vtoriot kondom(prviot ne i pred toa urinirase slucajno da ne ostani nesto od predsemenata tecnost) no ne svrsi. Po polovina cas se napiv elleOne za urgentna kontracepcija i mi kasni 2dena skoro 3... dali e normlano ili treba da imam mesto za panika..isplasena sum.Blagodaram